سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف شلغم برای چه افرادی مضر است؟

معمولا مصرف شلغم در زمستان برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می‌شود، ولی مصرف شلغم برای همه مفید نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شلغم گیاهی ریشه‌ای است که عمدتا در آب و هوای معتدل سراسر جهان رشد می‌کند. آن‌ها متنوع در دسترس هستند که برای مصرف انسان و همچنین دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. عمدتا شلغم سفید در دسترس است، اما شلغم سبز مشهور و مغذی‌تر است. شلغم منبع بسیار خوبی از مواد غذایی نظیر ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، مواد غذایی و ... هستند که مزایای برای سلامتی و زیبایی دارند.

۱) آنتی اکسیدان زیاد برای ما بد است
خوردن شلغم به طور منظم و متوسط برای کاهش خطر چندین نوع سرطان مثل سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان سینه، سرطان ریه و ... بسیار مفید است. این مزیت شلغم عمدتا به خاطر حضور آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات مربوطه در آن‌ها است.

اگرچه آنتی اکسیدان‌ها موجود در شلغم مزایایی دارند، توصیه می‌شود که به طور متوسط مصرف شوند. این به خاطر این است که خیلی از آنتی اکسیدان‌ها در سیستم ما می‌توانند خطر سرطان مختلف را افزایش دهند. این عیب به خاطر این واقعیت است که در مقدار زیاد، آنتی اکسیدان‌ها شروع به هدف قرار دادن نه تنها رادیکال‌های آزاد، بلکه حتی سلول‌های سالم دربدن می‌کنند.

مطالعه‌ای که در سال ۱۹۹۶ در ژورنال موسسه سرطان منتشر شد، مشخص شد که سیگاری‌ها که مقادیر بالایی بتا کاروتوئن را طولانی مدت مصرف می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که سرطان ریه را در مقایسه با آن‌هایی که مصرف زیاد بتا کاراتوئن نداشتند، بگیرند؛ بنابراین بهتر است که مصرف آنتی اکسیدان‌ها را محدود کنیم.

۲) شلغم برای بیماران دیابتی خوب نیست
خوردن شلغم همراه با سطح بالا پروتئین بطور منظم و متوسط برای بیماران دیابتی و یا کسانی که در معرض خطر دیابت قرار دارند بسیار مفید است. این فایده شلغم عمدتا به خاطر مقدار گلیسمیک کم آن است، که ۱ است. اگرچه شاخص گلیسمیک ۶۲ است که به عنوان گلیسمیک متوسط در نظر گرفته می‌شود، جفت کردن آن‌ها با پروتئین می‌تواند خاصیت گلیسمیک را کاهش دهد.

شاخص گلیسمیک معیاری است که میزان جذب شکر در سیستم را تعیین می‌کند. موارد غذایی با شاخص گلیسمیک پایین قند را با سرعت کند در خون حل می‌کند که از افزایش ناگهانی در سطح قند خون جلوگیری می‌کند و در نتیجه به کنترل دیابت کمک می‌کند.

خوردن بیش از حد شلغم می‌تواند وضعیت بیمار دیابتی را بدتر کند. این به این دلیل است که ممکن است میزان جذب شکر در سیستم افزایش یابد.

علاوه بر این، اگر بیمار مبتلا به دیابت هستید و هم اکنون دارو مصرف می‌کنید، بهتر است که مصرف شلغم را کنترل کنید. علت این امر این است که میزان بالای شلغم می‌تواند با دارو تداخل داشته باشد.

۳) شلغم ممکن است ریسک فشار خون را افزایش دهد
فشار خون بالا بیماری است که بر میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا تاثیر می‌گذارد و همچنین علت اصلی بیماری‌های قلبی - عروقی مانند حمله قلبی، سکته قلبی، ضربان قلب نامنظم است.

اگرچه پتاسیم موجود در شلغم مزایایی دارد، اما بهتر است آن‌ها را به طور متوسط بخورید. این امر به این دلیل است که سطح بالایی از پتاسیم در سیستم بد می‌تواند فشار خون را به طورخطرناکی کاهش دهد و ممکن است ریسک فشار خون را افزایش دهد. شرایطی است که فشار خون در آن به سطح بسیار پایین افت می‌کند. برخی علایم فشار خون خستگی، تهوع، پوست مرطوب، افسردگی، تاری دید و ... هستند.

علاوه بر این، اگر در حال حاضر برای کنترل فشار خون بالا دارو مصرف می‌کنید، پس از آن مصرف شلغم می‌تواند وضعیت را بدتر کند، چون ممکن است با دارو تداخل پیدا کند.

۴) فیبر بالای شلغم برای شکم بد است
اگرچه فیبر‌ها مزایای زیادی برای سلامتی دارند، اما توصیه می‌شود در طولانی مدت از خوردن بیش از حد شلغم اجتناب کنید. این امر به این دلیل است که مصرف بیش از حد فیبر رژیمی می‌تواند موجب افزایش مشکلات هاضمه مثل، گاز روده، انسداد روده ای، اسهال و ... شود.

۵) شلغم برای مادران باردار خوب نیست

بارداری مرحله مهم در زندگی هر زن است و در این زمان برای هر زنی مهم است مراقب خودش باشد. این به این دلیل است که الگوی تغذیه او نه تنها سلامتی او را تعیین می‌کند بلکه سلامت و رشد جنین در رحم را نیز تعیین می‌کند. منبع خوبی از بسیاری از مواد مغذی مثل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و ... هستند و مزایای زیادی دارد.

با این حال، وقتی نوبت به بارداری می‌رسد، بهتر است قبل از هر چیزی در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. دیده شده که شلغم در طول دوران بارداری خوب است، تا زمانی که زیاد آن را نخورید. با این حال، اگر به سبزیجات مانند، کلم وگل کلم حساسیت دارید، احتمالا نسبت به شلغم هم حساسیت دارید.

مادران شیرده نیز باید اطمینان حاصل کنند که بیش از حد شلغم نخورند، چون ممکن است موجب مشکلات هاضمه در نوزادان شود.

۶) برخی افراد ممکن است به شلغم آلرژی داشته باشند
اگرچه شلغم منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، و ... هستند و مزایای برای سلامتی دارد. مشخص شده است که برخی افراد ممکن است نسبت به شلغم آلرژی داشته باشند و ممکن است علائمی، چون آبریزش بینی، آبریزش چشم، تورم لب ها، آسم، ورم لب ها، سرفه داشته باشند.

احتیاط برای کسانی که بهتر است شلغم نخورند

شلغم ضدتب، ضدسرماخوردگی، ضدگلودرد، مدر و از بین برنده میکروب‌های بدن است، اما مصرف آن برای افرادی که از ناراحتی‌های گوارشی به ویژه نفخ رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود.


منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.