سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایتی از روزگار ناخوش مردم کردستان/ مردمی که برای تهیه آب شرب به چشمه‌ها پناه می‌برند

این روز‌ها مردم مرکز استان کردستان به ‌دلیل بوی نامطبوع آب و تغییر طعم، برای تهیه آب شرب به چشمه کوه‌های سطح شهر پناه برده و مسئولان نیز سال‌ها است دَم از حل این معضل می‌زنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آب آشامیدنی آب گوارایی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن باید در حد استاندارد‌های مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت در انسان ایجاد نکند در نقطه مقابل آن نیز منظور از آلودگی آب آشامیدنی به‌ عبارتی تغییر خواص فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی برای مصرف انسان زیان‌آور است؛ بنابراین اهمیت و کنترل آب آشامیدنی به‌ منظور جلوگیری از بیماری‌های باکتریایی و ویروسی می‌تواند در سلامت جامعه نقش به‌سزایی داشته باشد.

سال‌ها است که وضعیت آب شرب سنندج نامناسب و شهروندان از کیفیت آب، طعم و بوی نامطبوع آب، سرازیر شدن فاضلاب‌های خانگی روستا‌های بالادست و آلاینده‌های کود و سموم شیمیایی اراضی کشاورزی به داخل سد گله‌مند و مسئولان این حوزه نیز همچنان مشغول به برگزاری جلسات در فضای سربسته و وعده‌های رنگارنگ به مردم هستند.

انعکاس گلایه‌ها، نظرات و دیدگاه‌های شهروندان سنندجی نسبت به کیفیت نامناسب آب این شهر از سال‌های گذشته تاکنون، موضع‌گیری‌ها و نظرات متفاوت مسئولان و نمایندگان مردم سنندج را در پی داشته است، اکنون پس از پیگیری‌های متعدد رسانه‌ها، باری دیگر این معضل را به چالش کشیدیم و این بار دبیر کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به مردم وعده داد.

انتقاد شهروندان از کیفیت آب شرب سنندج

عبدی یکی از شهروندان سنندجی با انتقاد از کیفیت آب شرب سنندج اظهار داشت: باید برای نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی از زمان آب‌گیری تا مصرف، متولیان بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نظارت دقیق داشته باشند.

او افزود: هر شهروندی در روز نیاز به ۲ لیتر آب برای آشامیدن دارد و مابقی برای مصارف دیگر است، امروزه دولتمردان وعده تامین آب آشامیدنی سالم و عاری از میکروب را داده در حالی‌که تغییر در کیفیت و طعم و بوی آب سنندج هنوز به قوت خود باقی است.

احمدی یکی دیگر از شهروندان سنندجی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان نسبت به سلامت مردم گفت: استان کردستان با بیشترین میزان منابع آبی در کشور متأسفانه کمترین بهره برداری از آب را در راستای تامین نیازهای اساسی خود از جمله تامین آب کشاورزی و تامین آب شرب مصرفی دارد.

او افزود: بخش اعظم آب استان در استان‌های همجوار و چه بسا استان‌های دورتر صرف تأمین کشاورزی و دیگر مصارف می‌شود، این خود بزرگ‌ترین جفا در حق شهروندان بوده که با وجود این همه منابع آبی، در مرکز کردستان از آب شرب با کیفیت بی‌نصیب باشند.

این شهروند سنندجی با تاکید بر اینکه باید مشکل آب سنندج هر چه زودتر برطرف شود، گفت: طبق قانون کیفیت آب آشامیدنی عمومی از نقطه آبگیر تا مصرف مسئولیت آن بر عهده وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است که تخطی از این مسئولیت مصداق بارز نقض آشکار حقوق مردم محسوب می‌شود.

گله‌مندی شهروندان از اظهارات مسئولان برای حل مشکل آب سنندج

ناصر ملکی دیگر شهروند سنندجی مدعی است که وضعیت نامناسب آب شرب سنندج و اظهارات عوام‌فریبانه مسئولان در خصوص حل این معضل، منجر به نارضایتی عمومی و عملکرد منفی مسئولان استان در جهت تامین آب سالم برای شهروندان شده است.

او افزود: ماه‌ها است که بوی نامطبوع آب سنندج که به گفته مسئولان ناشی از رسوبات و لجن‌های انباشته شده در داخل سد و سرازیر شدن فاضلاب‌های خانگی روستا‌های محوطه سد و از همه خطرناک‌تر سرازیر شدن آلاینده‌ها و کود‌ها و سم‌های کشاورزی در فصل بارندگی بوده، باعث آلوده شدن آب مصرفی شده است.

این شهروند سنندجی عنوان کرد: عمر مفید سد جهت تامین آب مصرفی مردم به پایان رسیده و بهره‌برداری از آن جهت تامین آب کشاورزی و توسعه گردشگری امکان‌پذیر است، بنابراین باید مسئولان راه‌حل اساسی و کاربردی برای این مطالبه عمومی داشته باشند.

ملکی تصریح کرد: درخواست آب سالم و انتقال مستقیم آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج را از مسئولان ذی ربط داریم، امیدوارم متولیان وضعیت زندگی ما که برای تأمین آب شرب آواره چشمه‌های سطح شهر شده‌ایم، را درک کنند.

