سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میوه، مهمان ناخوانده قافله گرانی‌ها؛ چرا قیمت میوه تا این حد افزایش یافته است؟

طی روز‌های اخیر در کنار گرانی بسیاری از کالاهای اساسی، افزایش چشمگیر قیمت میوه مردم را غافلگیر کرده است.

به گزارش  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها افزایش قیمت کالا‌ها و مایحتاج ضروری سبد مصرفی در کنار تعطیلی صنوف و کاهش درآمد خانوار، فشار مضاعفی را بر دوش مردم گذاشته است چرا که نمودار قیمت کالا‌های اساسی هر روز و حتی در برخی روز‌ها هر ساعت در نوسان است.

طی روز‌های اخیر در کنار گرانی روغن، لبنیات، گوشت، مرغ و بسیاری از کالا‌های دیگر افزایش چشمگیر قیمت میوه مردم را غافلگیر کرده است و به رغم آنکه در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری افراد به ویتامین نیاز دارند، اما این نابسامانی‌ها موجب شده اقشار کم درآمد از خرید میوه‌های رنگارنگ فصل پاییز هم محروم شوند چرا که درآمد و قدرت خرید آن‌ها هیچ‌گونه سنخیتی با گرانی‌های فعلی ندارد.


بیشتر بخوانید


بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو پرتقال ۱۳ تا ۲۰ هزار تومان، نارنگی ۱۳ تا ۱۸ هزار تومان، سیب ۱۲ تا ۱۸هزار تومان، خیار ۶ تا ۱۰ هزار تومان، لیموشیرین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، کیوی ۱۱ تا ۱۹ هزار تومان، انار ۱۰ تا ۲۵ هزار تومان، گلابی ۲۵ تا ۴۵ هزار تومان، خرمالو ۱۰ تا ۱۶ هزار تومان، انگور ۱۴ تا ۲۰ هزار تومان و موز ۲۸ تا ۳۵ هزار تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری داشته است و هر یک از مسئولان و فروشندگان دلایل خاص خود را برای این اختلاف قیمت‌ها مطرح می‌کنند.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که صادرات، کاهش تولید و شرایط اقلیمی موجب شده این روز‌ها در کنار تنوع میوه‌های رنگارنگ، بسیاری از مردم از تهیه و مصرف محروم بمانند، اما سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که گرانی هیچ ارتباطی به صادرات و تولید ندارد و تنها افزایش هزینه‌های تولید اعم از سبد، حمل و نقل، دستمزد کارگر و ... موجب بالا رفتن قیمت میوه شده است و مدعیان گرانی‌ها هزینه تمام شده یک‌کیلو میوه را محاسبه کنند و ببیند که قیمت تمام شده چقدر است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از دلایل گرانی قیمت میوه  به رغم تعطیلی تالار‌های پذیرایی و مهمانی‌ها و کاهش تقاضا برای خرید در بازار با خبر شویم:

افزایش هزینه‌های تولید مهم‌ترین علت نوسان قیمت میوه

محمد علی مصطفی لو مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های کشاورزی باغبانی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی میوه در بازار اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های تولید، جعبه، هزینه‌های کارگری و حمل و نقل، گرانی قیمت میوه  نسبت به مدت مشابه سال قبل تا حدی طبیعی است.

وی ذخیره سال گذشته سیب درختی را ۷۰۰ هزار تن اعلام‌کرد و افزود: امسال ذخیره سیب درختی بالای یک میلیون تن است.

مصطفی لو ادامه داد: براساس شرایط و ضوابط و در نظرگرفتن حق تولیدکننده و مصرف کننده باید صادرات به بازار‌های هدف انجام شود تا ضمن جبران هزینه‌های تولید و ارز آوری برای کشور، فشار زیادی به مصرف کننده وارد نشود به طوریکه سرانه مصرف کاهش یابد.

این مقام مسئول از کاهش تولید پرتقال شمال نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: این درحالی است که تولید پرتقال شمال از لحاظ سایز بسیار مناسب است، همچنین تولید مرکبات جنوب از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار بوده و جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر تامین بازار داخل نیست.

وی با اشاره به اینکه مخالف صادرات محصولات باغی نیستیم، افزود: میزان صادرات نباید به حدی باشد که به بازار داخل لطمه بزند و زمینه را برای افزایش قیمت فراهم کند.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی باغبانی‌های کشاورزی در واکنش به این موضوع که قیمت پرتقال نسبت به سال قبل ۳ برابر نشده است، گفت: این درحالی است که با استمرار روند فعلی صادرات، قیمت پرتقال به سه برابر سال قبل می‌رسد.

