سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست خبری:

ناوشکن دنا نیمه نخست دی‌ماه به نداجا الحاق می‌شود/ ناو موشک‌انداز زره؛ جدیدترین دستاورد ارتش

نشست خبری امیر دریادار حسین خانزادی به مناسبت روز نیروی دریایی با حضور اصحاب رسانه آغاز شد.

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت هفتم آذرماه روز نیروی دریایی با حضور اصحاب رسانه آغاز شد.

دریادار خانزادی ضمن تسلیت و تبریک به مناسبت شهادت شهید فخری زاده و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و به خصوص نیروی دریایی ارتش گفت: هفتم آذر ماه را می توان به آغاز حرکت انقلابی نیروی دریایی ارتش تشبیه کرد که تا امروز هم ادامه پیدا کرده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در آغاز جنگ تحمیلی تکاوران نیروی دریایی ارتش در مقاومت ٣۴ روزه خرمشهر نقش مهمی داشتند و امتداد آن را در عملیات مروارید دیدیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقدامات نیروی دریایی ارتش در دفاع مقدس تصریح کرد: نکته حائز اهمیتی که در ارتباط با اقدامات نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس لازم است که اشاره بشود این است که تسلط بر دریا توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران موجب شد که خاک و مرزهای جمهوری اسلامی ایران از طریق دریا با موضوع محاصره مواجه نشود. شکست حصر آبادان شاکله و کلید اصلی آن از دریا آغاز شد. این که اجازه داده نشد شبه جزیره آبادان به محاصره در بیاید، کلید اصلی آن دریا بود که در نهایت به آزادی خرمشهر شد.

دریادار خانزادی ادامه داد: اقتصاد جمهوری اسلامی هم با اسکورت کشتی‌های نفتکش توسط نیروی دریایی به‌خوبی به پیش برده شد و این موضوع کمک شایانی به اداره جبهه‌های هشت دفاع مقدس کرد.

وی ادامه داد: تسلط بر دریا توسط جمهوری اسلامی ایران باعث شد تا در دوران جنگ تحمیلی خاک ایران از سوی دریا تحت محاصره قرار نگیرد. نیروی دریایی ارتش از ٧ آذر ۵٩ تا کنون این حرکت امنیت ساز خود در دریا را آغاز کرد که تا امروز هم ادامه دارد. عمردهی انقلابی به تجهیزات دریایی توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دیگر کار مهمی بود که توسط متخصصان داخلی پس از انقلاب آغاز و تا امروز با موفقیت انجام شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به الحاق دستاوردهای جدید به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: طی روزهای آینده نمایش دیگری از قدرت بومی سازی تسلیحات دریایی نیروی دریایی ارتش به نمایش گذاشته خواهد شد که در پیشانی آن‌ها ساخت مجموعه‌ای از شناورهای سطحی است که ملت ایران گوشه ای از آن را طی روزهای آینده شاهد خواهد بود.

وی افزود: ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دنا که در نیمه اول دی ماه به نیروی دریایی ارتش الحاق خواهد شد. ناو موشک انداز زره؛ دیگر شناور موشک انداز نیروی دریایی ارتش است که تمام آزمایش‌های خود را به خوبی انجام داده و آماده الحاق به نیروی دریایی ارتش است.

دریادار خانزادی گفت: ناوشکن دنا ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که تمام مراحل ساخت آن با مشارکت و نظارت نیروی دریایی ارتش اتفاق افتاده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ناو موشک انداز زره نیز اظهار کرد: ناو موشک انداز زره شناوری است که به طور کاملاً بومی در کارخانجات نیروی دریایی ارتش ساخته شده و فروند پنجم از شناورهای موشک اندازهای شبیه خود است که در سال‌های قبل ۴ فروند از آن ها به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق شده بودند.

وی ادامه داد: نیاز بود تا ناوگان شمال ما به سرعت توسعه پیدا کند, به همین دلیل شناورهای دیگری در سال ١۴٠٠ و پس از آن  به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق خواهد شد که ظرفیت جدیدی از توان پر سرعت دفاعی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است, همچنین در ناوگان جنوب به نیروی دریایی ارتش الحاقاتی خواهیم داشت.


بیشتر بخوانید

خانزادی: ناوبندر «خلیج فارس» قابلیت حمل پنج بالگرد به‌طور همزمان را دارد


فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به تولید ناو با استفاده از شناورهای تولید شده از نفت‌کش‌ها در قالب ناو بندری را یکی دیگر از پروژه های نیروی دریایی دانست و گفت: ما به دنبال استفاده از ظرفیت‌های این حوزه هستیم و به همین دلیل از ظرفیت نفتکش‌ها برای تولید ناو بندری استفاده می‌کنیم. نفتکش‌ها شناورهای دولایه هستند که از امنیت بیشتری برخوردارند و جمهوری اسلامی از این ظرفیت استفاده خواهد کرد؛ به همین دلیل نیروی دریایی با استفاده از نفتکش‌ها ناو بندری را تولید کرده که امروز به آب انداخته شده است، این ناو توان حمل پنج‌ بالگرد و همچنین از پهپادهای دریایی پلیکان و سیستم دفاعی بسیار خوبی برخوردار است.

وی ادامه داد: این ناو بندری ظرفیت خوبی برای حمل سوخت، آب و تجهیزات را دارد و می‌تواند با یک بار سوخت‌گیری بین ۷ تا ۱۰ بار دور کره زمین بچرخد، البته این به معنای آن نیست که ما بخواهیم در اقیانوس‌ها به ماموریت بپردازیم. ماموریت ما در اقیانوس هند است. این ناو امکانات بسیار خوبی برای استقرار تیم‌های عملیات‌های ویژه و حمل قایق های تندرو دارد. همچنین امکانات پدافندی بسیار خوبی در این شناور استفاده شده که در روزهای آتی به نیروی دریایی ملحق می‌شود، این شناور می تواند به توان دفاعی نیروی دریایی ایران کمک کند و معادلات دفاعی را در منطقه به هم بزند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ماموریت های ارتش و سپاه پاسداران با یکدیگر تداخل ندارند، اظهار کرد: نیروی دریایی سپاه و ارتش ید واحده هستند و ماموریت ها به صورت بسیار خوبی بین این دو نیرو تقسیم شده است و پیوستگی امنیت با اتحاد میان دو نیروی دریایی برقرار می‌شود. در دریایی که نیروهای دریایی کشورهای متخاصم جولان می‌دهند این که بگوییم نیروهای دریایی در ایران در آن حوزه چه کار می کنند حرف نادرستی است؛ قطعاً این دو نیرو با حضور در آب‌های آزاد، امنیت و اقتدار را برای کشورمان به ارمغان می آورند.

دریادار خانزادی در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه آیا برگزاری رزمایش‌های مشترک با سایر کشورها در دستورکار نیروی دریایی ارتش قرار دارد یا خیر؟ اظهار کرد: این رزمایش‌ها نتیجه تعامل های گسترده میان کشورها است و بر همین اساس نیروهای دریایی کشورهای مختلف در کنار هم قرار گرفته و یک رزمایش را برگزار می‌کنند. سال گذشته ما میزبان یک رزمایش مرکب میان ایران، روسیه و چین بودیم. البته تعامل نیروهای دریایی همچنان در دوران کرونا هم حفظ می‌شود؛ از این رو برنامه‌ریزی‌های ما به این شکل است که رزمایش در سال جاری برگزار شود، البته این بستگی به نوع پیشرفت بیماری کرونا دارد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.