سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به نقل از مدیکال اکسپرس؛

جهش ژنتیکی کرونا آن را آسیب‌پذیرتر می‌‌کند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که جهش کروناویروس می‌تواند به آسیب‌پذیرتر شدن این ویروس منجر شود و آن را در برابر واکسن حساس‌تر کند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل ازمدیکال اکسپرس، پژوهشگران «دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل» و و دانشگاه ویسکانسین-مدیسن «در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که کروناویروس طوری جهش یافته که توانسته ‌است به سرعت در سراسر جهان گسترش یابد، اما جهش یافتن این ویروس می‌تواند به آسیب‌پذیرتر شدن آن در برابر واکسن منجر شود.

رشته جدیدی از کروناویروس موسوم به D۶۱۴G در اروپا ظاهر شد و به متداول‌ترین نوع کروناویروس در جهان تبدیل شده است.

بررسی این گروه پژوهشی نشان می‌دهد که D۶۱۴G نسبت به کروناویروسی که در چین ظاهر شد، سریع‌تر تکثیر می‌شود و قابلیت انتقال بیشتری دارد. همین ویژگی‌ها، میزان همه‌گیری آن را افزایش می‌دهند.

پژوهشگران، نکات مثبتی را نیز در بررسی‌های خود یافتند. بررسی‌های آن‌ها نشان داد اگرچه این رشته از کروناویروس سریع‌تر منتقل می‌شود، اما در آزمایش روی حیوانات، به بیماری شدیدتری منجر نشده و نسبت به دارو‌های مبتنی بر پادتن حساس‌تر است.

یافته‌های این پژوهش، اطلاعاتی را نیز در مورد نحوه تکامل کروناویروس ارائه می‌دهد. "رالف بریک از پژوهشگران این پروژه گفت: ویروس D۶۱۴G در سلول‌های اپیتلیال بینی تکثیر می‌شود که نقش مهمی در انتقال بیماری از انسان به انسان دارند.


بیشتر بخوانید 


این گروه پژوهشی باور دارند که گسترش D۶۱۴G به این دلیل صورت می‌گیرد که این رشته از کروناویروس، توانایی پروتئین خوشه‌ای را برای افزایش می‌دهد تا راه ورود به سلول را باز کند.

جهش D۶۱۴G ضربه‌ای را به پروتئین خوشه‌ای وارد می‌کند تا آن را به باز کردن راه ورود به سلول ترغیب کند. بدین ترتیب، ویروس می‌تواند به درون سلول راه یابد و به هسته آسیب‌پذیر آن برسد.

باز شدن راه ورود به سلول، نفوذ پادتن‌هایی را که برای ناتوان کردن ویروس تجویز می‌شوند، سهولت می‌بخشد.

پژوهشگران، بررسی خود در مورد این کروناویروس منحصر به فرد را روی همستر‌ها انجام دادند تا تکثیر و انتقال ویروس اصلی و نوع جهش‌یافته آن را ارزیابی کنند. آن‌ها در بررسی‌های خود دریافتند که این ویروس جدید نه تنها ۱۰ برابر سریع‌تر منتقل می‌شود، بلکه نسبت به انواع دیگر کروناویروس، عفونی‌تر است.

پژوهشگران، کروناویروس را به تعدادی همستر انتقال دادند و سپس هشت همستر سالم را در قفسی دیگر در کنار قفس همستر‌های آلوده گذاشتند. این بررسی نشان داد که یک عامل انتقال در این میان وجود دارد، زیرا همستر‌ها با هم تماس نداشتند، اما هوا می‌توانست بین قفس‌ها انتقال یابد.

پس از این مرحله، پژوهشگران به بررسی تکثیر ویروس در همستر‌های گروه دوم پرداختند و دریافتند که ویروس از راه هوا منتقل شده‌است، اما زمان انتقال متفاوت بود.

انتقال ویروس جهش‌یافته به شش مورد از هشت همستر، طی دو روز رخ داد و تا روز چهارم به همه آن‌ها منتقل شد، اما ویروس اصلی با وجود اینکه همه همستر‌ها تا چهار روز در معرض آن قرار داشتند، تا دو روز منتقل نشد.

وشیهیرو کاواوکا از پژوهشگران این پروژه گفت: ما دیدیم که امکان انتقال ویروس جهش‌یافته از راه هوا نسبت به ویروس اصلی بیشتر است و همین موضوع، دلیل چیرگی آن بر انسان را توضیح می‌دهد.

پژوهشگران، آسیب‌شناسی هر دو رشته از کروناویروس را نیز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که بار ویروسی و نشانه‌های بیماری ناشی از هر دو رشته، مشابه است. این نشان می‌دهد که اگرچه ویروس جهش‌یافته، سریع‌تر انتقال می‌یابد، اما بیماری بدتری را به همراه ندارد.

پژوهشگران هشدار دادند که شاید این نتایج آسیب‌شناسی، در پژوهش‌های انسانی، به همین صورت نباشد.

کاواوکا گفت: کروناویروس، یک پاتوژن کاملاً جدید برای انسان است و پیش‌بینی تکامل آن دشوار خواهد بود. در حال حاضر، انواع جدیدی از کروناویروس در حال ظهور است و ما باید برای حفظ سلامت عمومی، به بررسی و درک تکامل و جهش آن‌ها ادامه دهیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.