سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اضافه وزن و چاقی در کودکان رهاورد روزهای کرونایی

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم با توجه به شیوع کرونا و کم تحرکی ،نسبت شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان هشدار داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، علی‌اکبر حق ویسی،رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: با شیوع کرونا و ضرورت در خانه ماندن کودکان و  نبود تحرک مناسب و منظم در محیط خانه،باعث اضافه وزن و چاقی در کودکان شده است.

او با بیان این که چاقی و اضافه وزن  زمینه ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مثل دیابت، فشار خون و چربی خون را فراهم می کند،افزود: خانواده‌ها پس از مراقبت‌های لازم نسبت به پیشگیری از ابتلا به کرونا، باید نسبت به بیماری‌های غیرواگیر از جمله چاقی به‌ویژه در کودکان و نوجوانان هوشیار باشند.

او اضافه کرد: بیشتر وقت کودکان و نوجوانان در سامانه شاد، بازی کامپیوتری و فضای مجازی صرف و معمولا کلاس‌های مجازی نیز با فاصله اندک از هم تشکیل می‌شود و فرصتی برای فعالیت بدنی بین کلاس‌ها نیست.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم با بیان این‌که کاهش تحرک باعث چاقی کودکان شده است، به خانواده‌ها توصیه کرد: حداقل تحرک مثل قدم زدن و یا بازی‌های سنتی که باعث فعالیت بدنی می‌شود، در خانه انجام شود.

حق ویسی با تاکید بر این‌که کودکان باید روزانه یک ساعت فعالیت داشته باشند، ادامه داد: می‌توانند یک ساعت فعالیت را در سه زمان ۲۰ دقیقه‌ای به همراه والدین انجام دهند.

او با اشاره به افزایش بازی‌های کامپیوتری میان کودکان و نوجوانان، بیان کرد: این بازی‌ها روان بچه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بچه‌ها پرخاشگر می‌شوند و به دلیل استرسی که به آن‌ها وارد می‌شود، به خوردن غذای بیشتر تحریک می‌شوند.

حق ویسی افزود: از سوی دیگر خانواده‌ها نگران در خانه ماندن بچه‌ها هستند و سعی دارند کمبود برنامه‌های عاطفی و تفریحی را با خرید غذا به‌ویژه تنقلات که عمده آن‌ها انرژی بالایی دارند و مواد مغذی، ویتامین و املاح ندارد، جبران کنند.

کارشناس مرکز بهداشت قم تاکید کرد: خانواده‌ها باید تغذیه فرزندانشان را مدیریت کنند تا از اضافه وزن و چاقی که زمینه بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر مثل فشارخون، چربی خون و دیابت است، جلوگیری کنند.

به گفته او، بر اساس آمار، حدود ۱۴ درصد کودکان زیر پنج سال و ۲۰ درصد از نوجوانان هفت تا ۱۸ سال در کشور، دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم با بیان این‌که ۲۱ درصد نوجوانان هفت تا ۱۸ سال دچار چاقی شکمی هستند، اضافه کرد: چاقی شکمی ریشه بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه دیابت، فشارخون و چربی خون است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.