سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاریجانی مطرح کرد؛

لزوم استفاده از سامانه «ویزیت» برای بررسی شیوع بیماری‌های غیرواگیر

مشاور عالی وزیر بهداشت طی نامه‌ای به لزوم استفاده از سامانه «ویزیت» جهت بررسی وضعیت شیوع بیماری‌های غیرواگیر تاکید کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، باقر لاریجانی مشاور عالی وزیر بهداشت و نایب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور بر لزوم برنامه ریزی و اجرای مداخلات هزینه اثربخشی جهت جلوگیری از شیوع دیابت در کشور تاکید کرد.

متن نامه لاریجانی به شرح زیر است:

بسمه تعالی

رییس محترم دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی .....

احتراماً همانطور که مستحضرید شیوع ده درصدی دیابت در کشور، لزوم برنامه ریزی و اجرای مداخلات هزینه اثربخش مبتنی بر شواهد علمی در سطوح مختلف ملی، استانی، شهرستانی و دانشگاهی را نشان می‌دهد. با توجه به پیش‌رو بودن روز جهانی دیابت مورخ ۲۴ آبان ماه (معادل با چهاردهم نوامبر) و لزوم توجه بیشتر به کنترل این بیماری در دوران همزمانی بیماری‌های غیرواگیر و کووید۱۹ در کشور، به استحضار می‌رساند مقایسه استانی شیوع دیابت و پیش دیابت بر اساس قند خون ناشتا و HbA۱c در کنار آگاهی، دریافت درمان و دریافت درمان مؤثر دیابت در سال ۱۳۹۵ جهت هرگونه بهره برداری از طریق سامانه مصورسازی اطلاعات (ویزیت) قابل دسترسی است: 

لینک: (https://vizit.report/panel/steps/fa/main.html#/map)

لازم بذکر است، در سامانه‌ی VIZIT می‌توان به صورت رایگان، نزدیک به ۶۰۰ میلیون گزارش از داده‌های سلامت پردازش شده از معتبرترین و جدیدترین مطالعات ملی در قالب نمودار‌های مختلف را ملاحظه کرد. امکان مقایسه‌ی شاخص ها، دانلود اطلاعات هر نمودار، به اشتراک گذاری و اعمال نظر، بخشی از امکانات این سامانه است. مضاف بر آن، بومی بودن اطلاعات مندرج در این سامانه، امکان بهره برداری تمامی پژوهشگران، سیاست گذاران، کسب و کار‌ها و سایر ذی نفعان از به روزترین و آخرین اطلاعات و تحلیل داده‌های مطالعات مندرج در سامانه را امکان پذیر می‌سازد. در این سامانه وضعیت سایر عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر شامل شیوع پرفشاری، چاقی، کلسترول بالا، وضعیت دریافت نامناسب میوه‌ها، سبزی ها، نمک، مصرف سیگار و میزان فعالیت بدنی ناکافی، به تفکیک تمامی استان‌ها و شهرستان‌ها و برای گروه‌های سنی و جنسی مختلف قابل دسترسی است. با توجه به این که شیوع بیماری دیابت در ایران از ۵.۵ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۹.۱ درصد در سال ۲۰۱۶ رسیده است و تفاوت ۴ درصدی شیوع دیابت بین افراد ساکن در مناطق روستایی (۸.۱ درصد) و شهری (۱۲ درصد) در کنار تفاوت حدود ۸ درصدی بین استان‌های کشور (کمترین: ۴.۲ درصد، بیشترین: ۱۱.۶ درصد) در سال ۱۳۹۵، لزوم توجه به وضعیت شیوع دیابت در سطوح فروملی را می‌طلبد.

امید است بهره وری لازم از این اطلاعات توسط مسئولین نظام سلامت و سیاستگذاران این عرصه انجام گیرد و در پرتو عنایات الهی گامی در جهت کاهش آلام مردم برداشته شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.