مصطفی لو تولید محصولات باغی را بالای ۲۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: با توجه به مصرف ۳ میلیون تنی محصولات باغی در کشور، مابقی تولید باید از طریق مراجع قانونی صادر شود تا ضمن ورود ارز به داخل کشور، تنظیم بازار داخل بر هم‌ نریزد.

وی با بیان اینکه خرید میوه در شرایط فعلی اقتصاد برای بسیاری از دهک‌های جامعه دشوار است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی در صدد هستند تا با عرضه مستقیم از تولیدکننده تا مصرف کننده قیمت‌ها کاهش یابد و شرایط به گونه‌ای نباشد که بسیاری از خانوار‌ها رغبتی به مصرف نداشته باشند.

گرانی‌میوه ارتباطی به صادرات ندارد

محمد علی طهماسبی سرپرست معاونت امور باغبانی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی در واکنش به مباحث مطرح شده پیرامون گرانی میوه در بازار اظهار کرد: افرادی که مدعی گرانی میوه هستند، هزینه برداشت یک کیلو میوه را بررسی کنند چرا که بخش عمده افزایش قیمت به هزینه‌های تولید از جمله حمل و نقل، کارگری، حقوق و دستمزد، انبارداری، سبد، جعبه و ... مربوط می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گرانی مرکبات ارتباطی به صادرات ندارد، افزود: هم اکنون مقدار محدودی پرتقال برداشت شده و بخش عمده برداشت از شمال و جنوب کشور مانده است، در حالیکه بخشی از گرانی‌های اخیر را به صادرات نسبت می‌دهند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه گرانی‌های اخیر در بازار میوه به دلال بازی و واسطه گری از باغ تا بازار بر می‌گردد، بیان کرد: برخی مدعیان گرانی میوه، تفاوت قیمت تولید تا مصرف را به دلال بازی و واسطه گری ارتباط می‌دهند، درحالیکه دلال و واسطه جزو زنجیره است و امکان حذف آن وجود ندارد و تنها باید آن را ساماندهی کرد چرا که یک عده تخصص این کار را دارند و سال‌ها در این ارتباط کار کرده اند.

طهماسبی کاهش تولید مرکبات را تکذیب کرد و گفت: طبق برآورد‌ها نه تنها کاهش تولید نداریم، بلکه در خصوص مرکبات افزایش تولید هم خواهیم داشت و اگر آمار‌ها در خصوص قیمت مرکبات مربوط به سال‌های اخیر از مرکز پژوهش‌های مجلس گرفته شود، خواهید دید که باغداران از محل فروش مرکبات به سبب آنکه نرخ‌های آن‌ها کمتر از تورم بوده، متضرر شده اند.

کمبودی در عرضه میوه نداریم/نوید کاهش قیمت میوه طی روز‌های آتی

مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، اظهار کرد: امسال در تولید محصولات باغی به جز سیب دماوند، در مابقی محصولات مشکلی نداریم.

وی تولید پرتقال استان مازندران را ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال تولید پرتقال شمال و جنوب به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن می‌رسد که با این وجود کمبودی در عرضه نداریم و تنها در مقاطعی که محصول در حال برداشت و روانه شدن به سردخانه هاست به سبب کاهش عرضه، قیمت بالا می‌رود.

دارایی نژاد از کاهش ۲ هزار تومانی قیمت هر کیلو پرتقال در میدان مرکزی خبر داد و گفت: نرخ کنونی هر کیلو پرتقال در میدان مرکزی ۹ تا ۱۱ هزار تومان است.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: قیمت سیب، کیوی، انار با ازدیاد عرضه مناسب می‌شود و این نوید را می‌دهم که ابتدای هفته آتی قیمت هر کیلو پرتقال، سیب، انار، گوجه فرنگی و سیب زمینی ۲ هزار تومان دیگر کاهش یابد.

وی صادرات را یکی دیگر از عوامل گرانی میوه در بازار اعلام کرد و گفت: گرچه مخالف صادرات و ارزآوری نیستیم، اما ابتدا بازار داخل باید تامین و سپس مازاد تولید به بازار‌های هدف صادر شود.

