بصیری افزود: این بیماری در انسان علائمی مانند تب، درد عضلانی، تعریق و درد ستون فقرات و مفاصل را به همراه دارد.
او افزود: تب مالت میتواند از حیوان به انسان منتقل شود و از انسان به انسان بسیار نادر است.
بصیری مهمترین اقدام برای پیشگیری از بروز بیماری بروسلوز (تب مالت) را کنترل بیماری در دام از طریق واکسیناسیون ذکر کرد و افزود: فرآوردههای مورد استفاده از این دامها میبایست به صورت استریلیزه و پاستوریزه در اختیار مصرفکنندهها قرار گیرد.
رئیس دامپزشکی شهرستان اسدآباد ادامه داد: در همین زمینه اداره دامپزشکی شهرستان هر ساله اقدام به واکسیناسیون بیش از ۴۰ هزار راس دام سبک و ۷ هزار رأس دام سنگین می کند.
بصیری اظهار داشت: دامپزشکی هماکنون برای کنترل این بیماری در گاوداریهای صنعتی علاوه بر واکسیناسیون چند برنامه ویژه از جمله شناسایی و کشتار گاوهای آلوده و پرداخت هزینهای به عنوان خسارت به دامداران را در دستور کار دارد و در صورتی که دام تست شده از نظر بیماری بروسلوز مثبت اعلام شود در اسرع وقت دام مبتلا به نزدیک ترین کشتارگاه برای کشتار هدایت میشود.
این مسئول بیان کرد: از دیگر اقدامات پیشگیرانه اداره دامپزشکی اسدآباد می توان برگزاری کلاسهای آموزشی ترویجی به شهروندان، روستائیان و بهره برداران نام برد که باتوجه به شیوع بیماری کرونا و عدم امکان برگزاری کلاس حضوری، مطالب و توصیههای بهداشتی دامپزشکی از ظرفیت رسانه و اطلاع رسانی در فضای مجازی استفاده میشود.
بصیری با اشاره به امکان انتشار عامل بیماری از شیر و ترشحات حیوانات آلوده، توصیه کرد: افرادی که با چنین ترشحات آلودهای در تماساند، بیشتر در معرض خطر هستند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد استفاده از قرنطینه دام، رعایت اصول امنیت زیستی و رعایت بهداشت فردی را از دیگر برنامههای دامپزشکی برای مبارزه با بیماری بروسلوز برشمرد و اظهار داشت: درصورت تامین اعتبار و همکاری دامداران در پوشش واکسیناسیون و رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینهای از سوی این قِشر، شاهد کاهش میزان مبتلایان به بیماری تب مالت خواهیم بود.
انتهای پیام/ د