سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرواز مرغ ها از سبد غذایی مردم

گرانی گوشت مرغ در سراسر کشور از جمله خراسان رضوی بار دیگر موجب حذف آن از سبد غذایی خانوار و ایجاد تزلزل در امنیت غذایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، روند مشکلاتی که در تامین نهاده برای دامداران و مرغداران در ماه‌های گذشته وجود داشت موجب شد هر از چندگاهی قرعه نوسان قیمت در بازار مواد پروتئینی از جمله مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز هر بار به نام یکی از این محصولات بخورد و هر بار هم تنش به سبد غذایی و سفره خانوار وارد شود.

این وضعیت در شرایطی تحمیل می‌شود که امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به سال جهش تولید نام گرفته است و انتظار می‌رود مسئولان و متولیان امر با برنامه‌ریزی و کارشناسی در زمینه افزایش تولید در بخش‌های مختلف اقدام کنند.

تامین امنیت غذایی در برنامه‌ریزی توسعه پایدار از مهمترین اهداف و ضرورت‌ها به شمار می‌رود به طوری که از یک سو شاخص کلی برای سنجش توسعه پایدار و از سوی دیگر شاخصی مهم برای سنجش داده‌هایی در زمینه فقر، تغذیه، اشتغال، تولید کشاورزی و مواد غذایی، خوداتکایی، مصرف و صادرات محسوب می‌شود.

کمبود نهاده و تبعات ناشی از آن این بار دامن مرغ را گرفت و موجب گرانی گوشت مرغ در روز‌های گذشته و افزایش قیمت آن تا بیش از ۳۵۰ هزار ریال به ازای هر کیلو گرم شد.

خراسان رضوی از نظر تولید گوشت مرغ در رتبه اول تا سوم کشور قرار دارد و گرچه اغلب در طول سال شاهد پایین‌تر بودن میانگین قیمت گوشت مرغ در این استان نسبت به دیگر مناطق کشور بوده‌ایم، این بار این استان هم به جمع استان‌های تجربه کننده چالش قیمت مرغ افزوده شد.
 

بیشتر بخوانید


روزانه ۴۰۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی مصرف می‌شود و هم اکنون هزار و ۴۰۰ واحد تولیدکننده مرغ گوشتی با ظرفیت تولید ۲۶ میلیون قطعه در هر دوره در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی فعالیت دارند.
 

قیمت مرغ کاهش می یابد

 
محمدمهدی یعقوب‌زاده مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کاهش ۱۵ درصدی جوجه‌ریزی در مهرماه امسال مهمترین عامل افزایش قیمت گوشت مرغ در روز‌های گذشته شده است.
 

بیشتر بخوانید


او افزود: در پی مشکلات موجود در زمینه تامین نهاده، کمبود جوجه و گرانی آن شاهد کاهش جوجه‌ریزی در مهر ماه در سراسر کشور از جمله خراسان رضوی بودیم.

مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: این وضعیت موجب شد اکنون شاهد کمبود مرغ و گرانی آن در بازار باشیم که با توجه به بهبود وضعیت جوجه‌ریزی پس از این دوره، شاهد کاهش قیمت آن در روز‌های پنجم تا دهم آذر ماه خواهیم بود.

یعقوب زاده بیان کرد: مردم به اندازه نیاز اقدام به خرید گوشت مرغ کنند و به هیچ وجه خرید برای ذخیره‌سازی نداشته باشند تا شاهد ورود مرغ تولیدی جدید به بازار و کاهش قیمت باشیم.

او با بیان اینکه هر کیلو گرم گوشت مرغ تا ۳۸۵ هزار ریال هم عرضه شد، تصریح کرد: در روز‌های آینده و با ورود مرغ تولیدی جدید به بازار مردم می‌توانند هر کیلو گرم گوشت مرغ را بین ۲۳۰ هزار تا ۲۴۰ هزار ریال تهیه کنند.

مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر صادرات و ذخیره‌سازی مرغ در استان انجام نمی‌شود تا مرغ مورد نیاز بازار تامین شود.
 
یعقوب زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد نهاده مورد نیاز مرغداران استان به آن‌ها داده شده است، اظهار کرد: نهاده به عنوان گلوگاه تولید محسوب می‌شود و باید در تامین آن و رفع مشکلات مربوط به آن اقدام شود.

او افزود: به دلیل برخی مشکلات، تامین نهاده با مشکل مواجه شد و به ناچار از نهاده ذخیره در استان استفاده شد و در پی کاهش تامین نهاده، جوجه‌ریزی در استان نیز کاهش یافت.
 
مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه ذخیره‌سازی نهاده کار کارشناسی و اصولی نیست و به محض تامین باید مصرف شود، ادامه داد: اما به دلیل جلوگیری از کمبود احتمالی نهاده اقدام به ذخیره‌سازی می‌کنیم.

یعقوب زاده بیان کرد: در آذر ماه با ۱۰ درصد افزایش تولید، میزان تولید مرغ گوشتی در استان به ۱۰ هزار و ۴۰۰ تن خواهد رسید.

توزیع مرغ های  تنظیم بازار، مسکن مقطعی

 
سعادت علی‌نیا مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی نیز در این زمینه  گفت:  با توجه به افزایش قیمت گوشت مرغ در روز‌های گذشته در بازار، توزیع گوشت منجمد مرغ با هدف جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت در این بخش آغاز شد.
 


او افزود: در این راستا هزار و ۴۰۰ تن گوشت منجمد مرغ برای توزیع در بازار خراسان رضوی در نظر گرفته شده است که موجب تنظیم قیمت و جلوگیری از گران فروشی می‌شود.

مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی ادامه داد:  قیمت هر کیلو گوشت منجمد مرغ برای مصرف کننده ۱۵۰ هزار ریال است و مردم می‌توانند آن را از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف تهیه کنند.

علی نیا بیان کرد: در زمینه توزیع مرغ منجمد هیچ محدودیتی در خراسان رضوی وجود ندارد و توزیع در شهرستان‌ها نیز به میزان نیاز در حال انجام است.
 
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: هم اکنون ماهیانه ۴۲۰ واحد در استان خراسان رضوی اقدام به جوجه‌ریزی می‌کنند.

او افزود: تامین سه کیلوگرم نهاده هم به نرخ مصوب به ازای تولید و تحویل هر مرغ یک و نیم کیلوگرمی در واحد‌های تولید مرغ گوشتی انجام می‌شود.
 

ممنوعیت خروج مرغ منجمد از خراسان رضوی

 
علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی که با هدف بررسی وضعیت قیمت مرغ برگزار شده بود، خروج گوشت منجمد و گوشت قطعه‌بندی شده مرغ از استان را تا اطلاع بعدی ممنوع اعلام کرد.

او با بیان اینکه مصوبه قبلی کارگروه تنظیم بازار استان مبنی بر خروج مرغ زنده از خراسان رضوی نیز همچنان برقرار و لازم الاجراست، افزود: هزار و ۶۰۰ تن گوشت منجمد مرغ طرح تنظیم بازار به خراسان رضوی اختصاص یافته بود که از این تعداد ۸۳۸ تُن مربوط به مشهد و مابقی مربوط به سایر شهرستان‌های استان است و از سهمیه مشهد ۴۱۲ تن توزیع شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  ادامه داد: سازمان بسیج اصناف خراسان رضوی نیز ۷۰۰ تن از سهمیه گوشت منجمد مرغ طرح تنظیم بازار استان را جذب و در شبکه صنفی کاسبان امین شامل هزار و ۳۰۰ کاسب توزیع خواهد کرد.
 
منبع: ایرنا
 
انتهای پیام//ف.ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.