رئیس اتحادیه بارفروشان نرخ کنونی هر کیلو گوجه فرنگی در میدان مرکزی را ۴ تا ۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بنابر پیش بینی‌ها قیمت گوجه فرنگی نسبت به هفته‌های اخیر کاهش یافته است، قیمت پرتقال هم در بازار کاهش می‌یابد چرا که قرار نیست بار کم شود و مردم از این حیث در شرایط فعلی اقتصاد که تمامی‌اقلام سبد خانوار روبه افزایش است، متضرر شوند.

وی با بیان اینکه هر کیلو سیب زمینی در میدان‌مرکزی با نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان فروخته می‌شود، گفت: اتخاذ تصمیم‌نادرست مبنی بر صادرات ۱۰۰‌کانتینر معادل ۲ هزار تن سیب زمینی به عراق زمینه را برای کاهش تولید و افزایش قیمت در بازار فراهم کرده است.

دارایی نژاد با تاکید بر این مسئله که عرضه محصول از سوی کشاورزان باید به ۲ برابر افزایش یابد، بیان کرد: روزانه ۱۵ تا ۲۰ تن ورودی بار است چرا که ورامین، کرج و تمامی شهرستان‌های حومه تهران از میدان توزیع می‌شود که با ازدیاد عرضه مشکلی در بحث بازار نخواهیم داشت.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی درباره آینده بازار میوه بیان کرد: اگر بارندگی‌ها اجازه دهد، برف و بارانی در راه نباشد که امکان برداشت محصول وجود داشته باشد، قیمت کاهش می‌یابد.

وی افزایش هزینه‌های تولید را یکی دیگر از عوامل گرانی میوه دانست و گفت: با وجود افزایش ۳ برابری قیمت بذر، کود، سم، کارگر و ... بدیهی است که قیمت تا حدودی افزایش یابد، اما نرخ‌های فعلی مورد تایید اتحادیه نیست. هر چند معتقدیم که نرخ محصولات باید به گونه‌ای باشد که کشاورزان متضرر نشود و مصرف کننده با نرخ مناسب بخرد. به عنوان مثال قیمت دستمزد کارگر از ۷۰ هزار به ۱۷۰ هزار تومان، قیمت سبد از دانه‌ای ۳ هزار و ۵۰۰ به ۸ هزار تومان، کرایه حمل نیسان از شمال به تهران از ۸۰۰ هزار به یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده که با این وجود طبیعی است که مقداری قیمت میوه افزایش یابد.

این مقام مسئول نرخ کنونی هر کیلو کیوی در میدان مرکزی را ۱۰ هزار تا ۱۷ هزار تومان، انار ۵ هزار تا ۱۹ هزار تومان، نارنگی ۷ هزار تا ۱۳ هزار تومان، سیب درختی ۸ هزار تا ۱۲ هزار تومان و خیار ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت:این محصولات با احتساب ۳۰ تا ۳۵ درصد سود در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال قیمت میوه در شب یلدا نوسان چندانی نخواهد داشت، گفت: با توجه به کاهش ۵۰ درصدی مصرف ناشی از گرانی اقلام سبد خانوار و کرونا، بازار شب یلدا رونقی نخواهد داشت. همچنین امسال به سبب فراوانی هندوانه قیمت از ۵ هزار تومان بالاتر نخواهد رفت.

نظارت از عمده فروشی تا خرده فروشی لازمه کنترل بازار میوه

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه افزایش قیمت نهاده‌های تولید بر هیچ کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: امسال افزایش قیمت نهاده‌های تولید، نیروی انسانی، ادوات کشاورزی، تورم چندبرابری و آنچه در بازار اقتصاد اتفاق افتاد، بر هیچ کسی پوشیده نیست.

وی با تاکید بر تعادل و پایداری بازار میوه افزود: در حال حاضر بازار میوه نباید به گونه‌ای باشد که در شرایط سخت فعلی، بار مشکلات خانوار‌ها را افزایش دهد.

شادلو با تاکید بر نظارت جدی از عمده فروشی تا خرده فروشی بیان کرد: در میادین میوه و تره بار پس از کشف قیمت باید نظارت دقیق تری صورت گیرد تا فاصله عمده فروشی و خرده فروشی معنادار نباشد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به دیگر علل گرانی میوه در بازار بیان کرد: امسال علاوه بر افزایش هزینه‌های تولید، بخشی از گرانی‌ها به شرایط اقلیمی و طبیعی باز می‌گردد چرا که در چند مرحله همزمان با زمان گل دهی محصول، بارندگی‌های مکرر و تگرگ مشکلاتی ایجاد کرد به طوریکه بسیاری از تولیدات به حد انتظار نرسید، همچنین در دهه اول مهر سرمازدگی شدید و بارندگی تولید برخی محصولات باغی را دچار مشکل کرد و در شرایط فعلی که در زمان برداشت مرکبات هستیم، بارندگی‌های مکرر اجازه برداشت را نمی‌دهد که در نهایت محدود شدن عرضه، بازار را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه برداشت مرکبات به تازگی آغاز شده است، بیان کرد: برداشت مرکبات در نوار شمالی و جنوبی از ۱۵ تا ۲۰ آذر به اوج خود می‌رسد که قطعا با افزایش عرضه، شرایط بازار بهتر خواهد شد.

