سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دمیدن به آتش زیر خاکستر کرونا با دورهمی‌های خانوادگی/ چند نکته طلایی برای کنترل اثر بخش کرونا

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد گفت: با رعایت چند نکته ساده، اما طلایی می‌توان از ابتلا به کرونا در امان ماند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، این روز‌ها از هر گوشه و کنار و حتی از دل فضای مجازی عده‌ای مشغول پیچیدن نسخه‌هایی خودسرانه برای پیشگیری و مقابله با ویروس مرموز کرونا هستند، نسخه‌هایی که گاه نه تنها آبی بر شعله‌های سرکش کرونا نیستند بلکه آن را شعله ور‌تر می‌کنند.

در حالی که در بیشتر مواقع نسخه‌های خودسرانه به بن بست می‌خورد و راهی به جایی ندارد، کارشناسان بهداشت دونسخه طلایی برای مهار ویروس کرونا می‌پیچند: رعایت بهداشت فردی و پایبندی به اصل فاصله گذاری اجتماعی.

سید علی اکبر موسوی، سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از کشور‌های جهان درگیر موج دوم کرونا هستند، خاطرنشان کرد: سرعت و قدرت انتقال ویروس کرونا به دلیل جهش ژنتیکی که در ماه‌های اخیر پیدا کرده است، افزایش چشمگیری یافته است.

موسوی ادامه داد: متوسط دوره بستری در موج اول و دوم پنج روزه بوده که با جهش ژنتیکی این مدت به ۹ روز افزایش یافته است.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه دورهمی‌های خانوادگی یکی از مهمترین عوامل شیوع کرونا در استان یزد است، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات بدست آماده از بیماران کرونایی در شهر‌ها و بخش‌های مختلف استان، ۵۱ درصد از افراد به دلیل حضور در دورهمی‌های خانوادگی در دام کرونا افتاده اند.

او با تاکید بر اینکه ماسک تا ۹۵ درصد از انتقال کرونا پیشگیری می‌کند، اظهارداشت: فرد ناقلی که از ابتلای خود به کرونا ویروس اطلاعی ندارد و با ماسک در جامعه تردد می‌کند، در صورتی که برای پیگیری امورات خود با افراد دارای ماسک مواجه شوند، شانس انتقال ویروس به فرد روبرو تنها ۱/۵ درصد است.

موسوی ادامه داد: تصور کنید همین فرد ناقلی که با ماسک در جامعه حضور پیدا می‌کند درصورتیکه در دورهمی‌های خانوادگی به ویژه در روز‌های آخر هفته دعوت شود، ماسک خود را در بهترین حالت تنها برای نوشیدن چای و سرو میوه یا شیرینی بردارد چندین عضو خانواده را مبتلا می‌کند و همین موضوع موجب شیوع کرونا در استان شده است.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد اضافه کرد: در شرایط فعلی مهمترین نکته و توصیه کارشناسان بهداشت، استفاده از وسایل حفاظت فردی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تا حد ممکن عدم حضور در تجمعات است.

او خاطرنشان کرد: یکی از توصیه‌هایی که برای پیشگیری از کرونا مطرح می‌شود مصرف مداوم آب و مایعات است، زیرا هر چه آب بدن بیشتر باشد امکان ابتلا به ویروس کرونا کمتر است.

موسوی یکی از راه‌های کاهش خطر ابتلا به کرونا را تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: با توجه به اینکه مرکباتی مثل گریپ فروت، پرتقال، لیمو شیرین و سیب و نیز انار، خیار سبز و ... منبع غنی ویتامین C (سی) هستند توصیه می‌شود از این دسته از میوه‌ها استفاده شود.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد تصریح کرد: مصرف میوه‌های مذکور بر استفاده از قرص ویتامین C اولویت دارد، زیرا این میوه‌ها حاوی سایر ویتامین ها، املاح و مواد آنتی اکسیدان که اثر حفاظتی در برابر سرطان‌های مختلف دارند، هستند.

او اذعان کرد: در این ایام کارمندان و کسبه صبحانه خود را در خانه بخورند و اگر به هر دلیلی مجبور به سرو صبحانه در محیط کار شدند، حتما به صورت انفرادی و در محیطی با تهویه مناسب قرار بگیرند.

موسوی خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد رعایت تهویه مناسب در محیط‌های سربسته از جمله منزل و محل کار نقش تعیین کننده‌ای در جلوگیری از ابتلا دارد، با این حساب ساده‌ترین و مناسب‌ترین راه برای ایجاد تهویه در منازل و محل‌های کار، باز نمودن درب پنجره و اتاق هاست.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد در پایان با بیان اینکه ۸۸ درصد فوتی‌های کرونا دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سن بالای ۶۵ سال بوده اند، اضافه کرد: به افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، چاقی مفرط، انواع سرطان، مشکلات ریوی، ضعف سیستم ایمنی و ... توصیه می‌شود که قرنطینه معکوس داشته باشند و حدالمقدور از منزل بیرون نروند و در صورت ضرورت حتما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه حضور یابند.

انتهای پیام/و

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.