سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرغ پرچم‌دار گرانی‌ها در بازار؛ تولیدکننده و مصرف‌کننده هردو ناراضی!

بازار مرغ طی چند روز گذشته با افزایش قیمت شدید مواجه بوده که مرغداران مشکل تامین نهاده‌های دامی را عامل اصلی این التهابات عنوان می‌کنند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رغم آنکه مرغ ارزانترین پروتئین مصرفی سبد خانوار محسوب می‌شد، اما طی روز‌های اخیر با روند افزایشی به اوج قیمت خود رسیده است به طوریکه بسیاری از افراد برای خرید مرغ با نرخ مصوب در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا ناچارند که ساعت‌ها در صف‌های طولانی بایستند.

این درحالی است که مسئولان از ماه‌ها قبل هشدار داده بودند که با استمرار نابه سامانی بازار نهاده‌های دامی، مرغداران به سبب نگرانی از آینده تولید رغبتی به جوجه ریزی ندارند که در نهایت توزیع ناعادلانه و رانت گسترده نهاده دامی، بازار مرغ را متشنج کرده است و تا زمانیکه نهاده دامی با نرخ مصوب به میزان کافی در اختیار مرغدار قرار نگیرد، التهاب قیمت در بازار ادامه خواهد داشت.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اتخاذ سیاست‌های نادرست مسئولان دولتی منجر به عدم اطمینان مرغداران نسبت به آینده تولید و جوجه ریزی شده است که اگر هر چه سریع‌تر چالش‌های پیش روی تولید مرتفع نشود، پای مرغ‌های وارداتی به کشور باز می‌شود چرا که ذخایر پشتیبانی امور دام‌جوابگوی نیاز کشور نخواهد بود.

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت مرغ از یک‌مغازه به مغازه دیگر کاملا متفاوت است، اما آنچه مسلم است قیمت‌ها با نرخ‌های بالای ۳۶ هزار تومان و حتی ۴۰ هزار تومان در مغازه‌های سطح شهر عرضه می‌شود که رئیس اتحادیه پرنده و ماهی عرضه مرغ با نرخ ۴۰ هزار تومان را گران فروشی می‌داند.

حال به سراغ مسئولان دی ربط می‌رویم ‌تا از آخرین دلایل گرانی چشمگیر قیمت مرغ در بازار، راهکار تعادل قیمت و عرضه با نرخ مصوب تنظیم بازار و صحت و سقم واردات مرغ با خبر شویم:

 مرغداران تمایلی به جوجه ریزی ندارند

محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه مرغداران از آینده تولید امنیت خاطر ندارند، اظهار کرد: با توجه به کمبود و توزیع ناعادلانه نهاده دامی با نرخ مصوب، ۹۰ درصد مرغداران ‌تمایلی به جوجه ریزی ندارند چرا که تنها مرغداران بزرگ به اسم زنجیره ۱۰۰ درصد نهاده خود را دریافت می‌کنند.

وی افزود: عدم امنیت سرمایه گذاری مرغداران به امر تولید و افزایش هزینه‌ها منتج به کاهش تولید شده است، همچنین مرغ‌هایی هم که در سالن‌ها ریختند، نهاده با کیفیت مناسب به میزان کافی در اختیار ندارند که این امر موجب شده تا مرغ‌های تولیدی با وزن پایین به بازار عرضه شوند که در نهایت این امر کمبود عرضه در برابر تقاضا و افزایش قیمت را در بردارد.

کمالی سروستانی عرضه و تقاضا را تعیین کننده قیمت مرغ در بازار دانست و گفت: گرچه قیمت‌های دستوری در کوتاه مدت ممکن است مرغداران را مجبور به عرضه مرغ‌های تولیدی به بازار کند، اما کمبود نهاده دامی موجب شده مرغدار تمایلی به جوجه ریزی نداشته باشد و به عبارت دیگر تازمانیکه تامین نهاده به درستی انجام نشود، التهابات قیمت در بازار ادامه خواهد داشت.

به گفته این‌مقام‌مسئول، ۸۰ تا ۹۰ درصد هزینه‌های تولید به مسائل ارزی و قیمت نهاده‌های دامی وابسته است.

