سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

حباب کاذب قیمت مرغ در بازار/ نرخ هر کیلو مرغ به ۳۵ هزار تومان رسید

رئیس انجمن مرغداران گوشتی از حباب قیمت مرغ خبر داد و گفت: با توزیع نهاده دامی پیش‌بینی می‌شود حباب نرخ مرغ شکسته شود.

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۳۵ هزار تومان است.

وی افزود: نرخ کنونی مرغ به دلیل سودجویی برخی اصناف، بالاست که امیدواریم با شکسته شدن حباب قیمت به نرخ منطقی مرغ برسیم.

اسداله نژاد عرضه نهاده دامی با نرخ مصوب را راهکار شکسته شدن‌حباب قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: اگر نهاده به میزان کافی و در زمان مقرر در اختیار مرغدار قرار گیرد، میل و رغبت مرغداران به جوجه ریزی افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به توزیع نهاده دامی برآورد‌ها حاکی از آن است که قیمت مرغ به نرخ منطقی خود که حدود ۲۸ هزار تومان است، برسد.

وی تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز مرغدار را امری مهم در کاهش قیمت تمام شده تولید و شکسته شدن حباب کاذب قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: اگر دولت ۵۰ درصد نهاده دامی را با نرخ مصوب تامین کند، قیمت مرغ زنده ۱۸ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹ هزار تومان و مرغ گرم ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان خواهد بود که با تامین ۱۰۰ درصدی نهاده ها، امکان عرضه با نرخ مصوب کارگروه تنظیم بازار وجود دارد. متاسفانه تاخیر فراوان در عرضه نهاده‌های دامی، مرغدار را مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد خواهد کرد که این امر قیمت تمام شده تولید را بشدت افزایش می‌دهد.

اسداله نژاد ادامه داد: علی رغم واردات نهاده‌های دامی با ارز دولتی، اما مرغدار ۶ برابر نرخ مصوب نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری می‌کند که با وجود انحراف در توزیع انتظار می‌رود که دولت در صورت عدم مدیریت صحیح، سیاست آزاد سازی را در پیش بگیرد و به طور مستقیم به دهک‌های ضعیف جامعه یارانه بدهد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه ساز و کار توزیع نهاده دامی طی ۲۰ سال اخیر در سطح کشور مناسب نبوده است، بیان کرد: نامناسب بودن توزیع نهاده‌های دامی منجر به سوء استفاده و سودجویی دلالان، واردکنندگان و برخی تعاونی‌ها شده به طوریکه نهاده ۲ برابر بالاتر از قیمت مصوب بدست مرغداران رسیده است.

وی ادامه داد: با فراهم کردن بستر و حذف حلقه‌های واسط، کالا به طور مستقیم بدست مرغدار می‌رسد، هر چند سامانه بازارگاه اشکالاتی دارد، اما ایرادات سامانه به مرور رفع می‌شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه یک تا ۲ درصد ایراد سامانه بازارگاه به ساختار سامانه بازمی گردد، گفت: ۹۸ درصد مربوط به عدم نهاده سامانه بازارگاه است که با رفع تامین ورودی نهاده‌های دامی، مابقی مشکلات به چشم نمی‌خورد.

اسداله نژاد با بیان اینکه سامانه بازارگاه تنها مرجع توزیع نهاده دامی در سطح کشور است، افزود: سامانه بازارگاه از فساد و سوءاستفاده در قبال توزیع نهاده دامی جلوگیری می‌کند و در شرایطی که ورودی نهاده به سامانه بازارگاه کم است، وزارت جهاد کشاورزی تقصیری ندارد چرا که تامین نهاده و تحویل به سامانه بازارگاه بر عهده وزارت صمت و توزیع با وزارت جهاد کشاورزی است که با عدم تامین به موقع، سامانه بازارگاه دچار ایراد است.

به گفته وی، علی رغم واردات نهاده‌های دامی با ارز دولتی، اما مرغدار چند برابر نرخ مصوب نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری می‌کند که با وجود انحراف در توزیع انتظار می‌رود که دولت در صورت عدم مدیریت صحیح، سیاست آزاد سازی را در پیش بگیرد و با پرداخت یارانه مستقیم، دهک‌های ضعیف جامعه را حمایت کند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه گفت: یک تا ۲ درصد ایراد سامانه بازارگاه به ساختار سامانه و ۹۸ درصد به نبود نهاده  در سامانه بازارگاه باز می گردد که با رفع تامین ورودی نهاده‌های دامی، مابقی مشکلات به چشم نمی‌خورد.

اسداله نژاد با بیان اینکه سامانه بازارگاه تنها مرجع توزیع نهاده دامی در سطح کشور است، افزود: سامانه بازارگاه از فساد و سوءاستفاده در قبال توزیع نهاده دامی جلوگیری می‌کند و در شرایطی که ورودی نهاده به سامانه بازارگاه کم است، وزارت جهاد کشاورزی تقصیری ندارد چرا که تامین نهاده و تحویل به سامانه بازارگاه بر عهده وزارت صمت و توزیع با وزارت جهاد کشاورزی است که با عدم تامین به موقع، سامانه بازارگاه دچار ایراد است.

اسداله نژاد تامین نهاده‌های دامی را بزرگترین معضل پیش روی مرغداران دانست و گفت: با وجود آنکه ۳۲ تا ۳۳ روز از جوجه ریزی در برخی واحد‌ها می‌گذرد و خرید نهاده از سامانه بازارگاه انجام شده، اما مرغداران به علت عدم تحویل بار، ذرت و کنجاله مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری می‌کنند که تمامی این عوامل نگرانی‌هایی در بخش تولید ایجاد کرده است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه ۵۰ درصد نهاده‌ها با نرخ مصوب تامین می‌شود، اما همین میزان هم با تاخیر فراوان بدست مرغدار می‌رسد، از این رو سیاست گذاری باید به گونه‌ای انجام شود که واحد‌های مرغداری دچار ورشکستگی نشوند و تاوان قصور دستگاه‌های دولتی را بدهند.

این مقام مسئول در پایان سامانه بازارگاه را بستری مناسب برای توزیع نهاده دامی با حداقل سودجویی اعلام کرد و گفت: وزارت صمت اعلام کرده که طی ۲ تا ۳ روز یک‌میلیون تن کالا ترخیص شده که با بارگیری در سامانه بازارگاه، مرغداران می‌توانند نهاده مورد نیاز را خریداری کنند که امیدواریم این روند استمرار یابد.

انتهای پیام/

برچسب ها: نهاده دامی ، قیمت مرغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۶ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
از‌باب‌اسفنجی‌بیشتر‌حباب‌درست‌میکنید
ناشناس
۱۹:۴۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
خجالت خوب چیزیه - با پایین آوردن هزار تومان می گویند قیمت مرغ کاهش یافت.