سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بانک‌ها چگونه از بورس سود می‌برند؟/ افزایش سود بین بانکی در سایه حضور صندوق‌های جدید

با وجود مانع شدن رئیس بانک مرکزی از افزایش نرخ سود بانکی و بین بانکی حال شاهد آن هستیم که کارشناسان می‌گویند تاسیس صندوق‌های جدید برای نهاد‌های مالی می‌تواند سبب افزایش نرخ سود بانکی شود.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به این مسئله که طی هفته‌های گذشته در جلسه شورای عالی بورس تصمیمی مبنی بر افزایش سقف صندوق‌های موجود و امکان تاسیس صندوق‌های جدید برای نهاد‌های مالی وابسته به بانک‌ها گرفته  شد. رئیس سازمان بورس واکنشی به این موضوع نشان داد.

حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس در این باره می گوید: در این جلسه شورای عالی بورس مصوب شد بانک مرکزی در امور صدور مجوز برای صندوق‌های سرمایه گذاری وابسته به نهاد‌های مالی مرتبط با بانکها، تسریع و تسهیل کند. همچنین امکان تاسیس صندوق برای بانک‌های فاقد صندوق، فراهم و اجازه تاسیس بیش از یک صندوق برای بانک‌ها نیز صادر شد.

اما نکته حائز اهمیت این است که پس از مطرح شدن  صحبت رئیس سازمان بورس در این مدت شاهد حواشی در باره میزان تاثیرگذاری مسئله متذکر شده بر افزایش نرخ سود بانکی و بین بانکی بودیم در حالی که همتی رئیس بانکی مرکزی با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامی خود گفته بود.

"بانک مرکزى به خوبى واقف است که، با توجه به وجود شوک منفى عرضه، ناترازى بانک ها و نیاز مالى دولت؛ امروز افزایش نرخ سود بانکی سیاستى نیست که توفیق قطعى داشته باشد و برهمین اساس بدنبال روش های  دیگرى براى کاهش فشار تورمى در بازارها است. البته با ابزار های در اختیار، روند نرخ سود بین بانکی نیز تعدیل خواهد شد. "

حال ما به همین علت برای بررسی بیشتر این تصمیم اتخاذ شده  و میزان اثر گذاری اش بر نرخ سود بانکی با چند کارشناس به گفت و گو پرداختیم.

نهادهای مالی عامل ریزش بورس در نیمه اول سال 

حسین میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با تاثیر صندوق‌های جدید بر نهاد‌های مالی وابسته به بانک‌ها بر بازار سرمایه گفت: تاسیس صندوق‌هایی که جزو نهاد‌های مالی هستند از آنجایی که یک پتانسیل قبلی مالی دارند به دلیل آنکه می‌توانند منابع مالیشان را در بازار انباشت کنند تا حدودی می‌توانند بر بازار سرمایه تاثیر بگذارند، اما نکته‌ حائز اهمیت این است که مسئولان مربوط در سازمان بورس نباید بگذارند که دوباره روند چند ماه گذشته در بازار رخ بدهد.

او افزود: در نیمه اول سال برخی از نهاد‌ها بودند که طی یک برهه از زمان منابع خودشان را به شدت در بازار سرمایه تزریق کردند، این امر سبب شد که حجم نقدینگی زیادی وارد بازار سرمایه شود، اما بعد از گذشت تقریبا چند ماه شاهد آن بودیم که همین نهاد‌های مالی بیشترین حجم نقدینگی را از بازار خارج کردن و سبب اُفت بازار سرمایه شدند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از آنجایی که بازار‌های سرمایه به یک دیگر متصل هستند ممکن است یک اقدام بی اساس سبب بحران در بازار‌های مالی شود.

میرزایی تصریح کرد: از آنجایی که بانک‌ها از خود درآمدی ندارند و قرار است سرمایه‌های مردم را در بورس تزریق کنند، اگر بازهم ارزش سهام‌ها مانند دو ماه پیش با اُفت مواجه شود قطع به یقین بحرانی که در بورس به وجود آمده بر بانک‌ها نیز تاثیر خواهد گذاشت.

