سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت الله علم الهدی:

خاصیت اصلی کتابداری، نقش تعلیمی و تربیتی برای جوانان و نوجوانان است

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: خاصیت اصلی کتابداری نقش تربیتی و تعلیمی جوانان و نوجوانان است، زیرا فکر انسان در این دوران شکل می‌گیرد و به بلوغ می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، آیت الله علم الهدی نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی در  دیدار با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در آخرین روز از هفته کتاب که در بستر فضای مجازی برگزار شد، گفت: شما عزیزان، متولیان و کارکنان عرصه کتاب خوانی و کتابداری هستید که با خدمتگزاری در جهاد فرهنگی کشور، علم و توسعه فرهنگی را به ارمغان آوردید.
 
او افزود: ارتقا فکری و فرهنگی که مهم‌ترین مسئله اش کتابخوانی و درک علمی است برای پیشرفت ایران اسلامی بسیار ضروری است. شغل مقدس کتابداری از آن دسته مشاغل مقدس در زندگی اجتماعی است که اثر قداست آن به خاطر دو چیز است:
۱. کتابداران به خاطر جنبه تعلیم و تربیتی کتاب، هیچ زمان از کار خسته نمی‌شوند.
۲. صاحبان این مشاغل به خاطر هم نشینی با کتاب ارتقا فکری پیدا می‌کنند که این یک آرامش فکری بسیاری را در جامعه ایجاد می‌کنند.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید بر نقش تعلیمی و تربیتی کتابداران در جامعه، ادامه داد: عزیزان کتابدار ما، عالمان و دانشمندان کتاب هستند که با داستان شکل گیری کتاب‌ها مانوس اند. خاصیت دیگری که برای شما بزرگواران وجود دارد، نقش تربیتی و تعلیمی جوانان و نوجوانان است، زیرا فکر انسان در این دوران شکل می‌گیرد و به بلوغ می‌رسد. خیلی از بزرگان ما در گذشته با بها دادن به نوجوانان و جوانان، نقش بزرگی را در نخبه سازی کشور داشتند.

آیت الله علم الهدی بیان کرد: شما عزیزان با ارتباط با جوان و نوجوان می توانید نقش بسیار موثری را در عرصه‌ی کتابخوانی ایجاد کنید البته توجه به محیط کتابخوانی هم بسیار مهم است چرا که اغلب خانواده‌های محروم فضایی را ندارند تا فرزندانشان با آرامش در آنجا مطالعه کنند که شما عزیزان با اهمیت دادن به این مسئله می‌توانید زنجیره تحصیل را برای هر فرزندی از ایران زمین با هر شرایطی فراهم کنید.
 
او تصریح کرد: امیدواریم که با کمک ستاد ساماندهی حاشیه شهر، پاتوق کتاب خوانی را در این مناطق ایجاد کنید تا همه‌ی مردم بتوانند به طور یکسان از مطالعه کتاب‌های گوناگون بهره ببرند. در طبقات محروم کشور استعداد‌هایی وجود دارد که با رسالت کتابداری و تربیتی می‌توانید این استعداد‌ها را شناسایی کنید و جامعه را به فیض علمی برسانید. انشاالله تمام خدمت شما منظور نظر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار بگیرد.
بیشتربخوانید

 
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز در ابتدای این دیدار ضمن تبریک هفته کتاب از امام جمعه مشهد  به خاطر توجه ویژه به حوزه فرهنگ عمومی بویژه کتاب و کتابخوانی تقدیر کرد.

او افزود: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی به عنوان دانشگاه مردمی و فرهنگسرای اجتماعی بخش عمده‌ای از نیاز‌های دانشی جامعه را تامین می‌کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: کتابداران کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی و استان امام مهربانی‌ها در یکسال گذشته و بویژه بعد از شیوع ویروس منحوس کرونا اقدامات بسیار ارزشمندی در حوزه فرهنگ عمومی انجام داده اند و از این لحاظ همواره در جامعه پیشتاز بوده اند.

سبزیان بیان کرد: شیوع ویروس کرونا مانع ارتباط کتابخانه‌ها با اعضا و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی نشد و استفاده از ظرفیت فضای مجازی زمینه مناسبی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی از جمله نشست‌های کتاب خوان، جلسات معرفی و نقد و بررسی کتاب و دیگر برنامه‌های فرهنگی شد.

او برگزاری پویش خانواده کتابخوان در ایام ابتدایی سال و مشارکت بیش از ۲ هزار خانواده در این پویش را با موضوع معرفی بهترین کتاب‌های خوانده شده و در ادامه برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و بیشترین مشارکت مردمی کشور در استان خراسان رضوی را از جمله اقدامات مهم کتابخانه‌های عمومی در ایام شیوع ویروس کرونا عنوان کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی برپایی حسینیه کتاب در ایام محرم برای اولین بار در کشور رادر اداره کل کتابخانه‌های عمومی و برگزاری برنامه‌های فرهنگی در این حسینیه با محوریت کتاب و با هدف تبیین فضایل و عظمت قیام عاشورا و ابا عبدالله الحسین را از دیگر برنامه‌های فرهنگی کتابخانه عنوان کرد.

سبزیان اظهار کرد: همکاری بی نظیر کتابداران کتابخانه‌های عمومی با طرح حسینیه کتاب و تولید محتوای فاخر دراین خصوص و برنامه‌هایی مانند به تو از دور سلام با عرض ارادت به سالار شهیدان دراربعین حسینی و برنامه سلام بر حبیب در ایام رحلت رسول مکرم اسلام باعث ایجاد عزاخانه حسینی توسط کتابخانه‌های عمومی در فضای مجازی شد.

او از سنگر کتاب و پاسداشت شهدای انقلاب و دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم در مقابل خانه شهدا و برنامه‌های متنوع دیگر با همین موضوع در ایام هفته دفاع مقدس از دیگر برنامه‌های فاخر فرهنگی کتابخانه‌های عمومی با محوریت کتاب و در بستر فضای مجازی یاد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: با وجود تمام مشکلات و محدودیت‌هایی که در ایام شیوع ویروس کرونا بر جامعه حاکم شده است، کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان با عزت، بانشاط و باانگیزه فراوان و امید در جهت استفاده بهینه از فضای کتابخانه‌ها در جهت تامین نیاز‌های فرهنگی جامعه تلاش می‌کنند.
 
انتهای پیام//ز.ق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.