سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصطفوی: شرایط میزبانی جام ملت‌های آسیا را نداریم/ قوانین غلط از مدیریت اشتباه در فوتبال ما سرچشمه می‌گیرند

داریوش مصطفوی رئیس سابق فدراسیون فوتبال درباره شانس میزبانی کشورمان در جام ملت‌های آسیا توضیحاتی داد.

داریوش مصطفوی رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درباره میزبانی احتمالی جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۲۷ توسط کشورمان در گفت و گو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، عنوان کرد: بعضی از مسائل مانند ساخت استادیوم‌ها، برای دریافت میزبانی در چنین رقابت‌هایی به فدراسیون فوتبال کشورمان ارتباطی پیدا نمی‌کند، در این موارد دولت‌ها هستند که باید کمک کنند تا استادیوم‌هایی در کشور ساخته شود که استاندارد‌های روز دنیا و همچنین فیفا را داشته باشد. ما اکنون استادیوم‌های ۵۰ هزار و یا ۴۰ هزار نفری در کشور داریم، اما مطابق استاندارد‌های فیفا نیستند.

میزبانی رقابت‌های بین المللی فاکتور‌های فراوانی لازم دارد

مصطفوی گفت: در این سال‌ها دولت‌هایی آمدند و رفتند که هیچ توجه‌ای به ورزش و فوتبال نداشته اند، این دولت‌ها کسانی را به عنوان نفر اول برای ورزش کشور انتخاب کردند که هیچ تخصص و شناختی از ورزش نداشته اند و به همین دلیل است که ما هیچ زمانی نمی‌توانیم مسابقاتی مانند جام ملت‌های آسیا را برگزار کنیم، چون این مدیران اهمیت برگزاری این گونه مسابقات و یا دیگر میزبانی‌های بین المللی را نمی‌دانند.

او ادامه داد: تمام کسانی که صحبت میزبانی را برای کشور ما مطرح می‌کنند می‌دانند که ما نه هتل مناسب، نه جاده‌ای و نه سیستم حمل و نقل هوایی درستی داریم، آن وقت چگونه می توانیم جام ملت‌ها را برگزار کنیم؟ تیم‌های لیگ برتری ما برای تهیه بلیت هواپیما مشکل دارند، اما مجبور هستند این شرایط را تحمل کنند. ولی کنفدراسیون فوتبال آسیا مشکل در این موارد را به هیچ وجه نمی‌پذیرند. میزبانی این رقابت‌ها فاکتور‌های فراوانی می‌خواهد که ما فقط یکی از آن فاکتور‌ها را داریم و آن هم تماشاگران ما هستند که در همه شرایط به کمک ما می‌آیند.

مصطفوی گفت: نسبت به اوایل انقلاب شرایط فوتبال ما خیلی بهتر شده است، اما هنوز هم مشکلات فراوانی داریم و نسبت به کشور‌های دیگر حرفی برای گفتن نداریم.

رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درباره جام ملت‌های آسیا که در گذشته در کشور ما برگزار شد عنوان کرد: در آن زمان تعداد کمی تیم عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا بودند، اما حالا حدود ۵۰ تیم عضو هستند و همچنین متاسفانه کسانی که بعد از انقلاب در راس ورزش کشور قرار گرفتند با ورزش مانوس نبودند و زیاد توجهی به فوتبال و ورزش کشور نداشتند.

او ادامه داد: در شرایط فعلی هیچ کدام از تیم‌های ما به جز تیم گل گهر سیرجان شرایط و توانایی حرفه‌ای شدن را ندارند، به همین دلیل هم نمی‌توانیم جام ملت های آسیا را برگزار کنیم.

مصطفوی گفت: یکی از فاکتور‌هایی که ما می‌توانیم با کمک به آن در این مسائل موفق باشیم، بودن آدم‌های ما در مسئولیت‌های فیفا و afc است که ما هیچ فردی را در این پست‌ها نداریم. اما تمام رقیب‌های ما درآسیا نماینده‌ای را در این مجامع دارند. این را مطمئن باشید که ما با میزبانی جام ملت‌های آسیا بالای ۵۰ سال فاصله داریم و فعلا توانایی برگزاری چنین مسابقاتی را نداریم.

او درباره کمک گرفتن از سرمایه گذاران و حامیان مالی برای میزبانی جام ملت‌های آسیا عنوان کرد: متاسفانه حامیان مالی به جای اینکه به فکر کشور خودشان باشند، بیشتر به فکر سود خود هستند. اما اگر یک قائده‌ای در استفاده و کمک گرفتن از این حامیان مالی باشد، می‌شود با کمک آن‌ها اتفاق مثبتی را رقم زد.

