سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظرفیت معتمدان محلی برای حل اختلافات به کار گرفته شود

امام جمعه اصفهان گفت:برای حل اختلافات و مختومه شدن پرونده‌ها بهتر است از ظرفیت معتمدان محلی، افراد متدین، کاردان، با تجربه و متعهد استفاده کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی امام جمعه اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار رئیس شورا‌های حل اختلاف استان اصفهان اشاره به ضرورت وجود شورای حل اختلاف در دستگاه قضائی گفت: اصل وجود شورای حل اختلاف لازم و ضروری است تا پرونده‌ها به محاکم قضائی وارد نشود و با سازش و مصالحه، اختلافات برطرف شود.

او افزود: خداوند آیت‌الله شاهرودی را رحمت کند که شورای حل اختلاف را پایه‌گذاری کرد و امروز با حضور آیت‌الله رئیسی شاهد هستیم که دوباره شورا‌های حل اختلاف در مسیر اصلی خود قرار گرفتند و روز به روز نتایج خوب آن را می‌بینیم.

نماینده، ولی فقیه در استان اصفهان تصریح کرد: برای حل اختلافات و مختومه شدن پرونده‌ها بهتر است از ظرفیت معتمدان محلی، افراد متدین، کاردان، با تجربه و متعهد استفاده کرد، حتی در برخی از پرونده‌ها از امام جماعت مسجد و یا ریش سفیدان خانواده می‌توان برای مصالحه بهره جست تا رسیدگی به پرونده‌ها به درازا نکشد.

او گفت: قضاوت در شرایط کنونی بسیار سخت شده است و مسئولان شورای حل اختلاف باید با دقت نظر، از قضات با تجربه در حوزه صلح و سازش استفاده کنند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف استان اصفهان در این دیدار با ارائه گزارشی اظهار داشت: با پیشنهاد مرکز توسعه حل اختلاف و تأیید ریاست قوه قضائیه ۱۸ آبان را به عنوان روز شورا‌های حل اختلاف نام‌گذاری شد، ۱۸ سال پیش در این روز نخستین شعبه عشایری تأسیس شد.

سید محمد موسویان با اشاره به تغییر و تحولات صورت گرفته در شورا‌های حل اختلاف افزود: با حضور آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه، شورای حل اختلاف که کار مصالحه و سازش را دنبال می‌کند، تقویت شد، همچنین پس از تصویب لایحه اصلاح قانون شورای حل اختلاف در دولت و مجلس، شورا‌های حل اختلاف رسیدگی ماهیتی نخواهند داشت و فقط به کار صلح و سازش می‌پردازند، با تصویب این لایحه، دو نهاد داوری و میانجی‌گری راه‌اندازی می‌شود تا نظارت بر روی مؤسسات داوری افزایش یابد.

او گفت: در یک سال گذشته بیش از ۲۵۸ هزار پرونده وارد شورای حل اختلاف استان اصفهان شده که در همین مدت تعداد ۲۶۲ هزار پرونده نیز از مجموع پرونده‌ها مختومه شده است و نرخ رسیدگی به پرونده‌ها در این شورا به ۱۰۱.۵ درصد رسیده است، همچنین ۲ هزار و ۷۴۰ زندانی در یک سال گذشته آزاد شده‌اند و با همکاری و تلاش همکاران ما ۳۳ فقره پرونده قتل منجر به سازش شده است، این پرونده‌ها غالباً قتل‌های غیر عمد و اتفاقی بوده است.

رئیس شورا‌های حل اختلاف استان اصفهان با بیان اینکه گسترش فرهنگ صلح و سازش در استان اصفهان نیازمند کار فرهنگی بیشتری است، عنوان کرد: میزان پرونده‌هایی که با صلح و سازش خاتمه یافته ۳۲ درصد است و استان اصفهان رتبه ۱۲ کشور در این زمینه را دارد.

او تصریح کرد: کار انحصار و وراثت در حال حاضر بدون حضور افراد انجام می‌شود و متقاضیان فقط ارائه دادخواست می‌دهند؛ قبلاً حدود یک هزار نفر در یک مجتمع برای انجام امور انحصار و وراثت تجمع می‌کردند که برای سلامتی مردم خطرناک بود.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.