سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛

آخرین خبرها از تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس/ صندوق پالایشی یکم منفی باز نخواهد شد

تحولات بازار سرمایه و دلایل افت شاخص بورس در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین تحولات بازار سرمایه امشب ۲۱ آبان ماه با حضور خدارحمی کارشناس بازار سرمایه و سدیدی عضو هیئت مدیره بورس ایران در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مورد بررسی قرار گرفت.

سدیدی با اشاره به اینکه اکوسیستم بورس مجموعه دارایی‌ها و شرکت‌هایی است که اگر بخواهیم تقسیم کنیم ۳۰ الی ۳۵ درصد آن در ذیل ساختار نفتی قرار می‌گیرد افزود: وقتی فضا این گونه است صرفاً با رگلاتور مواجه نیستیم، وقتی در مورد بازار صحبت می‌کنیم در مورد نظام تصمیم گیری مجموعه‌ها صحبت می‌کنیم.

او با اشاره به اینکه نقدینگی، بازار‌های خود را انتخاب می‌کند گفت: روزی که اقبال به سمت بازار سرمایه اتفاق افتاد ارزش بازار یک چهارم نقدینگی کشور بود، اما در نقطه اوج بازار ارزش بازار به ۴ برابر نقدینگی کشور تبدیل شد.

عضو هیئت مدیره شرکت بورس تهران با اشاره به اینکه بازار ۵۰ میلیون ذینفع دارد ادامه داد: بازار سرمایه الان سه برابر جی دی پی کشور است لذا سیاستگذار و تصمیم‌گیر بر اساس شرایط اقدام می‌کنند. وقتی ۷ میلیون کد به ۲۱ میلیون کد افزایش پیدا می کند به این معناست که فضای فعالیت عوض می‌شود و سرعت تصمیم گیری‌ها باید افزایش یابد.

او تصریح کرد: ریزش و صعود مدام در بازار اتفاق می‌افتد، از اردیبهشت ماه وقتی سیل نقدینگی وارد بازار شد، شناوری ۲۵ درصد تکلیف شد لذا کارگزاری‌ها اعتبارات شان پایین آمد این‌ها برای این بود که فشار تقاضا از بازار برداشته شود و عرضه و تقاضا با هم برابر شود.

این مقام مسئول در خصوص تبلیغ دولت درباره صندوق پالایشی یکم و کاهش ۳۰ درصدی ارزش آن تاکنون گفت: به طور قطع  بازگشایی صندوق پالایشی یکم با ضرر نخواهد بود.سیاست گذار تدبیری خواهد کرد که این صندوق با بازدهی منفی باز نشود.

سدیدی با اشاره به اینکه از دی ماه ۱۳۹۸ جمعیت سهامداری یک سوم مرداد ۹۹ بود گفت: موج عظیم اقبال به بازار در ۱۰۰ الی ۱۱۰ روز کاری اتفاق افتاد.

او با اشاره به اینکه باید در یک فضای کاملاً علمی و مبتنی بر اعداد اقدام به تحلیل کرد گفت:‌ای تی اف‌ها ابزاری برای رشد بازار بود، دولت ۶۰ هزار میلیارد اوراق منتشر کرده و همچنین سازمان خصوصی سازی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کرد که جمع آن ۹۰ هزار میلیارد تومان می‌شود یعنی دولت انتفاعی از این حرکت هیجانی نبرده است، صندوق دارایی یکم در راستای افزایش عرضه در بازار بود، اما بازار روند معکوس پیدا کرد، طبیعتاً منطقی است که سیاست گذار اقدامش را به عقب بیندازد لذا سیاست‌گذار با یک روند معقول و منطقی سهام را باز خواهد کرد.

سرعت رشد بازار سرمایه با سرعت رشد تصمیم‌گیری در بورس هماهنگ نیست

عضو هیات مدیره شرکت بورس تهران با اشاره به اینکه سرعت رشد بازار سرمایه با سرعت رشد نظام تصمیم‌گیری در بورس هماهنگ نیست اظهار کرد: از بعد مادی باید گفت ارزش بازار در دور اول هزار هزار میلیارد تومان بود، آخر دوره به ۹ هزار هزار میلیارد تومان رسید که ۸۰ درصد آن برای حقوقی‌ها بود، آنچه که خالص فروش حقوقی‌ها بود ۱۰۰ هزار تا ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بود و این یعنی ۲ تا ۳ درصد دارایی حقوقی‌ها. آنچه که  از ۱۹ مرداد تا به امروز خریداری شده تقریباً ۴۰ هزارمیلیارد خالص خرید حقوقی‌ها بود، بزرگ‌ها در روند رو به رشد باید بزرگی کنند.

سدیدی اظهار کرد: آنچه که بازار را می‌تواند معتدل کند سرمایه اجتماعی است، ابزاری که می‌خواهد ساخته شود باید ابزار اعتمادساز باشد، ابزار اعتمادسازی اوراق تبعی است.

سرمایه گذاری کوتاه مدت پر ریسک است

در ادامه برنامه بهروز خدا رحمی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه از ابتدای امسال اکثریت قریب به اتفاق افراد ارزش اسمی سرمایه هایشان را ندارند گفت: در کنار آن اگر کسی پاییز سال گذشته به بازار ورود پیدا کرده باشد امروز همچنان در سود است، در تمام بازار‌های سرمایه دنیا عموماً سرمایه گذاری کوتاه مدت پر ریسک است.

او با اشاره به تحولات بازار سرمایه اظهار کرد: هر وقت سیاستمداران اقتصادی گفتند حوزه ای جذاب است مردم عکس آن عمل کردند.