قوانین غلط از مدیریت اشتباه در فوتبال ما سرچشمه می‌گیرند

او درباره شانس ما برای میزبانی جام ملت‌های آسیا از لحاظ زیر ساخت‌هایی که درفوتبال ما وجود دارد گفت: من فکر می‌کنم بین ۳ تا ۵ در صد بیشتر برای این میزبانیشانس نداریم. ما استادیوم‌های خوبی نداریم، حتی بزرگترین استادیوم ما (آزادی) مشکلات بسیار زیادی دارد که سال‌ها این مشکلات حل نشده است و یا حتی استادیوم شهر تبریز، که تماشاگران برای حضور در ورزشگاه سختی‌های زیادی را تحمل می‌کنند.

مصطفوی گفت تا زمانی مسئولان کشورمان، ورزش را در اولویت اول خودشان نگذارند مشکلات ورزش حل نمی‌شود.

او ادامه داد: مثلا در همین قانون که گفته اند استخدام مربی خارجی ممنوع است، به جای آن که مشکل را حل کنند و جلوی قرارداد‌های غلط را بگیرند چنین قانونی می‌گذارند و به فوتبال کشورمان لطمه می‌زنند. ما باید از مربیان خارجی استفاده کنیم و از آن‌ها یاد بگیریم، چون فوتبال برای آن‌ها است. برانکو، کی روش و خیلی از مربی‌های خارجی دیگر کیفیت بالایی را به فوتبال ما اضافه کرده اند. این قوانین غلط از مدیریت‌های غلط در ورزش کشور سرچشمه می‌گیرد.

بازیکنان تیم ۱۹۹۸ بسیار درخشان بودند

مصطفوی که در سال ۱۹۹۸ رئیس فدراسیون فوتبال کشورمان بود، درباره مقایسه تیم ملی فعلی فوتبال کشورمان با تیم سال ۱۹۹۸ که به جام جهانی صعود کرد گفت: آن دیدار با استرالیا و آن تیم یک استثنا بود. بعد از آن سال فوتبال ما از حالت آماتور خارج شد و روندی رو به رشد گرفت، اما باز هم بعد از آن مدیریت غلط و دخالت‌های مدیران دولتی باعث مشکلات فراوانی در فوتبال کشورمان شد.

رئیس اسبق فدراسیون فوتبال افزود: مدیران فوتبال ما یک شبه لیگ ما را حرفه‌ای کردند، در حالی که هیچ تفاوتی با زمان قبل از آن نداشت و اطمینان داشته باشید که در این بیست سال هم لیگ ما حرفه‌ای نشده و مشکلات آن همچنان پا برجاست.

او درباره تفاوت بازیکنان فعلی و گذشته گفت: ما در سال ۷۳ توانستیم بازیکنانی که همگی در تیم خود ستاره بودند را توسط مایلی کهن دور هم جمع کنیم. با این بازیکنان در جام ملت‌ها عملکرد قابل قبولی داشتیم و بعد از آن هم توانستیم به جام جهانی صعود کنیم و بازی مقابل آمریکا را در جام جهانی برنده شویم. در آن سال‌ها بازیکنان بسیار خوبی داشتیم و هنوز هم می‌توانم بگویم که مانند آن بازیکنان دیگر در فوتبال ما نیامده است.

مصطفوی ادامه داد: ما الان هم مهاجم‌های بسیار خوبی داریم، ولی هیچ کدام از آن‌ها به بازیکنی مانند علی دایی نمی‌رسند. علی دایی هنوز هم که سال‌ها است از زمان فوتبالش گذشته، همچنان آقای گل جهان است. ما دیگر بازیکنانی مانند دایی، باقری، مهدوی کیا، عابدزاده و یا حتی نکیسا در فوتبال کشورمان نمی‌آید. آن‌ها بازیکنان بسیار درخشانی بودند.

او عنوان کرد: امیدوار هستم که دولت مردان ما به تمام رشته‌های ورزشی، نه فقط فوتبال کمک کنند و آن را جزو اولویت‌های مهم خود بدانند، تا بتوانیم مشکلات ورزش کشورمان را که در تمام رشته ها کم هم نیست برطرف کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
هوادار ورزش
۱۲:۱۵ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
برگزاري جام هاي بين المللي در كشور فرصت هاي بزرگي است كه زير ساختهاي ورزش كشور و استاديوم ها و هتل ها و مجموعه هاي گردشگري ورزشي و علاقمندان به صنعت توريسم بهبود يابند و شرايط براي استاندارد شدن به نحو اجباري مهيا گردد . هيچ تبليغاتي قويتراز برگزاري جام هاي بزرگ ورزش در كشور در صنعت كسب وكارهاي نوين و از ياد رفته را احيا نمي كند و بنابراين با هم افزايي همه دستگاههاي مرتبط ميتوان اين شرايط رابراي كشور مهيا كرد تا شرايط صلح و دوستي ملتها هم با ورزش برقرار گردد.