سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش قیمت دلار ادامه می‌یابد؟

یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی گفت: فکر می‌کنم دلار احتمالا کمی بیشتر مقابل یورو عقب خواهد رفت و مهم است این نرخ برابری به دقت تحت نظر قرار گیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای نخستین بار در طول هشت سال اخیر یورو به پرتراکنش‌ترین ارز در سامانه پیام رسان سوییفت تبدیل شده و جای دلار را گرفته است. با این حال دلار از نظر میزان مقبولیت به عنوان ارز ذخیره جهانی در صدر قرار دارد.

در رابطه با وقایع اخیر، استیو هانکه- استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی (نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارز‌ها را بر عهده دارد) - اظهار کرد: یورو پیش از این هم سابقه قرار گرفتن در صدر ارز‌های پراستفاده در سیستم سوییفت را داشته است.

من فکر نمی‌کنم که تعدد استفاده از این ارز خیلی باتاثیر باشد. طبق ارزیابی صورت گرفته توسط صندوق بین المللی پول، حدود ۲۰ درصد ذخایر ارزی جهان را یورو تشکیل می‌دهد در حالی که این رقم برای دلار بالای ۶۰ درصد است. واقعیت این است که دلار ارز غالب جهانی است و اگر به تمامی جنبه‌ها در مبادلات ارزی نگاه کنید، دلار احتمالا یک پای ۸۰ درصد تراکنش‌های ارزی را تشکیل می‌دهد.


بیشتر بخوانید

احتمال تضعیف بیشتر دلار وجود دارد

این عضو اندیشکده کاتو در پاسخ به این سوال که پیش بینی وی از ارزش دلار در زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن چه خواهد بود نیز گفت: در حال حاضر اگرچه دلار مقداری از ارزش خود را مقابل یورو از ابتدای سال تاکنون از دست داده است، اما هنوز هم در جایگاه نیرومندی در برابر یورو قرار دارد. با این حال فکر می‌کنم دلار احتمالا کمی بیشتر مقابل یورو عقب خواهد رفت و مهم است این نرخ برابری به دقت تحت نظر قرار گیرد. در واقع، نرخ برابری دلار مقابل یورو، مهم‌ترین نرخ برابری ارزی در جهان است.

