سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

وقتی پیشکسوتان مطبوعات هم حریف تخلفات انتخاباتی نمی‌شوند/ معاونت مطبوعاتی باید عذرخواهی کند

حواشی انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت، منجر به کناره گیری چند تن از پیشکسوتان مطبوعاتی از این رویداد شد.

به گزارش خبرنگارگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هجدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات که پس از دو سال در تاریخ ۲۰ آبان برگزار شد، همانند دوره‌های پیشین حواشی را به دنبال داشت.

ارسال پیام از طرف یک نامزد به مدیران مسئول تا راهیابی کل نامزد‌ها به دور دوم، مسائلی بود که در سایه سهل انگاری دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات، گریبان گیر این دوره از انتخابات هم شد و به دنبال آن تعدادی از نامزد‌ها که از پیشکسوتان و شناخته شدگان عرصه مطبوعات بودند، از حضور در دور دوم انتخابات انصراف دادند.

مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق که با ۳۰۸ رای در رتبه دوم نامزد‌های برتر انتخابات دوره هجدهم قرار گرفته بود، دیروز انصراف خود از این رویداد را رسما اعلام کرد.

وی درباره علت این تصمیم و تخلفات انتخابات به خبرنگار ما گفت: یکی از بزرگترین تخلفاتی که در این دوره صورت گرفته، پیام‌هایی است که از طرف یک کاندید به مدیران مسئول ارسال شده است. تمام تلفن‌های صاحبان رسانه ها، در اختیار معاونت مطبوعاتی است، چطور این شماره تماس‌ها به دست یک نامزد رسیده است؟

وی افزود: اگر دسترسی به این شماره تلفن‌ها عادی است، پس چرا در اختیار دیگر کاندیدا‌ها نبود، اما اگر یک راز است، دبیرخانه هیات نظارت چرا اجازه دسترسی آن نامزد به این شماره‌ها را داده است؟

رحمانیان عنوان کرد: نکته دیگر این است که هم در این دوره و هم دوره قبل، در آستانه انتخابات تعداد زیادی از رسانه‌ها شامل ماده ۱۶ شدند، یک تعدادی هم ماده ۱۶‌ای نشدند، اما به آن‌ها اعلام شد که چون رسانه هایشان چه مکتوب و چه بر خط، منظم و به روز نبوده است، حق رای ندارند. اما چند روز مانده به انتخابات این مسئله خود به خود حل شد و کسی هم درباره مکانیزم آن توضیح نمیدهد.

وی ادامه داد: در هیچ جای دنیا رای آشکار نیست و آدم‌ها مخفی رای می دهند الا در انتخابات نماینده رسانه‌ها در هیات نظارت ایران که تمامی رای‌ها آشکار است. یعنی اگر یک مدیرمسئول به فرد مورد نظر یک عده رای نداده باشد بعد‌ها عواقبش را خواهد دید.

مدیر مسئول روزنامه شرق مطرح کرد: روز بیستم آبان که قرار بود انتخابات ساعت ۴ و نیم تمام شود، حدود ۴ و بیست دقیقه، یکی از مدیران مسئول معتبر به من زنگ زد و گفت که از ارشاد با من تماس گرفته و گفته اند که شما رای داده اید یا خیر؟ پرسیدم چطور؟ گفتند اگر رای نداده اید، به آقای فلانی رای بدهید، چون چند رای بیشتر نمانده تا به حد نصاب این دوره برسد.

وی افزود: پس از تماس آن همکار، من با معاون مطبوعاتی تماس گرفتم و از او پرسیدم مگر همچین چیزی ممکن است؟ او جواب داد بله، من از آن تماس خبر ندارم، اما ممکن است.

این مدیر مسئول تصریح کرد: ما با نیت خیر و با امید اینکه این عرصه یک رقابت منصفانه است پا در آن گذاشتیم، اما وقتی وارد شدیم دیدیم که چقدر اصرار وجود دارد تا یک نفر از دل رسانه‌ها که سالهاست درد آن‌ها را می‌داند وارد کار نشود، بنابراین تصمیم گرفتیم کنار برویم تا دوستان پیشاپیش پیروزی هدف خود را جشن بگیرند.

انتخابات دوره هجدهم بدتر از قبل برگزار شد!

سید احمد نبوی مدیرمسئول پایگاه خبری تحول گرایان که چند روز مانده به انتخابات به نفع بیژن مقدم کناره گیری کرده بود، درباره روند انتخابات این دوره اظهار کرد: انتخابات دوره هجدهم نماینده مدیران مسئول، خیلی بدتر از دوره‌های قبل برگزار شد. متاسفانه دولت در دوسال آخر عمر خود، آخرین ضربه هایش را به حوزه مطبوعات و رسانه‌ها زد.

وی افزود: این انتخابات یک کار کاملا صنفی بود چرا دولت با این شدت در روند آن دخالت کرد؟

نبوی در خصوص انصراف تعدادی از نامزد‌ها بیان کرد: باید انصراف می دادند، اگر می ماندند یعنی قبول کرده بودند که رویه انتخابات درست است. انتخابات تمیز و سالم نبود، زیرا دولت در کار یک صنف آن هم صنف فرهیخته رسانه‌ها دخالت کرد. اگر اینجا هم اجازه ندهد که مردم کار خودشان را انجام دهند که دیگر واویلاست.

وی افزود: باید رسما وزارت ارشاد عذرخواهی و انتخابات را مجددا برگزار کند. راهیابی تمام نامزد‌ها به دور دوم کاملا غلط است، اما اشکال آن در آیین نامه است. اول باید عدم دخالت دولت حل شود بعد حل کردن آیین نامه داخلی کاری ندارد.

گفتنی است بیژن مقدم و حسن کربلایی دیگر نامزد‌های پیشکسوت هم از حضور در انتخابات انصراف دادند و دور دوم انتخابات مدیران مسئول رسانه‌ها در هیات نظارت بر مطبوعات، روز ۴ آذرماه برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.