وی قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۴۲۳ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۶۲۷ تومان نسبت به روز‌های اخیر کاهش یافته است، درحالیکه با افزایش قیمت مرغ، نرخ جوجه هم باید بالا می‌رفت که متاسفانه عدم امنیت مرغدار برای جوجه ریزی زمینه را برای کاهش قیمت در بازار فراهم کرده است.

کمالی سروستانی قیمت مصوب هر کیلو ذرت در بندر امام را یک هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا را ۳ هزار و ۲۲۰ تومان اعلام کرد و گفت: قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان و ذرت ۴ هزار تا ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است که با نرخ مصوب اختلاف معناداری دارد.

این‌مقام‌مسئول ادامه داد: اگر نهاده مورد نیاز مرغدار تامین و به صورت عادلانه توزیع شود، قیمت مرغ به حالت عادی باز می‌گردد در غیر این صورت التهابات بازار ادامه دار خواهد شد.

وی نرخ کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۲۲ هزار و ۷۳۱ تومان و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در واکنش به اظهارات مسئولان تنظیم بازار مبنی بر عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار گفت: وزارت صمت در مهر قیمت مصوب مرغ زنده و مرغ گرم را اعلام کرد و سپس در اواخر آبان قیمت نهاده‌های دامی را افزایش داد، درحالیکه اتخاذ چنین سیاست‌هایی به هیچ عنوان‌منطقی نیست چرا که یک ماه قبل از افزایش قیمت نهاده دامی، نرخ مصوب مرغ را اعلام کردند که علی رغم افزایش هزینه‌های تولید، این‌نرخ اصلاح نشد، درحالیکه قیمت مصوب مرغ در مهرماه ۳ هزار تومان از نرخ کارشناسی کمتر بود.

وی در پایان با اشاره به اینکه سرمایه مرغداران در معرض خطر است، تصریح کرد: اتخاذ سیاست‌های نادرست موجب شده مرغدار از ادامه جوجه ریزی احساس خطر کند و به عبارت دیگر دولت در نظر دارد که هزینه تورم در قبال مردم را تولیدکننده متحمل شود که این سیاست نادرست است.

مرغداران نقشی در تعیین قیمت ندارند

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اعتراض‌ مردم به افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار اظهار کرد: با توجه به آنکه مرغ ارزانترین پروتئین و جزو مایحتاج سبد مصرفی خانوار محسوب می‌شود، اعتراض‌ آن‌ها به افزایش اخیر قیمت مرغ طبیعی است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی تولید مرغ افزود: رفع چالش و بحران مرغ از اراده و توان واحد‌های تولیدی خارج است چرا که مسئولیت تامین نهاده‌ها بر عهده دولت است و مسئولان دولتی باید مشکلات تامین و ترخیص نهاده و تخصیص ارز را حل کنند.

اسداله نژاد ادامه داد: سیاست‌ها باید به گونه‌ای باشد که دغدغه و حساسیت مردم به گوش دستگاه‌های مسئول وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت برسد تا سوء استفاده‌های احتمالی در توزیع نهاده دامی مرتفع شود و رغبت مرغداران به جوجه ریزی افزایش یابد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره اینکه آیا عرضه مرغ با نرخ‌های ۳۷، ۳۸ و ۴۰ هزار تومان در بازار منطقی است، بیان کرد: مرغدار در هیچ مقطعی تعیین کننده قیمت در سطح بازار نبوده و قیمت‌های فعلی حباب کاذبی است که جو روانی بر بازار ایجاد کرده است. به عنوان مثال در ماه‌های نخست شیوع ویروس کرونا که کسب و کار‌ها تعطیل شد، واحد‌های مرغداری بیش از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند که این امر بدان معناست که در مواقعی که مرغ کمتر از نرخ مصوب یا بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود، مرغدار نقشی ندارد.

وی تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز مرغدار را امری مهم در کاهش قیمت تمام شده تولید و شکسته شدن حباب کاذب قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: اگر دولت ۵۰ درصد نهاده دامی را با نرخ مصوب تامین کند، قیمت مرغ زنده ۱۸ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹ هزار تومان و مرغ گرم ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان خواهد بود که با تامین ۱۰۰ درصدی نهاده ها، امکان عرضه با نرخ مصوب کارگروه تنظیم بازار وجود دارد که متاسفانه تاخیر فراوان در عرضه نهاده‌های دامی، مرغدار را مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد خواهد کرد که این امر قیمت تمام شده تولید را بشدت افزایش می‌دهد.

