سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وضعیت ذخایر آب در دشت‌های استان کرمانشاه نامناسب است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه وضعیت منابع آبی استان مناسب نیست، گفت: برنامه سازگاری با کم آبی به منظور مدیریت منابع آبی طراحی شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ بهرام درویشی عصر سه شنبه در نشستی که به منظور بررسی این طرح در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: این برنامه به منظور کنترل و مدیریت منابع آبی و افزایش سطح آن طراحی شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه افزود: براساس این برنامه تمام دستگاه‌های اجرایی از جمله جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و آب فاضلاب شهری و روستایی موظف هستند مصرف بهینه منابع آبی را در دستور کار قرار دهند.

او  یادآور شد: میانگین بارندگی‌های کرمانشاه در ۲۰ سال اخیر روند کاهش را نشان می‌دهد که منجر به کاهش منابع آبی استان شده است.

او  افزود: تنها پس از سال ۹۶ به دلیل بروز باران‌های سیل آسا و جاری شدن سیل روند بارندگی‌های استان نسبت به سال‌های قبل روند افزایشی به خود گرفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای غرب کرمانشاه عنوان کرد: براساس مطالعات انجام شده میانگین دمای سالانه استان نیز در ۱۰ سال گذشته یک درجه افزایش پیدا کرده است.

درویشی با اشاره به اینکه ۱۲ سد مخزنی در استان وجود دارد، افزود: میانگین کسری مخزن تجمعی آب استان در بلندمدت یک هزار و ۷۱ میلیون متر مکعب است.

او  وضعیت آب در دشت‌های استان را نیز نامناسب توصیف کرد و اظهارداشت: اکنون ۱۳ دشت ممنوعه از منظر برداشت منابع آبی در استان داریم که ۲ مورد از آن‌ها وضعیت بحرانی دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه وضعیت منابع آب زیرزمینی استان را نیز نامناسب توصیف کرد و گفت: در ۳۰ سال اخیر آب‌های زیرزمینی استان از نظر کمی و کیفی با کاهش روبه رو است.

درویشی ادامه داد: البته ما با شوری آب سفره‌های زیرزمینی روبه رو نشده ایم، همچنین آب‌های زیرزمینی کرمانشاه جزء با کیفیت‌ترین آب‌های کشور است.



آب در حوزه روستا‌ها هدر می‌رود


او در بخش دیگری از صبحت‌های خود وضعیت مصرف آب در حوزه روستایی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: براساس آمار‌ها سرانه مصرف سالانه آب توسط هر روستایی استان ۷۶۳ لیتر و بسیار بالاتر از حد مجاز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه افزود: این آمار نشان می‌دهد که از آب آشامیدنی در روستا‌ها علاوه بر مصارف خانگی برای شستشوی حیاط‌های بزرگ و آبیاری باغ‌ها نیز استفاده می‌شود.

درویشی در پایان گفت گفت باتوجه به افزایش بارش باران، برخورد‌های قاطع با چاه‌های غیرمجاز و اجرای برنامه‌های مناسب برای مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی و صنعت وضعیت منابع آبی کرمانشاه در سه سال گذشته بهتر از قبل شد.


انتهای پیام/ز

برچسب ها: قطعی آب ، بحران آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.