سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادی از پرویز پورحسینی در لابه لای تصاویر سریال‌ها

پرویز پورحسینی را اغلب در تلویزیون با ایفای نقش‌های مثبت می‌شناختند. چهره متین و آرام او خصوصا از میانسالی به بعد، به سختی در قالبی دیگر می‌گنجید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تصویر پرویز پورحسینی صبح امروز ـ جمعه ـ هفتم آذر ماه برای همیشه در زندگی واقعی محو شد تا کرونا این ویروس شرور و مرگبار، هنرمندی دیگر را از عالم تصویر و علاقمندانش بگیرد.

با این حال پرونده هنری بازیگر متین و آرام سریال‌ها آنقدر پربار است که تا سال‌های سال یاد و خاطرش در قاب جادو زنده بماند. این پرونده کاری، امروز با بازی در حدود ۵۰ سریال تلویزیونی برای همیشه بسته شد؛ آثاری که اغلب در تاریخچه تلویزیون از جایگاهی ویژه و قابل قبول هم برخوردارند.

پورحسینی علاوه بر این ۵۰ سریال که آثار مطرحی، چون «امیرکبیر»، «روزی روزگاری»، «مریم مقدس»، «شب دهم»، «مختارنامه» و «روشنتر از خاموشی» در آن جای می‌گیرد، در تله تئاتر‌های بسیاری هم ایفای نقش کرده است. برنامه‌هایی که تولید و پخش از آن از دهه ۴۰ در تلویزیون ملی آغاز شد و تا اواخر دهه ۷۰ که تلویزیون اهمیت بسیاری به این ساختار تلویزیونی می‌داد، در صداوسیما ادامه داشت.

«همه پسران من» و «خانه‌های اجاره ای» به کارگردانی محمد رحمانیان، تله‌تئاتر «جان گابریل بورکمن» ساخته حسن فتحی در سال ۷۶ و همچنین تله‌تئاترهایی، چون «قاضی و رئیس دادگاه خانواده» و «خانه عروسک» از ساخته‌های منیژه محامدی، آخرین نمایش‌های تلویزیونی است که با حضور پرویز پورحسینی در قاب جادو ثبت شد.

با کمرنگ شدن اهمیت ساخت تله تئاتر در تلویزیون، ایفای نقش پورحسینی هم در این ساختار به پایان رسید و البته وجهی دیگر به خود گرفت. او بعد از تله تئاترها، ایفای نقش در چند تله فیلم («یکی از همین روزها»، «در همین نزدیکی»، «نغمهٔ نوروز» و ...) را تجربه کرد که تعداد آن‌ها درست به اندازه تعداد انگشتان یک دست است.

در میان کارگردان‌هایی که برای تلویزیون سریال ساخته اند، بیش از همه همکاری پورحسینی با احمد امینی به ثبت رسیده است. پورحسینی در سریال‌های «تصویر یک رؤیا»، «روز ایپریت»، «باران عشق»، «اولین شب آرامش» و «بی‌گناهان» از این کارگردان به ایفای نقش پرداخت و آخرین سریال پورحسینی با نام «بیگانه‌ای با من است» هم به کارگردانی احمد امینی به ثبت رسید.


بیشتر بخوانید


پورحسینی همزمان با آغاز کرونا دیگر جلوی دوربین سریال تلویزیونی نرفت؛ کتاب می‌خواند، فیلم می‌دید و از مادر پیرش نگهداری می‌کرد. ضمن اینکه خودش در آخرین مصاحبه اش با خبرنگار بخش رسانه ایسنا گفته بود که ترجیح می‌دهد در آینده بیشتر در سینما حاضر شود و تئاتر بازی کند و اینکه خیلی دلش برای صحنه نمایش تنگ شده است.

با این حال همان طور که پیشتر هم اشاره شد، بسیاری از ایرانی‌ها پرویز پورحسینی را به واسطه ایفای نقش در سریال‌های تلویزیونی می‌شناسند؛ بازیگری گزیده کار که در عمر ۷۹ ساله اش، نقش‌های ماندگاری هم از خود در مجموعه‌های تلویزیونی به یادگار گذاشت.

در ادامه تصاویری از ایفای نقش پرویز پورحسینی در سریال‌های تلویزیونی همراه با توضیحاتی درباره هر کدام از مجموعه‌ها را مشاهده می‌کنید:

سریال مریم مقدس (س) سال ۷۹ توسط شهریار بحرانی ساخته شدو مرحوم پورحسینی با ایفای نقش زکریا یکی از بازی‌های درخشان خود را به یادگار گذاشت.

«بیگانه‌ای با من است» عنوان آخرین سریال پرویز پورحسینی است که به کارگردانی احمد امینی در سال ۸۹ ساخته شد.


پرویز پورحسینی سال ۹۴ در سریالی از سیروس مقدم با نام «میکائیل» در نقش عبدالله زیبا بازی کرد.

ایفای نقش در سریال «مختارنامه» داوود میرباقری در نقش میثم تمار


سریال اولین شب آرامش به کارگردانی به کارگردانی احمد امینی/پورحسینی در این سریال که سال ۸۴ ساخته شد نقش جلال شایان را بازی می‌کرد.


پرویز پورحسینی سال ۹۶ در سریال گمشدگان ساخته رضا کریمی بازی کرد


همکاری پرویز پورحسینی با حسن فتحی علاوه بر تله تئاتر، در دو سریال «شب دهم» و «روشنتر از خاموشی» شکل گرفت. او در سریال «شب دهم» نقش دکتر ندیمی را بازی می‌کرد و در سریال «ملاصدرا» نقش شیخ ابراهیم قطفانی.


سایه تنهایی؛ سریال که به معضلات پزشکی و روابط انسانی اختصاص داشت و بازیگرانی، چون بیژن امکانیان، نسرین مقانلو، پرویز پورحسینی، علی دهکردی و فریبا متخصص در آن به ایفای نقش پرداختند. این مجموعه تلویزیونی بر اساس فیلمنامه‌ای از مینو فرشچی ساخته شده بود.

پرویز پورحسینی در قسمت اول و دوم از سریال بچه مهندس در نقش بابا اسماعیل حاضر شد. خودش به ایسنا گفته بود که با فاش شدن هویت بابا اسماعیل توسط خواهرش، دیگر ماندن اسماعیل در یتیم‌خانه ناممکن می‌شود.بابا اسماعیل دوست داشت ناشناس در کنار بچه‌ها خدمت کند؛ بنابراین به جایی دور دست می‌رود که گمنام در میان مردم خدمت کند از این رو در قسمت سوم سریال «بچه مهندس» نمی‌توانست حضور داشته باشد. بعد هم در همان غربت فوت می‌کند.


پرویز پورحسینی در سریال هفت سنگ/این سریال سال ۹۳ برای پخش در ماه رمضان ساخته شد.


سریال بچه مهندس ۲

سریال شیدایی سال ۹۰ توسط محمد مهدی عسگرپور با بازی پرویز پورحسینی و امیر جعفری ساخته شد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمدرضا
۰۸:۵۱ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
براي شادي روحش صلوات.