این مقام مسئول درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: اگر دولت توان تامین نهاده‌های مورد نیاز مرغداران را ندارد، سیاست‌های خود را تغییر بدهد چرا که با وضعیت فعلی بخش اعظم یارانه نهاده‌ها هدر می‌رود.

اسداله نژاد ادامه داد: علی رغم واردات نهاده‌های دامی با ارز دولتی، اما مرغدار ۶ برابر نرخ مصوب نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری می‌کند که با وجود انحراف در توزیع انتظار می‌رود که دولت در صورت عدم مدیریت صحیح، سیاست آزاد سازی را در پیش بگیرد و به طور مستقیم به دهک‌های ضعیف جامعه یارانه بدهد.


بیشتر بخوانید


 میزان عرضه مرغ با نرخ مصوب در برابر مصرف ناچیز است/هشدار نسبت به واردات مرغ

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به دلایل گرانی مرغ در بازار اظهار کرد: امروز بالاترین نرخ مرغ در سطح خرده فروشی‌ها ۳۶ هزار تومان است، درحالیکه روز گذشته تا ۳۸ هزار تومان هم گزارش شده بود.

وی از کاهش قیمت مرغ طی روز‌های آتی خبر داد و گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که در هفته آینده قیمت مرغ با کاهش ۱۰ هزار تومانی به ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان برسد.

یوسف خانی عرضه مرغ با نرخ ۴۰ هزار تومان را تخلف دانست و گفت: عرضه مرغ با نرخ ۴۰ هزار تومان در مغازه‌های سطح شهر ارتباطی به گرانی ندارد، بلکه گران فروشی است و عرضه مرغ با نرخ بالای اتحادیه در مغازه‌ها قابل قبول نیست.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی ادامه داد: کمبود عرضه مرغ در ۱۰ روز اخیر ناشی از کاهش جوجه ریزی موجب شد قیمت مرغ دچار نوساناتی شود به طوریکه طی روز‌های اخیر، مرغداران با نرخ دلخواه اقدام به عرضه مرغ در بازار کردند.

وی در واکنش به عرضه مرغ زنده با نرخ ۲۵ هزار تومان در بازار بیان کرد: با وجود تامین ۱۰۰ درصد نهاده‌ها از بازار آزاد، قیمت تمام شده مرغ بیش از ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان نیست که با این وجود حداکثر هر کیلو مرغ زنده با نرخ ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان باید به کشتارگاه‌ها عرضه می‌شد که متاسفانه در چند روز اخیر کشتارگاه‌ها به سبب نبود بار، با قیمت‌های دلخواه مرغداران اقدام به خرید کردند در حالیکه نرخ‌های فعلی کاذب است.

این مقام مسئول نسبت به واردات مرغ هشدار داد و گفت: اگر تامین و توزیع نهاده‌های دامی اصلاح نشود، با استمرار روند فعلی واردکننده مرغ خواهیم شد چرا که ذخایر پشتیبانی امور دام چندان زیاد نیست.

به گفته وی، در شرایط فعلی پشتیبانی امور دام روزانه ۱۰۰ تن مرغ منجمد در بازار عرضه می‌کند که این‌میزان در مقابل مصرف ۲ هزارتنی تهران رقم بالایی نیست، به همین خاطر اگر نهاده مورد نیاز مرغداران تامین نشود، ۱۰۰ درصد واردکننده خواهیم شد.

یوسف خانی قیمت سینه مرغ را بالای ۷۰ هزار تومان، فیله مرغ ۷۵ هزار تومان و جوجه زعفرانی را ۸۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بازار مرغ به حدی آشفته است که بحث گرانی، گران فروشی و سوء استفاده مغازه دار و مرغدار بر این موضوع دامن می‌زند چرا که مغازه دار زمانیکه به سختی مرغ تامین می‌کند با سود نامتعارف اقدام به عرضه می‌کند.

