سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سازمان انرژی اتمی: معاهده ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای لازم الاجرا می‌شود

سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: معاهده ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای به حد نصاب مورد نیاز برای لازم الاجرا شدن یعنی به تصویب ۵۰ کشور رسید و پس از گذشت ۹۰ روز از سوم بهمن ماه لازم الاجرا می‌شود.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  سازمان انرژی اتمی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: معاهده ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای به حد نصاب مورد نیاز برای لازم الاجرا شدن یعنی به تصویب ۵۰ کشور رسید و پس از گذشت ۹۰ روز از سوم بهمن ماه لازم الاجرا می‌شود.

این معاهده اولین سند حقوقی الزام آور در عرصه حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود که تقریباً تمامی فعالیت‌های مرتبط با تسلیحات هسته‌ای را ممنوع کرده است.

بر اساس این معاهده کلیه اعضا متعهدند تحت هیچ شرایطی به ساخت و توسعه، آزمایش، تولید، اکتساب، تملک، انباشت، انتقال، استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای و یا اجازه به دیگران برای استقرار تسلیحات در قلمروشان مبادرت نورزند.

این معاهده در مقایسه با معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) غیر تبعیض آمیز تلقی می‌شود و در عین حال دامنه تعهدات اعضا در این معاهده گسترده‌تر است.

هدف اصلی بانیان این معاهده به چالش کشیدن مشروعیت وجود تسلیحات هسته‌ای و اعمال فشار بر قدرت‌های هسته‌ای برای تحقق آرمان خلع سلاح عام هسته‌ای در سطح جهان است.

قدرت‌های هسته‌ای با دستاویز قرار دادن پیمان NPT معتقدند تسلیحات هسته‌ای آن‌ها مشروع و قانونی بوده و این حق را برای سایر کشور‌های جهان مجاز نمی‌دانند.

مذاکرات معاهده ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای در اوایل سال ۱۳۹۶ طی یک کنفرانس بین‌المللی در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد و با شرکت کشور‌های غیرهسته‌ای آغاز شد و سرانجام با ۱۲۲ رأی موافق، یک رأی مخالف (هلند) و یک رأی ممتنع (سنگاپور)، به تصویب رسید.

کشور‌های هسته‌ای و کشور‌های عضو ناتو (برخوردار از چتر هسته‌ای) این مذاکرات را تحریم کرده بودند و به سایر کشور‌ها برای خروج از این روند فشار وارد کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که این پیمان جدید موجب تضعیف پیمان NPT و پادمان هسته‌ای است.

جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات فوق در راستای سیاست اصولی حمایت از تلاش‌های بین‌المللی برای امحاء کامل تسلیحات هسته‌ای جهانی و همچنین با هدف اثر گذاری بر تدوین معاهده در راستای منافع ملی، شرکت کرد و موفقیت‌هایی را در راستای درج نظرات خود در متن معاهده کسب نمود و به تصویب معاهده نیز رأی مثبت داد.

در عین حال جمهوری اسلامی ایران طی بیانیه‌ای اعلام کرده است تا زمان اتخاذ تصمیم خود برای امضای معاهده، تعهدات حقوقی و مواضع سیاسی کشور در نتیجه شرکت در این کنفرانس تغییر نخواهد کرد و از لحاظ سیاسی از اهداف معاهده حمایت خواهد کرد.

این پیمان از تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ جهت امضا مفتوح گردیده و تاکنون ۸۴ کشور آن را امضا کرده و ۵۰ کشور آن را در مجالس داخلی خود به تصویب رسانده‌اند و در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۹۹ لازم الاجرا می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
منتقم خون ظالم به وقت 1:20
۰۶:۳۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
متاسفم برای ضعف تیم هسته ای
حیف و صد حیف برای خون شهدای هسته ای
ناشناس
۰۲:۴۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
البته منظور این سازمان ایران و چندتا کشور دیگست نه کشورهای مثل امریکا و انگلیس و ...
ناشناس
۰۲:۱۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
ززهی خیال باطل، این معاهده برا جاسوسی از کشورایی مث ما هستش، وگرنه کدوم کشوری قبول میکنه بمب اتمش رو بزاره کنار؛ خودشون هم اینو میدونن، اینا پوششه برا جاسوسی
مهدی پرن
۲۳:۳۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
کشوری که بمب اتم نداشته باشه تو سیاست دنیا هیچوقت نمیتونه حرف اولو بزنه و بمب اتم خودش بانی صلحه مثل موشکامون که جلوی جنگو گرفتن باید ایرانم اتمی میشد
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
چیزی از هسته ای مگر مانده که نیاز سازمان داشته باشه
ناشناس
۲۰:۲۱ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
خب که چی
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
با دست خودمون زیر بار یک قانون دیگه هم رفتیم. ای خااک
ناشناس
۱۹:۵۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
یعنی معاهده ای نیست که باربط و بی ربط ما خودمون رو درگیرش نکنیم!!
مگه ما تسلیحات هسته ای داریم یا برنامه ای برای دستیابی به اون داریم که بریم تعهد بدیم؟
ناشناس
۱۹:۴۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
خب الان این آب شد یا نون برای ما؟