به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست مجازی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با روسای نظام پزشکیهای سراسر کشور به منظور رفع موانع اجرایی نسخه الکترونیک و همکاری دو سازمان جهت پاسخ به مطالبات و نیازهای جامعه پزشکی امروز در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد.
محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اسناد بالادستی و قوانین موجود در جهت اجرای پرونده الکترونیک سلامت و نسخه نویسی الکترونیک اظهار کرد: در این راستا وظایفی به سازمان نظام پزشکی محول شده که از آن جمله میتوان به صدور کارت هوشمند و امضای الکترونیک اشاره کرد که گردش کار آن نیاز به مستند سازی قوی دارد.
او با اشاره به اینکه اجرای نسخه نویسی الکترونیک گامی در جهت کاهش هزینهها بوده، اما باید بصورت تدریجی انجام شود، افزود: باید فرهنگسازی، آموزش، اقناع و مشوقهای معنادار برای اجرای این طرح مهم در نظر گرفته شود و بحثهای الزام آور پاسخگو نخواهد بود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه مشوقهای معنادار همکاران جامعه پزشکی را به سمت استفاده از نسخه نویسی الکترونیک هدایت میکند، ادامه داد: جهت گیری دنیا و کشورهای پیشرفته به سمت نسخه نویسی الکترونیک است و ما نیز باید با رفع موانع سخت افزاری و نرم افزاری بسترهای لازم را برای اینکار فراهم کرده تا بصورت تدریجی قادر به عملیاتی کردن این طرح باشیم.
مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیز با اشاره به اینکه اجرای نسخه الکترونیک در جامعه پزشکی کشور نقش اساسی و محوری دارد، اظهار کرد: وظیفه داریم دغدغه جامعه پزشکی را در زمینه نسخه نویسی الکترونیک مرتفع کنیم و به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری آمادگیهای لازم وجود دارد.
او با بیان اینکه بطور حتم نقصهای فنی در عملیاتی کردن این طرح مهم که گامی در جهت کاهش هزینهها بوده وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به قطعی اینترنت و ضعیف بودن آن در برخی مناطق؛ امکان نسخه نویسی آفلاین و استفاده از اپلیکیشن نیز فراهم شده است، ضمن آن که پرداختها در این طرح روزانه خواهد بود.
او در خصوص نحوه پرداختها بیان کرد: پزشکانی که در نسخه نویسی الکترونیک خود دارای امضای دیجیتال هستند، ۹۵ درصد مطالباتشان و کسانی که فاقد امضای دیجیتال هستند، ۸۰ درصد را همان روز دریافت میکنند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه محور اجرای نسخه نویسی الکترونیک جامعه پزشکی کشور است، گفت: بدون توافق و هماهنگی با سازمان نظام پزشکی گامی بر نمیداریم و با رفع تدریجی موانع؛ این طرح انشاءالله در وضعیت مطلوب عملیاتی خواهد شد.
سالاری با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی غیرمنصفانه برنامه ریزی نکرده و نخواهد کرد، افزود: افزایش درصد نسخه نویسی الکترونیک تدریجی است و چاپ دفترچه کاغذی متوقف نشده است، ضمن آن که برای هر گروه از خدمات پزشکی مانند داروخانهها؛ آزمایشگاهها و مطبها سامانه در نظر گرفته شده است و اگر مجموعهای از سامانه داخلی خود برای انجام کارها استفاده میکند با شرکتهای واسطه فنی مذاکره کردیم تا در بستر همان سامانه به تامین اجتماعی متصل شوند.
او زمانبر بودن شیوه نسخه نویسی الکترونیک و افزایش هزینههای ناشی از آن برای پزشکان را پذیرفت و گفت: برای ارائه تسهیلات لازم به مطبها با بانک رفاه کارگران تفاهم کردیم تا بدون مراجعه حضوری و درخواست ضامن؛ پزشکان بتوانند ۴۰ میلیون تومان وام برای تجهیز مطبهای خود به امکانات نسخه نویسی الکترونیک دریافت کنند.
او به عدم اعلام ضرب العجل برای نسخه نویسی الکترونیک از بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: این الزام و اجبار که اگر پزشکی نسخه نویسی الکترونیک انجام نداد، طرف قرارداد ما نیست؛ وجود ندارد و حتی پیشنهاد دادیم که شروع این طرح از بخش دولتی و درمانگاههای دانشگاهی دولتی باشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به آموزش مجازی پزشکان و کاربرپسند بودن سامانه نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: دغدغه جامعه پزشکی قابل درک بوده و اجرای طرح به این مهمی قطعا بدون مشکل هم نخواهد بود؛ اما برای تسهیل کارها اقدامات لازم انجام شده است و هرگاه نیاز باشد با تعامل و همکاری متقابل در جهت رفع موانع کوشش خواهیم کرد.
همکاری و هماهنگی چند جانبه با تامین اجتماعی خواهیم داشت
محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به اینکه موانع و مشکلات اجرای نسخه الکترونیک را که نظام پزشکیهای سراسر کشور به ما منعکس کردهاند در جلسهای با سازمان تامین اجتماعی مطرح کرده ایم، اظهار کرد: میتوانیم همکاری و هماهنگی چند جانبه با سازمانهای بیمه گر بویژه تامین اجتماعی که پیشرو در زمینه اجرای نسخه نویسی الکترونیک است، داشته باشیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/