التهاب بازار مرغ ارتباطی به کمبود جوجه ندارد/ زیان ماهیانه تولیدکنندگان جوجه به ۱۰۰ میلیارد تومان رسید

غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه التهاب بازار مرغ ارتباطی به کمبود جوجه یکروزه ندارد، اظهار کرد: طی هفته‌های اخیر، مرغداران به سبب نبود مشتری از خواباندن تخم مرغ‌های نطفه دار اجتناب کردند و تازمانیکه قیمت و توزیع نهاده‌های دامی درست نشود، نرخ جوجه یکروزه ثابت خواهد بود چرا که مرغداران تمایلی به جوجه ریزی ندارند.

وی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نرخ تمام شده هر قطعه جوجه یکروزه ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است.

فارغی با بیان اینکه مرغداران از ابتدای سال تا پایان آبان به طور متوسط ماهانه ۲۵۰ میلیارد تومان از محل فروش متضرر هستند، گفت: با توجه به نرخ فعلی جوجه یکروزه، زیان ‌ماهانه تولیدکنندگان به حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است، حال نمی‌دانیم در ماه‌های آتی به چه رقمی برسد. اما آنچه مسلم است امسال تولیدکنندگان مرغ مادر بیچاره شدند.

این مقام مسئول از ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه خبر داد و گفت: با توجه به آنکه مازاد جوجه یکروزه به بازار‌های هدف صادر می‌شود، از این رو توقف صادرات دستوری به زیان تولید تمام می‌شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه ادامه داد: تا زمانیکه نهاده به میزان کافی در بازار نباشد، نمی‌توان انتظار تعادل قیمت در بازار را داشت.

