سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حال و هوای متروی تهران در اولین هفته تعطیلات کرونایی

در حال حاضر که ممنوعیت تردد‌های شهری در حال اجراست، به نظر می‌رسد که حجم انبوهی از مردم به مترو پناه آورده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تا به امروز محدودیت‌های متعددی برای مقابله و کاهش شیوع کرونا توسط ارگان‌های مختلفی همچون وزارت بهداشت، وزارت کشور، پلیس  راهور و... تصویب و به مرحله اجرا در آمده است، از چندین ماه قبل هم خبری در رسانه‌های مختلف مبنی بر تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران دست به دست می‌چرخید و معلوم نبود چه زمانی قرار است این شنیده به مرحله تحقق برسد.

اما طولی نکشید که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بالاخره پس از چشم انتظاری دغدغه مندان، اعلام کرد که از شنبه اول آذرماه تهران به مدت ۲ هفته تعطیل خواهد شد و همچنین از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح ممنوعیت‌های ترددی با اعمال جریمه ۲۰۰ هزار تومانی اعمال می‌شود.

البته این شروع ماجرا بود و طبیعتا هر طرح و برنامه‌ای با مشکلات و نارضایتی‌های متعددی روبرو است، یکی از این چالش‌ها ممنوعیت تردد مردم و بالعکس هجوم و پناه آوردن آن‌ها به متروی تهران بود، در روز اول تعطیلی تهران عکس‌هایی از شلوغی و عدم رعایت محدودیت‌های کرونایی منتشر شد که نگرانی مردم را برای تشدید و افزایش انتقال ویروس کرونا بیشتر می‌کرد، همچنین برخی از کاربران هم در توییتر خود از جدی گرفته نشدن محدودیت‌ها و ادامه تردد در شهرها خبر می‌دادند.

افزون بر این، روز قبل در یک کانال خبری، پیامی مشاهده کردم که فردی نوشته بود: خانمی در مترو پشت سر هم سرفه‌های خشک می‌کرد و هیچ فردی هم به آن تذکر نمی‌‎‌داد و معلوم هم نیست این چنین از افراد چند نفر را آلوده کرده باشند.

به همین دلیل تصمیم گرفتم با فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه موضوع افزایش تردد مردم در مترو و عدم رعایت اصول بهداشتی توسط برخی از مسافران را پیگیری کنم، او در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، تأکید کرد که شاهد کاهش ۲۳۰۰ نفری مسافر بودیم که نشان  از کاهش ۳۱ درصدی می‌دهد.

همچنین نوبخت بر این باور است که در برخی از ساعات روز در ایستگاه‌های تقاطعی ممکن است با حجم بالای مسافر مواجه شویم که عمدتاً مربوط به ساعات ابتدایی روز است، اما بر اساس آمار کاهش مسافر را شاهد هستیم.

در این راستا، مسئولانی که محدودیت‌های کرونایی در حوزه تردد را تصویب می‌کنند باید بدانند که کرونا شلوغی در ساعات اولیه یا پایانی روز نمی‌شناسد و هر لحظه این ویروس در کمین مسافران نشسته است، مسافرانی که برای تأمین معاش خود و انجام کار‌های اداری راهی جز استفاده از مترو را ندارند، اما این دلیل نمی‌شود که آن‌ها با جان خود بازی کنند، پس بهتر است که در هفته دوم تعطیلی تهران چاره‌ای راه‌گشا اندیشیده شود، چاره‌ای که قربانی نگیرد.

عدم رعایت فاصله گذاری‌های تعیین شده از سمت ناوگان مترو توسط مردم، بی توجهی عده‌ای از مردم و حتی دستفروشان به استفاده از ماسک، نبود تهویه مناسب هوا، نبود امکانات استریل کردن سطوح، دست‌ها و... همگی مواردی هستند که از اول این هفته در متروی شهری تهران مشاهده می‌شد و متاسفانه مسئولان ذی‌ربط همچنان آواز کاهش مسافر و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را سر می‌دهند.

تازه‌ترین خبر در ارتباط با ازدحام و شلوغی در مترو به ۴ آذرماه برمی‌گردد، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا بیان کرد که علت شلوغی مترو رفت و آمد کارمندان است، پیشنهاد شناور شدن ساعت حضور و کاهش تعداد کارمندان داده شد که در جلسه هیئت دولت مطرح می‌شود.

جلسه هیئت دولت هم ۵ آذرماه برگزار شد و حالا باید ببینیم تدبیر و تصمیم آقایان مسئول برای جلوگیری از شیوع کرونا در مترو و کاهش جمعیت در هفته پیش رو چه چیزی است؟ آیا قرار است این تعطیلی‌ها همچنان بدون برنامه‌ریزی ادامه پیدا کند؟ 

حال انتظار می‌رود در هفته دوم تعطیلی تهران دیگر با این حجم از مسافر و عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مواجه نشویم، زیرا اعمال محدودیت‌های کرونایی بدون اجرای درست و اصولی دردی را دوا نمی‌کند.


بیشتر بخوانید


گزارش از نوشین نثاری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.