شادلو با بیان اینکه مشکلی در تامین بازار داخل نداریم، افزود: طی ماه‌های شهریور و مهر سیب، کیوی و انار برداشت و روانه سردخانه‌ها شده است و برداشت مرکبات به تازگی آغاز و تا اسفند ادامه دارد و تا رسیدن زمان برداشت انبوه مرکبات به خانوار‌ها توصیه می‌شود که در حد نیاز و مصرف روزانه خرید کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه گرانی‌ها ارتباطی به صادرات ندارد، گفت: در مجموع ظرفیت محدود صادرات به بازار‌های هدف داریم و تنها برخی افراد بر این موضوع دامن می‌زنند، گرچه حفظ بازار‌های صادراتی برای صادرات نیمی از میوه‌ها امری ضروری است.

وی در واکنش به مباحث مطرح شده پیرامون این‌موضوع که باغداران تمایلی به عرضه مرکبات در بازار داخل ندارند، بیان کرد: باغداری که محصول خود را می‌فروشد، به ادامه راه دخالت ندارد که این‌محصولات برای صادرات خریداری می‌شود یا بازار داخل و شرایط این گونه نیست که باغدار بازار داخل را نادیده بگیرد و بخواهد محصول خود را صادر کند.

شادلو ادامه داد: علی رغم پیش بینی‌ها تولید سیب درختی به حدود ۴ میلیون تن رسید، در خصوص مرکبات وضعیت خوبی داریم و با این وجود جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر تامین بازار داخل نیست.