وی در پایان با اشاره به در معرض خطر بودن آینده تولید جوجه یکروزه تصریح کرد: برنامه ریزی تولید جوجه یکروزه و مرغ کاملا از یکدیگر متفاوت است، اما اثرات این زیان در فروردین مشخص می‌شود به طوریکه با کاهش شدید جوجه ریزی مواجه می‌شویم که امیدواریم روزی برسد که مسئولان بتوانند ریشه این نابه سامانی‌ها را پیدا کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۰۹ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
واقعا ظلمه در تهران مرغ هرکیلویی ۱٨۵۰۰تومانه در اهواز ۲۵۴۰۰تومان آیا این انصافه ،مرغی که از سراسر ایران به تهران ارسال میشه ومرغ اهواز از خود استان تامین میشه آیا این انصافه
ناشناس
۱۴:۱۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
دولت تدبیرررررر..........
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
ملت عزیز ایران! من یک تولید کننده ام. ارز 4200 میگیرم بازار آزاد میفروشم 25000تومان.بدون زحمت! مشکل اقتصاد ما چندنرخی بودن ارزه.توی این همه ارز توی دنیا گیر دادیم به دلار.برای دولت ارز 4200 حساب میکنن برای ملت میخوان چیزی بخرن ارز 30 هزار تومنی حساب میکنن
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مگه کارگر کارمند وباز نشسته هروز افزایش حقوق دارند که هروز اقلام نیاز مردم گران میشود انصاف هم خوب چیزی هست که بعضیها ندارند
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مگه کارگر کارمند وباز نشسته هروز افزایش حقوق دارند که هروز اقلام نیاز مردم گران میشود انصاف هم خوب چیزی هست که بعضیها ندارند
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
تولید کننده برای خرید دان مرغ ارز 4200 میگیره بازار آزاد میفروشه 30000 تومان به اندازه 4 بار تولید مرغ سود میکنه بدون زحمت جوجه ریزی و خرید دان و دارو و حقوق کارگر و هزینه حمل و نقل
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
یک روز گرفتاری روغن،یک روز قحطی برنج،یک روز گرانی گوشت قرمز،یک روز تخم مرغ،یک روز لوازم خانگی،یک روز گوشی همراه،یک روز لوازم یدکی خودرو،یک روز مرغ،یک روز شکر،یک روز لبنیات،یک روز کاغذ،یک روز روغن خودرو،یک روز بنزین،یک روز خودرو،طلا و ارز و سکه که لحظه ای گران میشه.من از مسئولین عزیز خواهش میکنم به وظیفه خود عمل نکنند.شاید خداکمک کرد از دست شما راحت شدیم
ناشناس
۱۳:۵۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مسئولین بایدتدبیربزرگ داشته باشیدتامشکلات اقتصادی برطرف کنیدمااکشورقدرتمندی هستیم امامشکلات اقتصادی خسته کننده شده برامون
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مسئولین خواب رفتین بیدارشین وظیفه ی شماست این مشکلات برطرف کنید یاعلی
Saeed
۱۳:۳۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
فک نمیکنین که همه پرچم ها بالا رفته؟!!!!!!!!!
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
فقط دولت مقصره.
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
علت اصلی گرانی مرغ تولید کنندگان سود جو و خدانشناس هستند که به مردم رحم نمیکنند و هیچ ارگانی با این ظلم آنها برخورد نمیکند .هر جور که دلشان میخواهد قیمت میگذارند و میفروشند .بهترین راه هم ادب کردن مرغ داران با نخريدن مرغ گران به مدت چند هفته است .چون دولت هیچ اقدامی برای مدیریت بازار انجام نمیدهد. نهاده هارا با ارز جهانگیری 4 200 تومن وارد کرده و مرغ را با ارز بالا تر از قیمت بازار میفروشند.بسیاری از مرغ داران بجای تولید کافی است تا از سامانه بازارگاه سهمیه را دریافت و با 4برابر در بازار آزاد بفروشند .
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
چند روز دیگر همه گرفتاری ها را به گردن مردم می اندازند چون در کشور ما اصلا مسئول(پاسخگو در برابر عمل خودشان ) وجود ندارد
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
باسلام خب الان قیمت مرغ از اول سال تا حالا و قیمت شیر و قیمت روغن و برنج و گوشت و...بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته و در خبر ها افزایش حقوق کارمندان ۲۵ درصد منظور شده است حال آنکه طبق قانون باید افزایش حقوق معادل با تورم باشد در این زمینه دولت و مجلس چه توجیهی دارند لطفا پیگیری بفرمایید
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
ناز شست اعضای سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده که حامی واقعی رانت خواران و دلالان است همه گرفتاری های معیشتی از عملکرد طلایی !!!این سازمان و ستاد تنظیم بازار( بخوانید تخریب بازار ) است
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
سلام. آیا فرایند تولید کالای اساسی، مسول داره یا خیر؟ ا
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
