سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونا در تهران:

اعلام آمادگی ١٧٠ هزار نفر در سامانه "پاکاریم"/ محدویت‌ها تغییری در وضعیت تهران ایجاد نکرده است

زالی گفت: در حال حاضر ١٧٠ هزار نفر در سامانه جهادی پاکاریم برای مبارزه با بیماری کرونا اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در مراسم افتتاحیه سامانه جهادی پاکاریم که به همت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و گروه جهادی امام رضا(ع) ایجاد شده است، اظهار کرد: جنس کار مردمی باید فاقد کار‌های دیوانسالاری باشد و سعی کردیم این شرایط را در پیش‌برد این سامانه داشته باشیم.

او ادامه داد: بسیاری از نیرو‌های مردمی که در دوره اول غربالگری بیمارن کرونایی شرکت کردند به دلیل آنکه شناختی از مهارت‌های حرفه‌ای آن‌ها نداشتیم شاید به نحوه مطلوب نمی‌توانستیم از آن‌ها بهره بگیریم، اما امروزه با تشکیل فایل‌های هوشمند امکان بهره مندی از ظرفیت نیرو‌های مردمی را احصا می‌کنیم و طبیعتا مانند هر کار مردمی دیگر که مملو از نشاط است می‌تواند در مهار آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماری کرونا موثر واقع شود.

زالی افزود: سامانه پاکاریم چند رکورد شکنی داشت اول آنکه بالغ بر ١٧٠ هزار فرد اعلام آمادگی کردند که این موضوع از طریق ارسال پیامک وزارت بهداشت بود و پیش بینی می‌کنیم مشارکت افراد زیادی را در سطح ملی شاهد باشیم.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه بخش عمده افراد داوطلب و حدود ٣٠ هزار نفر متعلق به تهران هستند، گفت: کار در تهران دشوار است و کنترل اپیدمی بیماری منوط به کنترل بیماری در پایتخت است؛ چراکه تردد بالا و اعجاب انگیزی را در تهران شاهد هستیم، استقرار دستگاه‌های های ستادی و ملی و چگالی بالای جمعیت از دیگر عللی است که اهمیت کنترل اپیدمی در تهران را افزایش می‌دهد.

او افزود: ۵٢ درصد مالیات کشور از تهران احصا می‌شود و آخرین بررسی در موضوع سرانه ناخالص داخلی کشور رشد قابل قبولی را در شهر تهران نشان داده است. همچنین تقریبا میزان تاثیر افتصادی، تولیدی، خدماتی و توزیعی در تهران با استان بعدی ٣٠٠ درصد فاصله دارد.

زالی بیان کرد: مساعدت و مشارکت فعالانه دستگاه‌های مختلف و استفاده بهینه از سامانه پاکاریم مسیری هوشمندی در کنترل کروناست. کشور‌های آسیای شرقی هم که در کنترل بیماری توفیق داشتند از سامانه‌های مردمی بهره لازم را بردند و ما هم در کشور این فضا را به عنوان مطالبه عمومی شکل دادیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد شرکت‌های دانش بنیان امروز در شرایط سخت به داد کشور رسید، تصریح کرد: امروز اگر شاهد خیزش شرکت‌های دانش بنیان هستیم این موضوع به فعالیت‌های گذشته بر می‌گردد که راهبردی درست داشتند.

زالی با اشاره به اینکه سامانه پاکاریم کاملا مردمی است، اظهار کرد: هر کس با هر سلیقه و گرایشی امکان شرکت در این سامانه را دارد، زیرا صرفا هدف کار مردم دوستانه است و کارکنان بخش‌های بهداشتی و درمانی هم می‌توانند پیشنهادات خود را منعکس کنند تا از طریق این سامانه بتوانیم به مراکز کمک کنیم؛ چراکه این سامانه نیاز محور شکل گرفته است.

به طور هدفمند از نیروهای مردمی استفاده می‌کنیم

در ادامه زالی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بطور سازماندهی شده و هدفمند از نیرو‌های مردمی استفاده می‌کنیم، گفت: سامانه پاکاریم با تلاش شرکت‌های دانش بنیان شکل گرفته و مورد اقبال واقع شده است، بطوری که تنها در یک بار اعلام عمومی ۴٠ میلیون بازدید ثبت شد و به طور داوطلبانه بالغ بر ١٧٣ هزار نیروی‌های داوطلب حضور دارند؛ افرادی که از توانایی‌های بسیار خوبی هم برخوردار هستند.

او درباره تاثیر محدودیت‌های کرونایی بر کاهش بیماری کرونا تصریح کرد: به دلیل اینکه بیماری کووید ١٩ از دوره نهفتگی دو هفته‌ای برخوردار است آثار هرگونه مداخله در مقابله با کرونا زودتر از دو هفته محقق نمی‌شود و هنوز معلوم نیست محدودیت‌ها موثر است با خیر، اما بطور متوسط در مترو ٣٠٠ هزار نفر و در اتوبوس ٣۵٠ تا ۴٠٠ هزار نفر در روز کاهش جمعیت داشته‌ایم که آثار محدودیت‌های کرونایی بوده است و حتما تحلیل دقیقی در پایان این دو هفته خواهیم داشت.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: طی این یک هفته در کاهش آمارمرگ و میر‌ها تغییر شگرفی را نداشتیم و روز گذشته ٩٢ بیمار فوتی در استان تهران با PCR مثبت داشتیم.

زالی تاکید کرد: شرایط بحرانی و قرمز تهران پابرجاست و بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که گاهی شکستن قرنطینه توسط افراد با تست کرونای مثبت در حال انجام است که حتی از حمل و نقل هوایی هم می‌خواهند استفاده کنند.

او ادامه داد: در طول سه روز اخیر میزان شکستن قرنطینه توسط افراد تست مثبت عدد قابل توجه بوده است. از مردم تهران می‌خواهیم اگر کسی آزمایش PCR مثبت دارد با توحه به اینکه می‌تواند ویروس را با شتابی غیر قابل تصور منتقل کند در خانه بماند. روز گذشته ۵١ نفر با تست مثبت کرونا خواهان پرواز هوایی بودند.

زالی گفت: ستاد ملی کرونا جرایمی برای افراد متخلف که محدودیت‌های کرونایی را رعایت نمی‌کنند در نظر گرفته است، البته بخشی از این رعایت نکردن‌ها به دلیل کمبود آموزش همگانی است. برخی متصور هستند بیماری جدی نیست و باید رسانه‌ها روی قرنطینه افرادی که تست کرونایشان مثبت است بیشتر کار کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
این سامانه داوطلبای واکسنه ؟
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
چرا باید کشورهای دیگر مثل چین و کره کنترل کنند و شما نتوانید ؟؟
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
چرا باید کشورهای دیگر مثل چین و کره کنترل کنند و شما نتوانید ؟؟
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
چرا باید کشورهای دیگر مثل چین و کره کنترل کنند و شما نتوانید ؟؟