سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا دندان‌ به گرما و سرما حساس است؟ + درمان های خانگی

گاهی غذاهای سرد، گرم، شیرین یا ترش ممکن است باعث درد شدید و ناگهانی دندان‎ها شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ممکن است شما هم این موضوع را تجربه کرده اید که دندان‌ها با خوردن خوراکی خیلی گرم یا سرد و همچنین در هوای سرد دچار درد می‌شود. این ناراحتی به عنوان حساسیت دندان شناخته می‎شود و حتی ممکن است بعضی افراد بعد از مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان این حساسیت و درد را تجربه کنند. در ادامه به دلایل و راه های درمان این مشکل می‌پردازیم:

دلیل حساسیت دندان به سرما
دلیل اصلی حساسیت دندان مربوط به پالپ دندان است. مینای دندان از لایه‎ زیری خود یعنی دنتین که نرم‎تر از میناست، محافظت می‎کند و اگر مینای دندان دچار فرسایش شود یا خط لثه‏‌ عقب‎تر برود، دنتین در معرض خطر قرار می‌گیرد. از طرف دیگر دنتین دارای هزاران کانال است که به پالپ یا همان مغز دندان متصل است. هنگامی که دندان شما با ماده‎ سردی تماس می‌یابد، از طریق این کانال‎ها به عصب دندان راه پیدا می‎کند و باعث ایجاد درد می‎شود.


بیشتر بخوانید


 

دلایل حساسیت دندان
حفره‎ ، دندان‌های ترک خورده، عقب نشینی لثه، فرسایش مینا یا ریشه می‌تواند به دنتین آسیب برساند. دلایل حساسیت دندان به سرما را می‎توان به چند دسته تقسیم کرد:

پوسیدگی دندان یا بیماری لثه
اگر حساسیت دندان همیشه برای شما اتفاق می‌افتد و فقط مربوط به زمان‏‌های مصرف مواد غذایی سرد نیست، شما احتمالا در مراحل اولیه پوسیدگی دندان یا بیماری لثه قرار دارید. پلاک‎ دندان و لثه‎ می‌تواند حساسیت دندانی را تشدید کند و سرعت پوسیدگی و بیماری لثه را افزایش دهد.

عوامل خارجی
عوامل خارجی مثل مسواک زدن سخت و سفت، استرس، جرم‌گیری بیش از اندازه‏، استفاده بیش از حد از درمان‌ بلیچینگ، اسید غذا و نوشیدنی‎هایی همچون قهوه یا گوجه فرنگی می‌تواند باعث آسیب به مینای دندان شود.

ترک دندان
با گذشت زمان ترک‎های کوچکی که روی دندان‏‌های شما قرار دارد، ممکن است با قرار گرفتن در معرض دمای سرد منبسط شود و مسیر دیگری را به عصب دندان ایجاد و دندان‎ها را نسبت به سرما حساس کند.

درمان‌های دندان پزشکی
بسته به علت حساسیت دندان ، دندان پزشک درمان مخصوصی را برای رفع مشکل شما پیشنهاد خواهد کرد. از جمله:
فلوراید تراپی
فلوراید تراپی یکی از درمان‏‌های دندان پزشکی برای تقویت مینای دندان و پیشگیری از پوسیدگی آن ‎است. همان‌طور که از نام آن مشخص است، فلوراید تراپی به معنی درمان دندان با استفاده از فلوراید است.

جراحی لثه
اگر حساسیت دندان شما ناشی از عقب رفتن لثه باشد، جراحی لثه تنها راه‎حل شماست.
عقب رفتن لثه می‌تواند منجر به لق شدن دندان و حتی افتادن آن شود. این بیماری که با نام تحلیل لثه شناخته می‌شود، با دارو یا تغذیه مناسب درمان نمی‌شود و تنها راه درمان این بیماری برداشت از سقف دهان و پیوند آن در لثه است.

درمان‏‌ خانگی

روغن نارگیل
روغن نارگیل می‎تواند باکتری‎های دهان و در نتیجه پلاک دندان را کاهش دهد و به درمان حساسیت دندان کمک زیادی کند.
حدود یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را داخل دهان‎تان قرار دهید و آن را روی لثه و دندان‎هایتان بمالید. حدود 20 دقیقه صبر کنید و سپس به آرامی دهان‎تان را با آب گرم بشویید. این کار را هر روز صبح قبل از خوردن صبحانه و مسواک زدن انجام دهید. شما می‌توانید از روغن کنجد نیز به جای روغن نارگیل استفاده کنید.

آب نمک
آب نمک می‎تواند حساسیت دندان‎های شما را به سرعت کاهش دهد. نصف قاشق چای‌خوری نمک را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید و دهان خود را با آن شست وشو دهید. حتی اگر نگه داشتن آب نمک درون دهان‎تان برای‌تان دردناک است، سعی کنید حداقل برای چند دقیقه آن را تحمل کنید.

سپس دهان خود را با آب بشویید. شما می‎توانید این درمان را دو بار در روز تکرار کنید.

نکته
ریفلاکس اسید معده باعث می‌شود اسید از معده و مری بالا بیاید و با گذشت زمان به پوسیدگی دندان‌ها منجر شود. همچنین بیماری‌هایی که موجب استفراغ‌های متعدد می‌شود می‌تواند به مینای دندان آسیب وارد کند.

 

منبع: خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.