محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار روند نزولی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۲۶ هزار تومان و در برخی نقاط ۳۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه روند افزایشی به خود گرفته است، افزود: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۳ هزار و ۴۰۰ تومان بوده که نسبت به هفته گذشته ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان رشد داشته است.
کمالی سروستانی توزیع نهادههای دامی را علت اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: هرچه به پایان سال نزدیک میشویم، مرغداران میزان جوجه ریزی خود را افزایش میدهند تا در تعطیلات کمبودی در عرضه نداشته باشیم.
بیشتر بخوانید
این مقام مسئول ادامه داد: طبق روال معمول، در چند روز نخست ماه با واریز حقوقهای کارمندی و کارگری تقاضا برای خرید مرغ در بازار افزایش مییابد، ضمن آنکه در مواقعی که قیمت بالا میرود، هجوم برای خرید مرغ بیشتر میشود که با ازدیاد عرضه و تداوم تولید، بازار مرغ به سمت تعادل میرود.
وی درباره آینده بازار مرغ گفت: با استمرار توزیع نهادههای دامی پیش بینی میشود که قیمت مرغ در حد تعادل باقی بماند، چنانچه نهاده تامین نشود، قیمت مرغ مجدد افزایش مییابد.
کمالی سروستانی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی گفت: با توجه به شرایط تامیننهادههای دامی پیش بینی میشود که تا پایان ماه جوجه ریزی به ۱۲۰ میلیون قطعه برسد.
کمالی سروستانی ادامه داد: با اعلام دولت مبنی بر تامین نهاده ار طریق سامانه بازارگاه، قیمت کنجاله سویا از ۱۶ تا ۱۸ هزار تومان به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان رسیده است، اما به رغم اعلام بار در خصوص کنجاله سویا، مرغداران با مراجعه به سامانه بازارگاه در روز بعد نهادهای دریافت نکردند.
این مقام مسئول با بیان اینکه نظر مثبتی در خصوص سامانه بازارگاه نداریم، گفت: این سامانه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکلها و اتحادیه واگذار کند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه باید تعطیل شود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست، گفت: مسئولان ستاد تنطیم بازار، قیمت مرغ را باید نرخ منطقی، متناسب با هزینههای تولید و واقعیت اعلام کنند، در غیر این صورت نرخ دستوری شرایط قیمت در بازار را بدتر میکند چرا که مرغداران در ماه بعد تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت، درحالیکه با اعلام قیمت منطقی علاوه بر امکان خرید برای پشتیبانی امور دام به منظور تامین ذخایر، تولیدکننده هم متحمل زیان نخواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه نظر مثبتی در خصوص سامانه بازارگاه نداریم، گفت: این سامانه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکلها و اتحادیه واگذار کند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه باید تعطیل شود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست، گفت: مسئولان ستاد تنطیم بازار، قیمت مرغ را باید نرخ منطقی، متناسب با هزینههای تولید و واقعیت اعلام کنند، در غیر این صورت نرخ دستوری شرایط قیمت در بازار را بدتر میکند چرا که مرغداران در ماه بعد تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت، درحالیکه با اعلام قیمت منطقی علاوه بر امکان خرید برای پشتیبانی امور دام به منظور تامین ذخایر، تولیدکننده هم متحمل زیان نخواهد شد.
انتهای پیام/