زدن جوجه ها رو زنده به گور کردن حالا برا توجیه میگن جوجه یکساله کم داریم یکی نیست ازشون بپرسه جوجه رو براچی زنده به گور کردین ......خدایا 1400 برسون ازاین همه بی تدبیری
محمد
۱۴:۰۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
اینا همش برنامه خودشونه ربطی ب تحریمم نداره اون از روغن اون از تخم مرغ اینم مرغ گوشت قرمزم که باید تو خواب ببینیم این چ وضعیه
ناشناس
۱۲:۱۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
درعوض دولت با عرضه مرغ منجمد وانبار گردانی مرغهای خودش کاملا راضی، حالا هرکسی میخواهد ناراضی باشه باشه، تا خالی شدن انبارهای دولتی وجایگزینی با مرغ جدید ،همینی که هست
جواد
۱۱:۲۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
به نظر اینجانب جا داره از جناب اقای دکتر روحانی بابت زحمات بیش از اندازه بابت زدن ریشه مرغدارها و دامدارها تشکر ویژه به عمل اید!!!!!!!!!!!
ایران بزرگترین صادر کننده مرغ و گوشت قرمز در منطقه بود که الان به جرات میگم اگر کرونا نبود الان مسولین حتی یک ساعت نمیتونستن بازار را کنترل کنند!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
کشتار گاو 50کیلو شیر ده به علت نبودن علوفه که اشک یک دامدار را در میاره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سرتا بالا بگیر ببین با ما چیکار کردی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
فکر می کنم مقصر اصلی، خود مرغ و خروس باشند که باید دستگیر شوند
ناشناس
۱۰:۵۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مرغ فراوان دربازار هست، این بهانه های گرانی رانمی فهمیم!؟!
وشبانه درحال افزایش قیمتها هستند!؟!؟ چه نقشه ایی درکاراست!! وازآن طرف سرراه مردمی که مجبور به تردد بین شهری بودند، ایستادید وجریمه کردید!؟!؟ وازاین طرف منت گذاشته برای یک میلیون وام کمکی، هزارتا شرط وشروط میگذارید!؟؟
ناشناس
۱۰:۴۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مشکلات مرغ فقط مشکل نهاده نیست وقتی شهرداری و جهاد مرغداری تهران را تعطیل میکردند و میگفتند بو میدهد در 20 سال گذشته تهران دیگر مرغداری ندارد و استان هم جوار مرغ را به تهران نمیدهند و دولت نهاده ای به مرغ داران نداده است در چند ماه اینده و با کاهش جوجه ریزی قطعا مرغ پیدا نخواد شد
هموطن
۱۰:۳۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
واقعاً خجالت آور است که مسئولان کشور نتوانند قیمت مرغ و تخم‌مرغ را برای مدتی یکنواخت نگه دارند. مردم شریف ایران هم مجبور هستند برای خرید مرغ ساعت ها در صف بایستند؟ این همه دستگاه‌های اجرایی و عملیاتی و نظارتی و کنترلی و اطلاعاتی در این کشور وجود دارد و در این زمینه هیچ کاری انجام نمی‌دهند؟ بی نهایت متاسفم
رسا
۱۰:۳۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مشکل اصلی تمام گرانی ها منهای تاثیر جزئی تحریم های ناعادلانه از خارج ، خودمان و خودی ها است. متاسفم باعث و بانی فقر، تنگدستی،استرس و تمام مشکلاتی که الان مردم شریف ایران دچارش هستند و باعث شده در عصر ارتباط با ملل دیگر ما را به یک چشم درجه چندمی و سطح پایین نگاه کنند.واقعیت سخت است.
ناشناس
۰۹:۲۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
همه چیز چند روز یکبار گران می شود شما فقط نگاهتان به طلا و دلار و خودرو و سکه و اینجور چیزا بوده با اینکه اینا پایین آومدن ولی لوازم یدکی خودرو لاستیک روغن خودرو مواد غذایی گوشت لبنیات روغن و ... و پوشاک مایحتاج اولیه مردم هر روز گرانتر می شود
ناشناس
۰۹:۲۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
همه چیز چند روز یکبار گران می شود شما فقط نگاهتان به طلا و دلار و خودرو و سکه و اینجور چیزا بوده با اینکه اینا پایین آومدن ولی لوازم یدکی خودرو لاستیک روغن خودرو مواد غذایی گوشت لبنیات روغن و ... و پوشاک مایحتاج اولیه مردم هر روز گرانتر می شود
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
صدها هزار جوجه رو زنده زنده زیر خاک کردند نتیجش فشار بر مردم بدبخت ایران اینا خودشون خاویار ومواد ارگانیک میخورن ولی سفره مردم روخالی خالی کردند .
اللهم عجل لولیک الفرج
۰۸:۵۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
بابا دیگه بسسسسسسسه گرانی تا کی ؟ یک روز کره ، یک روز روغن ،یک روز لبنیات ، یک روز تخم مرغ...... ، حالا هم مرغ . خدایی عزرائیل یکدفعه جان آدم رو میگیره مسئولین ما روزی صد دفعه!!!!!!!! مسئولان مملکت که بچه هاشون خارج هستند چه میفهمند گرانی یعنی چه؟
علی برکت الله، علی برکت الله .........
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