تلاش‌های اخیر چین برای جهانی شدن یوان نیز یکی دیگر از بند‌های گفتگو با این عضو گروه مشاوران اقتصادی رونالد ریگان بود. هانکه با بیان اینکه یوان هنوز ارزی با قدرت تبدیل بالا نیست افزود: تا زمانی که یوان چین به راحتی قابل تبدیل به دیگر ارز‌ها نباشد، به یک ارز معتبر جهانی تبدیل نخواهد شد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
عظیم وهابی
۰۸:۴۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
به نظر شما ارزش ریال کی درست میشه (ارزان شدن اجناس) که سودش تو جیب خواص هستش. یک معادله ساده بیشترین حجم دلار وارده به کشور در دست کیست او هم میتواند اجناس بلکه دلار را ارزان کند!
ناشناس
۰۰:۱۱ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
خواهشمندم تا یک ذره قیمت دلار میاد پایین اعلام نکنید
اخه به گوشی مسئولین میرسه می خواهند از سر دلسوزی پیگیری کنند ولی دلار مثل مرغ میره بالا
امیدوارم انتشار یابد
محمد
۲۳:۳۵ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
آقا هنوز که ترامپ سر کاره و جوبایدن هم که مذاکره نکرده تحریمها هم که به قوت خود باقیه پس چرا دلار هفت هزار پایین اومده؟
مشکل از خودتونه نه از بیرون!!!
آرمان
۰۹:۲۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
دلار قبل تعیین تکلیف انتخابات 27200 بود الان 25500 چجوری 7000 شد؟
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
لعنت به هر چی دلاله دلاره.
ساحل
۲۲:۴۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
خیر
جو رواني $
۲۲:۰۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
تجربه ثابت كرده است كه دلار نيمي از قيمتش را از حباب جو رواني بالا برده است و مخل اقتصاد كشور است و متاسفانه قيمت ارز و سكه و خودرو و مسكن و بيشتر كالاهاي اساسي را تاثير خود قرار داده است كه مي بايست اين ريزش ادامه يابد چرا كه افزايش بي رويه قيمت افسار گسيخته با جو رواني سرعت يافته و بيشتر توليد كنندگان و واردكنندگان از قيمت حداكثري قيمت دلار تامين نشده است و انبار ها و كالاها با قيمت نصف اين قيمت در انبارهاست بنابراين اگر قيمت كاهش يابد اقتصاد به قيمت واقعي نزديك مي شود .
آرمان
۲۱:۳۰ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
امروز دلار بخاطر شاخص pmi یک رشد شدیدی در جهان داشت و ارزشش نسبت به سایر ارز ها و طلا بشدت بالا رفت فردا قیمت دلار احتمالا زیاد خواهد شد
ناشناس
۲۱:۲۸ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
ربط زیادی به انتخابات ندارد بیشتر بعلت نا کارآمدی دولت است .
محسن
۲۰:۱۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
دلار باید بشدت بیاد پایین و همونجا برای سالهای سال بمونه.
ریشه ی تمام گرانی ها از دلار نشات گرفته.
علما باید خرید و فروش دلار به جهت کسب سود را حرام اعلام کنند.
آرمان
۲۳:۳۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
بنظر من ایران آنچنان هم به دلار وابسته نیست شاید در خودرو و محصولات وارداتی دلار تاثیر مستقیم داشته باشه اما دلیل تمام گرانی ها کشور بخصوص مایحتاج مردم احتکار دلالی و قاچاق است که باعث گرانی شده و دلار بهانه ای برای توجیه این گرانی هاست. مثل بازار مسکن که اصلا هیچ دخلی به دلار نداره و دلال هایی که قصد فروش ندارند با افزایش نرخ دلار قیمت مسکن رو افزایش میدهند اما با کاهش قیمت دلار برای کاهش قیمت مسکن مقاومت میکنند. بنظرم با این تحریم های هسته ای و سایر تحریم ها تا توافق دولت اجازه کاهش قیمت دلار رو نمیده چون تقاضا برای اون زیاد میشه در صورتی که این دلار ها میتونه نیازهای اساسی دولت رو تامین کنه
رضا
۱۸:۳۹ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
حالا پایین بیاید مگر برای ما فرقی داره قیمت ها اجناس که داره گرون میشه مرغ شیر همه چیز مشکل ما داخل مملکت هس .‌...
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
روزی دلار گران می شد جنس لحظه ای گران می شد الان دلار ارزان شده باز جنس لحظه گران می شود
قضیه چیه
MOSTAFA
۱۷:۵۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
قیمت دلار را نخواهند گذاشت که پایین بیاید.چون منفعت مسئولین در آن است که بالا برود.مردم هم مهم نیستند.
ناشناس
۱۷:۰۹ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
خواهشا تا یک ذره افت قیمت داره شما تیتر نزنید
چون به گوش مسئولین میرسه بعد دوباره میره بالا
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
به خدای احد و واحد اگه دلار بیادم ۱۰۰تومن بی ارزش این باری که رو مردمه سبکتر که نمیشه هیچ سنگین تر هم میشه علی برکت الله
امید
۱۴:۰۷ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
دوستان خبرنگار آیا خبر دارید قیمت مرغ شده حدود 35000 تومن ؟
آیا از قیمت تخم مرغ که شده بهترین غذای قشر کم درآمد خبر دارید؟
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
احتمال کاهش قیمت ها چه طور؟
یا افزایش دلار افزایش می یابند و با کاهش دلار باز هم افزایش می یابند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
چون شما گفتید از فردا میره بالا
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۳ آذر ۱۳۹۹
خودتان زدید دلار ۲۵۶۰۰ یعنی چی طرفدار ندارد مگر تیم ورزشی است فروشنده تعیین می کندتا چه ارزی پرداخت شود نه خریدار . در ایران همه چیز با دلار گران می شود حتی مرع و تخم مرغ و پایین آمدن فعلی دلار تاثیری در وضیت معیشت ما نداشته . شرایط ما بهرانی تر از دوران جنگ تحمیلی است . اجاره خانه را هم دلاری می دهیم .