به گفته وی، با افزایش قیمت نارنگی خانوار‌ها می‌توانند مصرف خود را مدیریت کنند و دیگر خانواده مرکبات همچون پرتقال، لیموشیرین و ... را جایگزین کنند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران در پایان با اشاره به اینکه عوامل طبیعی عرضه محصول را با محدودیت‌هایی مواجه می‌کند، تصریح کرد: نارنگی نوار جنوبی از اواخر آذر برداشت می‌شود و هم اکنون وقفه برداشت زمینه را برای گرانی در بازار ایجاد کرده است چرا که نارنگی بویژه نارنگی شمال محصولی نیست که ظرفیت ذخیره سازی داشته باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
امروز 1/5کیلو حبوبات گرفتم شده 50 هزار تومان !!! افزایش سال آینده حقوق بازنشسته را گفتن 25 درصد ! تا الان اکثر اجناس که آزر ماه 100درصدافزایش قیمت داشته
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
علی برکت الله
ناشناس
۲۲:۴۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
آقا من تولید کننده خیار هستم، هزینه های تولید از کود، سم و نایلون و کارتن و ... همه چیز ده برابر شده و قیمت اگر بخواهیم نسبت به این اقلام حساب کنیم باید بیست هزار تومان باشد در صورتی که. قیمت توی میدان هر کیلو خیار شش هزار تومان هست! هر نوع تولید میوه و خوراکی رو دلال داره می بره و تولید کننده بدبخت هست! بخدا هزینه تولید آنقدر بالاست که بنده خرج خودم رو نمیتوانم بگیرم ولی دلال بدون هیچ هزینه ای بیشتر از منه تولید کننده داره پول میگیره و نه زحمت کشیده و نه پولی داده! این بخاطر بی مسئولیتی مملکت هست که همه جا دلال بازی هست!
ناشناس
۱۹:۳۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
باجناق بنده در میدان تره با دلال تشریف دارند فقط امثال ایشان خذف کنید قیمت مناسب می شود
دلال ها دارند ایران را نابود می کنند
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
این گرانی حبابه از طرف مسئولان بی لیاقت برای پر کردن جیب خودشون.
امیرمهدی
۱۶:۰۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
همه چی تقصیربی تدبیری وشایدم نفاق بعضی مسولینه
محمد
۱۳:۴۰ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
واقعا نمیدونم برای چی میگید- چرا!!!- گران شد،،وقتی دولت بنزین،لاستیک،روغن،مسکن،خودرو و خلاصه همه چی رو گرون میکنه خب مردم بدبخت باید در بیارن که بتونن اینا رو بخرن یا نه...از شما بعیده چنین گزارشی!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
خیلی راحت میشود جلوتورم گرانی راگرفت
ناشناس
۱۲:۳۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
اول اینکه تحریم هستیم تحریم های امریکا باعث شده از شمال کشور میوه وارد نشود
دوم صاحب نداریم دل سوز نداریم
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
آرام باشید اینا حادثه هست میگذره .
ناشناس
۱۲:۲۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
حقوق کتابداران ۲۰درصد رشد داشت ولی قیمت ها ۲۰۰ درصد تا ۵۰۰درصد رفت بالا .پارسال نارنگی ۳هزار بود الان ۱۰هزار تومان
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
الان اصناف و طلا فروشی ها و بازارها تعطیله موج بعدی گرانی ها رو بعد از تعطبلات روی دلار و خودرو و مسکن خواهیم دید وقتی مواد غذایی و میوه و امثال اینا اینجور میره بالا ببینید بعدش چی میشه
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
شبکه خرید و فروش بایا می تواند دلال بازی را به موزه تاریخ بسپارد به شرطی که مکانیسم های لازم در آن برای جلوگیری از سوء استفاده دلالان پیش بینی شود.
ناشناس
۱۱:۵۴ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
پارسال پرتقال بوده 3کیلو 10تومان هزینه کارگر ونهاده ها مگه چقدر بوده که پرتقال 3000تومانی شده 15000تومان .جلو صادرات را بگیرید. چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.می خواهید ارز وارد کنید با این کار مردم از گرسنگی می میرند
مردم
۱۱:۴۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
ببخشید فقط میوه گرون شده..؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۳۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
میگم مگه میوه از خارج میاد وارز لازم داره که اینهمه گران شده؟۳برابر میشه قیمتش بعد ۲تومن میارن پایین میگن قیمت ارزون شده
ندا
۱۱:۳۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
واسه همه گرونیها بهونه های الکی میارین. این گرونیها هیچ دلیلی نداره جز پر کردن جیب خودتون به قیمت بدبخت کردن هرروز مردم.
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.با این سیاستهاتون میوه لبنیات مرغ و گوشت و..را از سفره های مردم حذف کردید.اون وقت به خاطر سودبیشتر اونها رو صادر میکنید.
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
بهترین میوه ها بهترین پسته بهترین برنج بهترین چای خلاصه همه بهترین ها به امریکا کشورهای اروپایی وشیخ نشین های عربی صادر می شود
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
ظاهرا بعضی از این دولتمردان بدشون نمیاد مردم و ناراضی کنند
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
خوب بهانه بدست اوردن. تحریم تحریم.
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
جالب بدونید موزها وارداتی ایران مرجوعی بهداشتی کشورهای اروپائی ! وقتی کشتی موز به گمرکات اروپائی میرسند و نمیتونند مجوز بهداشتی بگیرند ! مردم نمیدونن این موزها رو باید بریزند دریا دلالان ایرانی فقط با هزینه حمل این موزها رو برمیدارند میارند اینجا میدن کیلوئی 30000 تومن !!! نشانه درستی ادعا هم این که روی موزهای وارداتی ایران هیچ برندی نیست ببینید چک کنید !!! تا حالا از خودتون پرسیدین چرا ؟؟؟ اینم افشاگری یک فساد بزرگ ببینم جرات پیگیری دارین !!!؟؟
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
میوه نگو بگو خوراک دام !!!
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
به خاطر وجود دلال و مسوولان کشور
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
دولت کاسبان سازش کشور را رها کردند
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
همتون فکر جیب خودتون هستید
Gggg
۰۹:۵۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
هیچ ربطی به تحریم ها نداره کنترلی روی بازار نیست دولت بی تدبیر مدیریت ضعیفی دارد دلال ها فقط سود میبرند
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
برای اینه فقط انار گران است اون هم نیازی نیست که مردم بخورند
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
ای بابا بس کنید دیگه. لازم نکرده همه گرونیارو شما تحلیل کنید. مردم بدبخت کردید رفت پی کارش
ناشناس
۰۹:۵۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
سلام.
میگم این روزهای آتی کِی فرا میرسه؟
که قرار همه چی ارزون بشه؟
که قرار آمار کرونا کم بشه؟
که قرار تحریم ها برداشته شه؟
که قرار ..............؟؟؟؟
حسین
۰۹:۳۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
دیگه از این نوید ارزونی شما خسته شدیم
هر چی رو گفتید ارزون میشه در واقع گرونتر شد
حمید
۰۹:۳۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
بیشتر میوه هایی که در دسترس مردم قرار دارند بسیار بی کیفیت و گران هستند.چون گلچین میوه ها صادر میشوند آقای طهماسبی معاون امور باغبانی شاید شما حس نکنید
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
مقداری فقط گرون شده.....خخخخخخ
دبیر
۰۹:۰۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
چون همه دلال هستند دستگاههای نظارتی تعطیلن
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
کجای کاری خود دستگاهای نظارتی دلالن
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
ریشه همه گرانی ها بی مسئولیتی و بی لیاقتی مدیران کشور و دزدی همه در همه امور می باشد هیچ هم درست نمی شود چون ایرانی بدون دزدی میمیرد.
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
گرانی سریال بی پایان
ناشناس
۰۸:۳۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
فقط شعار
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
من سالهاست میوه نخوردم الا بعضی وقتا میرم مهمانی اونهم به زور و اسرار میزبان میخورم
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
صادر می شود
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
میوه ، مرغ ، تخم مرغ ، نخود ، لوبیا ، برنج ، لبنیات ، مواد شوینده ، و ، و ، و