مریم پورانی شهروند دیگر سنندجی نیز درباره وضعیت آب شرب سنندج بیان کرد: اکثر خانواده‌ها در منازل خود تصفیه آب شرب دارند که بنده هر ماه این فیلتر را تعویض می‌کنم واقعا آب شرب قابل استفاده نیست.

او افزود: نوشیدن آب یکی از روش‌های افزایش سطح سلامتی زندگی است، اما سؤال از مسئولان این است که آیا تغییر در کیفیت و طعم و بوی ناخوش آب شرب سنندج، سلامتی ما را تضمین می‌کند یا تهدید؟!

شهروند سنندجی با بیان اینکه اگر آب خالص، سالم و گوارا باشد بهتر می‌تواند سموم بدن را دفع کرده و عمکرد اندام‌های داخلی بدن را بهبود ببخشد، تاکید کرد: از مسئولان انتظار می‌رود به ‌جای جلسات بدون خروجی و وعده‌های تکراری و پوچ به مردم، به فکر حل مشکلات مردم به‌ ویژه موضوع آب شرب سنندج باشند.

سال‌ها است آب سنندج طعم و بوی نامطبوع دارد

سبحانی یکی دیگر از شهروندان سنندجی درباره وضعیت آب شرب سنندج، بیان کرد: این روز‌ها به دلایل مختلف، قطعی آب به صورت مداوم اتفاق می‌افتد و هر روز باید حدود ۲۰ دقیقه شیر آب را باز کنم تا گل و لای آب از شیر خارج و به حد روشنایی و صاف برسد.

او با بیان اینکه در یکی از شهرک‌های بزرگ سنندج زندگی می‌کنم، مدعی شد: در یک هفته اخیر یک تکه پارچه از جنس ماسک و مقداری پنبه جلوی خروجی شیر آب وصل کرده که به شدت این فیلتر دست‌ساز کثیف و آلوده شده است.

به گفته این شهروند سنندجی، سال‌ها است آب آشامیدنی شهر سنندج طعم و بوی نامطبوع دارد و هرچه قدر نیز این موضوع را از مسئولان پیگیری کرده، اما کسی گوشش بدهکار نیست؛ دولتمردان فقط به مردم وعده و قول و قرار می‌دهند.

وعده جدید نماینده مجلس برای حل مشکل آب شرب سنندج

محسن فتحی، نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به گلایه و نارضایتی‌های شهروندان سنندجی از طعم و بوی نامطبوع آب شرب می‌گوید: به عنوان وکیل مردم پیگیری و رفع این بحران را در دستور کار خود قرارد داده‌ام.

او گفت: سال‌های متمادی فاضلاب روستایی و پساب‌های کشاورزی روستا‌های اطراف در سد وحدت سنندج انباشت شده و همین موضوع از مهم‌ترین عوامل تغییر کیفیت و رنگ و بوی نامطبوع آب شرب شده است.

دبیر کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از ورود فاضلاب روستای ۲ هزار نفری سراب‌قامیش در حدود ۱۰ لیتر بر ثانیه بدون تصفیه به سد قشلاق سنندج خبر داد و خاطر نشان کرد: در مهرماه امسال به‌ دلیل نگرانی‌های به حق مردم سنندج از کیفیت آب شرب به وزیر نیرو تذکر داده و خواستار ساماندهی فاضلاب روستا‌های اطراف سد شده‌ام.

او با ادعای اینکه به طور مستمر و ویژه موضوع پیگیری انتقال آب سد آزاد، تجهیز تصفیه خانه و انتقال فاضلاب روستا‌های اطراف از طریق مکاتبات و به صورت تلفنی با مدیران کشوری و استانی در دستور کارم بوده است، عنوان کرد: در ابتدای آذرماه امسال باز هم به‌ دلیل تعلل و کم‌کاری مسئولان در توجه به حل مشکل آب سنندج، از وزیر نیرو طرح سؤال کرده و باید پاسخگو باشند.

فتحی با طرح این سؤال که چرا وزارت نیرو به مشکلات آب و فاضلاب سنندج رسیدگی نمی‌کند و از وظیفه خطیر خود در حوزه تامین آب شرب سالم و بهداشتی این شهرستان غافل شده است، اذعان کرد: متأسفانه تا کنون اقدامی ملموس و عملیاتی برای انتقال و جلوگیری از فاضلاب روستای سراب قامیش به داخل سد انجام نشده است.

عضو مجمع نمایندگان کردستان با تاکید بر اینکه باید آب سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج انتقال یابد، به شهروندان و خبرنگاران وعده داد که تا رسیدن به نتیجه نهایی و حل نگرانی به‌ حق مردم، به ‌صورت مستمر پیگیر این موضوع و حل مشکل آب این شهرستان خواهم بود.

بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز ۵ آذرماه سال جاری اعلام کرده که ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای انتقال مستقیم آب سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج و رفع مشکلات آب شرب این شهر، تخصیص یافته است.

بر اساس گزارشات میدانی و مشاهدات عینی این‌ روز‌ها مردم به‌ دلیل تغییر طعم و بوی نامطبوع آب شرب سنندج از این وضعیت گله‌مند و برای تهیه آب شرب به چشمه کوه‌های سطح شهر پناه برده‌اند؛ باید منتظر ماند و دید که بألاخره وعده‌های دولتمردان و نمایندگان مجلس در کردستان چه زمانی برای حل این موضوع تحقق می‌یابد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.