بانک ها می توانند با بازارگردانی در بورس سود خوبی را بدست آورند

او در رابطه با اینکه این اقدام توسط شورای عالی بورس اتخاذ شده می‌تواند بر افزایش نرخ بین بانکی تا شیر بگذارد یا خیر اظهار کرد: از آنجایی که بانک‌ها در مرحله اول سرمایه‌های خود را در بازار‌های بین بانکی تزریق می‌کنند باید ببینیم مبلغ در نظر گرفته شده چه میزان است به علت آنکه اگر در حد سه یا چهار هزار میلیارد تومان باشد تاثیر چندانی را نخواهد گذاشت، اما نکته‌ای را که باید به آن اشاره کرد در بلند مدت به علت آنکه یک رابطه‌ای بین نرخ سود سپرده و سود بین بانکی  وجود دارد می‌تواند بر افزایش نرخ خود بانک‌ها نیز به طور مستقیم نیز تاثیر بگذارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر بانک‌ها بتوانند در بورس به درستی بازارگردانی انجام دهند و ریسک‌ها در نظر بگیرند قطع به یقین می‌گفت سودی که از بازار سرمایه بدست می‌آورند به مراتب بیش‌تر از سود حاصل از بازار‌های بین بانکی است.


بیشتر بخوانید

مجازات متخلفان بورس آغاز شد/ ۳۱ شخص حقوقی سلب امتیاز شدند!


عامل اصلی  تشکیل صندوق سرمایه گذاری چیست؟

محمد جواد شیخ کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان درباره میزان اثرگذاری صندوق‌های جدید بر نهاد‌های مالی وابسته به بانک‌ها بر بازار سرمایه اظهار کرد: طی سال‌های گذشته دلیل اصلی آنکه بانک‌ها آمدند و این صندوق‌ها را گسترش دادند و بعد ازآن شروع به تبلیغ  کردند این بود که نرخ‌های سپرده به دلیل محدودیت برای سرمایه گذاران جذابیت خاصی نداشت.

او افزود: اکنون صندوق‌های سرمایه گذاری که بانک ها تاسیس کردند به علت آنکه  در آمدشان به طور تقریبی در بازار سرمایه قرار می‌گیرد و   به دلیل سودهی  نسبتا بالای بورس می تواند جذابیت بیشتری را برای سرمایه گذاران به وجود آورد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اینکه آیا صندوق‌های جدید بر نهاد‌های مالی وابسته به بانک آیا سبب افزایش نرخ سود بین بانکی می‌شود یا خیر؟ گفت: در صندوق‌هایی با درآمد ثابت به علت آنکه مدیران بخشی از سرمایه خود را در بانک‌های متعدد قرار می‌دهند و به میزان  به ضریب سودهی توجه می‌کنند این امر به دنبال خود رقابت بانک‌ها می‌آورد.

بانک ها در پی دور زدن قوانین برای افزایش نرخ سود بانکی 

شیخ بیان کرد: بانک مرکزی براساس یک سری اصول و قواعد که دارد تا حدودی می‌تواند مانع افزایش نرخ سود بانکی و بین بانکی شود، اما نکته حائز اهمیت این است که بانک‌ها براساس راهکار‌هایی که بلد هستند به راحتی قوانین را دور می‌زنند و به کار خود جهت افزایش نرخ ادامه می‌دهند.

او در رابطه با اینکه چند درصد امکان این امر وجود دارد با افزایش سود نرخ بانک‌ها مردم سرمایه خود را از بازار خارج کنند و در به بانک‌ها بیاورند تصریح کرد: اگر بازار بورس به روند مثبت خود ادامه دهد و بازدهی بالای خود را حفظ کند، احتمال خروج قطع به یقین کاهش می‌یابد، اما اگر برعکس این امر رخ دهد و بازار مانند دو ماه گذشته منفی شود قاعدتا اکثریت از بازار بورس خارج خواهند شد.

شیخ در پایان گفت: سازمان بورس می‌تواند اکنون با ابزار‌های متعدد اعم از انتشار اوراق تبعی مانع  خروج حجم نقدینگی از بازار سهام شود.

در پایان باید گفت که اعضای شورای عالی بورس و ناظران بازارر سرمایه باید تمهیدات و ابزاری را در نظر گیرند که افزایش سقف صندوق‌های موجود و امکان تاسیس صندوق‌های جدید مانند دوماه اخیر سبب آسیب رسانده به بدنه بازار و از بین رفتن سرمایه های مردم نشود، زیرا مردم بازار سرمایه به عنوان محلی امن به منظور سرمایه گذاری می دانند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
علیرضا
۱۵:۱۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۹
سلام. نظر به اینکه بانک‌ها دارای املاک زیادی هستند، با وارد کردن آن‌ها در بورس و افزایش سرمایه، میتوانند اوراق سهام بیشتری نشر دهند و سرمایه مورد نیاز خود را بدون نیاز به پرداخت سود‌های بالا به سپرده‌ها، جذب کنند.
ناشناس
۰۲:۲۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۹
دلار و سکه و خودرو را کله کردن که بورس سبز بشه و آقایان از بورس بهره ببند
فعلا اقلام اساسی خورد و خوراک مردم با مشکل مواجه شده
نامی
۲۲:۵۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
عجب