به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز ۲۸ آبان ۱۳۹۹؛ قرار است طی مراسمی از اولین شناسنامه ایرانی به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردا خارجی رونمایی شود. البته این شناسنامهها برای خانوده شهدای سلامت هستند و هر دو فرزندی که قرار است در این مراسم شناسنامه دریافت کنند، مادرشان عضو شهدای سلامت هستند و اخیرا آنها را در راه سلامت از دست دادهاند.
علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست هر هفته خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه این هفته اولین شناسنامه برای فرزندان مادر ایرانی و پدر خارجی صادر شد، گفت: این اتفاق خوب و مبارک را به همه زنان سرزمینمان تبریک میگویم؛ متاسفانه تا پیش از این فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی از تمامی حقوق اجتماعی خود از جمله داشتن شناسنامه، حق تحصیل و سایر حقوق اولیه خود محروم بودند. بر اساس برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار زن ایرانی با اتباع افغانستانی ساکن ایران ازدواج کرده اند و حدود ۵۰۰ هزار فرزند حاصل ا ین ازدواجها است. از آنجایی که قانون درباره هویت این افراد بعد از ۱۸ سالگی سکوت کرده بود، لذا این کودکان با مشکل هویت رسمی مواجه بودند.
سال ۱۳۹۴ موضوع اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی در مجلس نهم مطرح شد، اما راه به جایی نبرد. با این حال اردیبهشت سال ۹۸، مجلس ایران کلیات لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را با ۱۸۸ رای موافق، ۲۰ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه تصویب کرده بود.
اما در خرداد سال ۹۸ شورای نگهبان بهطور مشروط با این لایحه موافقت کرد. دلیل ایراد شورای نگهبان نادیده گرفتن سوابق افرادی بود که میتوانند مشکل امنیتی ایجاد کنند.
این ایراد باعث شد تا مجلس مهر ماه سال گذشته مصوبه جدیدی را تصویب کند که در آن علاوه بر وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران نیز مرجع صدور گواهی امنیتی شوند.
بالاخره پس از سالها رفت و آمد این قانون میان ارکان قانونگذاری، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در سیزدهم خرداد ۹۹ آییننامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را برای اجرا به وزارتخانههای کشور، اطلاعات و امور خارجه و معاونت حقوقی رئیسجمهور ابلاغ کرد.
این در حالی است که هیئت دولت ۳۱ اردیبهشت امسال در اجرای قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، آیین نامه اجرایی نحوه اعطای تابعیت به افراد مشمول این قانون را تصویب کرده بود.
بر اساس آیین نامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، هر زن ایرانی که با مرد غیر ایرانی ازدواج کرده و در نتیجه این ازدواج، دارای فرزند زیر ۱۸ سال باشد میتواند برای فرزندش تقاضای تابعیت کند و البته هر فردی که از مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی متولد شده و ۱۸ سال تمام داشته باشد نیز خود میتواند این تقاضا را ارائه کند.
معصومه ابتکار ۲۴ آبان ماه امسال در صفحه شخصی خود در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: تلاشها به حاصل نشست و قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اجرایی و اولین شناسنامه فرزند مادر ایرانی و پدر خارجی صادر شد. این مطالبه مادران ایرانی با تلاشهای مجلس دهم و دولت دوازدهم محقق شد.
به گفته محمد تقی هاشمی، سرپرست اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی مهرماه سال گذشته بیان کرد که با اجرایی شدن لایحه شناسنامه دار شدن فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع خارجی ۵۰ هزار نفر از فرزند این مادران در استان شناسنامه ایرانی میگیرند.
همچنین علی ربیعی نیز در توئیتی در ۲۲ تیر سال گذشته نوشته بود که با تصویب لایحه حمایت از کودکان مادر ایرانی، ۱۵۰ هزار کودک میتوانند مدارک هویتی کسب کنند.
این درحالی است که منصور حاجی مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران امروز ۲۷ آبان ماه طی گفتوگویی اعلام کرد که در تهران ۱۸ هزار خانوار متقاضی دریافت شناسنامه شدند؛ البته پیش بینی میکنیم که بین ۶۰ تا ۶۵ هزار نفر فقط در تهران طی چندماهه آینده متقاضی صدور شناسنامه داشته باشیم.
بر اساس قوانین موجود، متقاصیان دریافت شناسنامه باید ابتدا در سایتی ثبت نام کنند و سپس در دفاتر خدماتی مانند دفاتر پیشخوان دولت که به ارائه خدمات به اتباع خارجی میپردازند مراجعه کرده و فرمهای مربوط را پر میکنند.
انتهای پیام/
الان البته باید روی اجازه کار بچه های افغانی و یا کلا مهاجرا کار بشه .
نمیفهمم چرا یکی که از دانشگاه این کشور مدرک میگیره قبول میشه دکتر میشه بهش اجازه کار نمیدن
کشورهای دیگه همه کاری میکنن اینها تو کشورشون کار کنن احساس امنتیت کنن تو این طویله ما مردم خودمون رو که اینجا بدنیا اومدن بزرگ شدن هم خون و هم ریشه ایم ! رو میگم نه خبری نیست !
عجیب است بجای باز گرداندن، به فرزندانشان شناسنامه ایرانی می دهید و آنها را تشویق به ماندن می کنید. چند نفرشان در محله ما هستند که به تازگی همسران و فرزندانشان را از افغانستان به تهران آورده اند.
اخه ا یه کارگر که به حداقل ها راضیه و هیچ کدوم از مثل شما کارای اونارو نمیکنه رو مسکن تاثیر گذاشته و دلار نذاشته؟
افغانستان جزیی از ایرانه و امثال مثل تو با این حماقتها باعث جدایی فرزندان این آب و خاک شدن .
خدا بهت عقل بده
عجیب است بجای باز گرداندن، به فرزندانشان شناسنامه ایرانی می دهید و آنها را تشویق به ماندن می کنید. چند نفرشان در محله ما هستند که به تازگی همسران و فرزندانشان را از افغانستان به تهران آورده اند.