مسئولی که خودش خرید نمیکنه یا نمیدونه حقوق کارگرش برا ده روز اول برجشم کفاف نمیده را چه غم که مردم زیر بار این گرونیها دارن له میشن
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
شرمنده نمیتونم بگم بگی رای دادم
ناشناس
۰۷:۳۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
صادر کنید بذارین خارجیها بخورن
ناشناس
۰۷:۳۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
برو سر باغ ببین از کشاورز بدبخت چه قیمتی میخرن بعد بیا این حرفها را بزن والا جاتون هم گرمه هم درامدتون خوبه فکر مردم کی میخواد باشه
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
جون دولت با قشر سرمایه دار هست و دلال، آخه با پول اینها سر کار امد
ناشناس
۰۷:۲۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
قیمت میوه که الآن خوبه.نزدیک عید بهتون سلام می کنم.با قیمت های کذایی.تا اون موقع می رم بچه محل ببینم.
فرزاد
۰۶:۲۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
بهتر و جالب تر اینه که تیتر بزنید چی گران نشده!
هر چیزی که تصور کنی نسبت به یکماه یا یکهفته قبل گرونتر شده، نسبت به پارسال که علی برکت الله..
ناشناس
۰۵:۵۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
ماشالله ماشاله همه ميخوان دلاري بفروشن
مردم
۰۵:۱۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
مملکت داری لیاقت میخواد که دولت ما نداره
ناشناس
۰۴:۴۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
نه فقط گران بلکه بی کیفیت و دور ریختنی !!! متاسفانه میوه عرضه داخلی که تو میدون تره بار توزیع میشه میوه دور ریختنی و به اصطلاح زیر درختی که قبلا" جهت خوراک دام استفاده میشد اما الان برای مصرف مردم ایران استفاده میشن . جالب بدونید میوه ها بعد از سورتینگ چند باره توسط چند دست از دلالان سر باغ تا بازار درجه بندی شده و پائین ترین کیفیت رو به داخل میفرستند !!! کسی هم نظارت نمی کنه !
ناشناس
۰۴:۳۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
سلام
وقتی میوه و هر کالایی به خارج از کشور صادر می شود و ارز آور خوبی هم هست در بازار داخل نباید با همان دلار به خارج صادر می شود محاسبه شود باید از نصف هم کمتر شود
من موقعی که قیمت میوه رفت بالا مصرف میوه را هم حذف کردم
همشهری
۰۲:۴۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
علت تمام گرانی ها بی ارزش شدن ریال و صادرات بیش از تمام مایحتاج مردم است و کمبود وگرانی را باعث شده ازآنجا که دولت هم به ارز خارجی احتیاج دارد چشم خودرا روی این مهم بسته
محمد
۰۱:۴۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
همش برمیگردد به قیمت دلار وبی تدبیری بعضی ها
چرا باید هزینه حمل و نقل بالا باشه ؟
چرا محصولات پتروشیمی که تولید داخل هست مثل سبد میوه باید گران شود
ناشناس
۰۱:۳۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
همه چی قراره از هفته آینده، ارزون شه....ولی نمیدونم چرا این هفته آینده نمیاد...
ناشناس
۰۰:۵۴ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
بيچاره شديم