به خدا این گرانی ها با تدبیر و مدیریت خود دولت انجام میشه، که با سکوت دستگاه های ناظر دولت و با راه انداختن بازی زرگری بین وزارت صمت و جهاد کشاورزی که گرانی را به گردن یکدیگر می اندازند مردم را سرکار گذاشتن.
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
دل خوش به این مغدار نباشید آب برق رامجانی .....‌
كارگر
۰۸:۲۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مرغ هم پركشيد خودشان مثل من كارگر كه حقوق زير نقطه فقر دارم نتوانم يك مرغ بگيرم - گوشت كه فرار كرد و حال نوبت مرغ شده من توسيعه مي كنيم نخريد تا بكگندد
كمپين مرغ نخريد بزنيد تا بدانند
مسوولين از خواب غفلت بيدار شويد
ناشناس
۰۸:۰۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
تنها مرغ نیست که دوباره افزایش قیمت داشته. کلا مثل اینکه افزایش قیمت به یک روند معمولی تبدیل شده که هیچکس هم حاظر نیست دلیل خاصی برای آن ارائه دهد. هیچ‌یک از ارگانهای دولتی کار خود را درست انجام نمی دهد و این مردم هستند که مثل همیشه زیر فشار قرار می گیرند واقعاً شرم آور هست . تنها راه صحیح برخورد با اینگونه افزایش قیمت‌ها خودداری کردن از خرید است. خواهش میکنم از خرید مرغ برای مدتی کوتاه خودداری کنید.
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
نه بابا
تولید کننده هم ناراضی؟
من بودم جوجه یک روزه رو زنده به گور میکردم؟
مرغدارا هم شدن مثل شرکت های خودرو سازی که قیمت و بردن بالا و ناراضی هم هستن
Ghaffari
۰۶:۲۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
وقتی قیمت همه کالاها در بازار بی ضابطه وبی وقفه بالا میرود چطور میشود قیمت مرغ را ثابت وپایین نگه داشت .هیچ قدرتی توان اینکا ر را ندارد .جز اینکه کل قیمت ها رابشه کنترل کرد مرغ هم یکی ازانها.
ناشناس
۰۶:۰۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
اراده ای نیست، مملکت خودش داره رو آب میره
ناشناس
۰۴:۵۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
اونی ک ناراحته بدبخت بیچاره مصرف کنندس نه تولید کننده هر هزار تومنی ک گرون میشه تولید کننده ی دونه لامبورگینی واسه خودش سفارش میده
ناشناس
۰۴:۴۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
بگو برشکسته شدن رفت دیگه این همه حرف زدن نداره
ناشناس
۰۳:۱۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
, پرچمدار گرانی‌ها کسی نیست جز وزیر صمت. گرانی واقعی وزیره بقیه توهم هستش
محمد
۰۲:۳۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
با این گرونی دل فقیرو خون کردین الان باید بشینیم نون خشک بخوریم
ناشناس
۰۲:۱۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
من اول فکر میکردم اگر تحریمها برداشته بشه همه گرانی ها مشکلش حل میشه ولی الان به این نتیجه رسیدم که ۹۹ درصد مشکلمون داخلیه و ربطی به تحریمها نداره وقتی رانت و فساد و دلالی بی مدیریتی و بدون نظارت هست فایده ای نداره حالا شما حساب کنید کل تحریمها را هم بردارن هیچ سودی برای کشور و مردم نداره
ناشناس
۰۱:۳۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
من این متن رو نخوندم.ولی یه خواهش دارم از دولت، هرچند میلیون دلاری که قراره بدین واکسن بگیرین خواهشن فقط یه مقدار اندازه مصرف خودتون بخرید باقیشم بدین گوشتو مرغ و میوه ارزون بگیرین واسه ملت تا سیستم ایمنی بدنشون بیاد بالا بلکه کمتر مریض بشیم.والا الان دیگه کمتر کسی هست ک ماسک نمیزنه.
ناشناس
۰۰:۵۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
دو روز نخورین نمیمیرین رفتین وایسادین تو اوضاع کرونایی صف مرغ ؟!!!!!!!!!!!
ناشناس
۰۰:۵۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
دلیل اینکه تولید به صرفه نیست گران بودن دلاره.از ی طرف مواد با قیمت دلار ازاد به دست تولید کننده میرسه و از طرف دیگه دولت بدون نظارت به قیمت نهاده و مواد و هیچگونه همایت تولید کننده.فقط اصرار داره تولید کننده قیمتش رو بالا نبره ک این با عقل جور درنمیاد.و ظلم به تولیدکننده هستش
عابد
۰۰:۴۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
سلام
ببخشید خواهشها می فرمائید قیمت بالای مرغ به چه ربط دارد
امیر
۰۰:۳۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
اهای مردم مسلمان ایران واقعا خوردن مرغ کیلویی 36 هزارتومن جایز می باشد ؟ شیر بطری 12 هزارتومن ؟ پس لطفا نخرید تا این مافیایی که به بهانه گران شدن نهاده های دامی به راه انداخته اند برای همیشه .
ناشناس
۰۰:۲۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
قیمت دلار که در حال پایین امدن هست پس چرا امروز قیمت خیلی از اقلام رو دولت بالا برد. مشخص هست که این مسئولان در حال گرفتن انتقام سخت از مردم بدبخت خودشون هستند.
آریا
۰۰:۱۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
با این مدیریت متاسفم