خدارحمی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری باید حداقل یک ساله باشد ادامه داد: بسیاری از سهام‌ها امروز در بازار سرمایه به ارزش ذاتی خود تبدیل شده است که بازده انتظاری را می‌تواند رقم بزند در صورتی که نرخ بهره بانکی باید ثابت بماند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: ما با خیل عظیم سرمایه‌گذاران خرد حقیقی در بازار مواجه هستیم که ممکن است یکسری هم کوتاهی کرده باشند، آن قدر وزن سرمایه‌گذاران خرد کم شده که نمی‌توانند نقش موثر قبل را داشته باشند.

او با اشاره به اینکه مردم به واسطه تشویق به بازار سرمایه ورود نکردند افزود: مصادف شدن ورود مردم به بازار سرمایه با دعوت مسئولان، فقط همزمانی بوده است.

خدارحمی عنوان کرد: معاملات روزانه در دنیا در اختیار مدیر و نهاد ناظر است و این جزو ابزار‌های نهاد ناظر برای کنترل بازار است، ممکن است بسیاری از شرکت ها، بازارگردان با تعریف قدیم داشته باشند، ولی برای شرایط خاص، بازارساز و بازارگردان جدید نیاز داریم.

شورای بورس اصلاً برای تصمیم‌گیری استقلال ندارد

علی اکبر عرب مازار استاد دانشگاه و کارشناس بورس در بخش دیگر برنامه با اشاره به اینکه بازار سرمایه دارای ظرفیت‌هایی است که دولت آن را انتخاب کرده است تا بر روی این ظرفیت کم، بار زیادی را بگذارد گفت: از دی ماه سال ۹۸ بازار شروع به رشد کرد، مردم وقتی وارد بازار شدند اطلاعی از بازار نداشتند و هیچ کدام به دنبال تولید نبودند، زیرا هیچ کدام از این پول‌ها به سمت تولید نرفت، مردم نگاه کردند که ۶۰ درصد سود ماهانه در مقابل سود ۱۵ درصدی که از بانک‌ها می‌گرفتند را دریافت می‌کنند.

او با اشاره به اینکه کارشناسان قبل از نوروز سال ۹۹ به دولت هشدار داده بودند، اما دولت گوش نکرد و فکر می‌کرد می‌تواند نقدینگی را به  سیاه‌چاله بازار بورس بفرستد افزود: مردمی که می‌آمدند حرف گوش نمی‌دادند و صف‌های طولانی برای ثبت نام در سجام ایجاد شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بازار از حالت طبیعی خود خارج شد، ابزاری در اختیار مدیریت بازار است تا بازار را کنترل کند اما در ظرفیت محدودی قرار دارد، وقتی بازار سیاسی شد عملاً اوضاع تغییر کرد.

او با اشاره به اینکه ما یک سری تصمیمات گرفتیم طرح خطی نزدیک بازار سقوط کرده و سهامداران پولشان را از دست دادند.

عرب مازار خاطرنشان کرد: این بازار ظرفیت چنین کاری را نداشت ، میلیارد‌ها پول در روز وارد بازار می‌شد، چرا وقتی ظرفیت نداشتید به اصطلاح مهمان به این بازار دعوت کردید، در حالی که نمی‌توانستید منابع را مدیریت کنید، بازار به قدری سیاسی بوده که وقتی شورای بورس تصمیم می‌گیرد وزیر آن را لغو می‌کند، شورای بورس اصلاً برای تصمیم‌گیری استقلال ندارد.

محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در ارتباط تلفنی با برنامه درباره برخی از نماد‌های خاص در بازار سرمایه ادامه داد: باز و بسته کردن نماد‌ها در شرایط عادی بر اساس مقررات انجام می‌شود، ولی با آیین نامه جدید شورای عالی بورس و اوراق بهادار باید شرکت‌های حاضر در بورس، بازارگردان معرفی کنند و در شرایطی که عرضه‌ها زیاد شد نقدشوندگی در بازار وجود داشته باشد.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر شیوه بازگردانی با گذشته متفاوت است گفت: الان باید یک بازارگردان قوی با تعهدات روزانه که نقدشوندگی بازار را حفظ کند معرفی شود و زمانی که ناشر این اقدام را انجام دهد شرکت بورس اقدام به بازگشایی نماد می‌کند.

خدابخش بیان کرد: شرکت بورس ذینفع هیچ سهامی نیست و همواره نقدشوندگی برای ناظر بازار مهم است.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس در خصوص تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس تصریح کرد: سازمان بورس به عنوان متولی بازار از طریق همه مراجع این موضوع را پیگیری کرده است، فاز نخست آن به صندوق تثبیت وارد می شود.

او افزود: رقمی که باید در فاز نخست به صندوق تثبیت تزریق شود معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
عسل
۰۱:۳۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
والا الانم که با ضرر تو پرتفوی من اومده خدا به خیر کنه
منصور
۱۸:۳۷ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
بورس هم یچیزی تو مایه همون بانکهای غیر مجازه
احسان
۱۲:۱۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
پس اینطور که معلومه پالایشی یکم سه سال دیگه باز گشایی میشه تا با سود باز بشه چقدر شما با نمکید.
مصطفی مصطفایی بفروئی
۱۰:۴۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
هر کسی 5 میلیون دوماه خوابونده وسود بهش ندادند والان با منفی باز بشه
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
پول ما که تو بورس نابود شد.
ناشناس
۰۱:۱۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
بورس هرگز مثل گذشته نمیشه هرگز هرگز هرگز
محسن
۰۰:۳۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
خدا کنه این صندوق منفی باز نشه سرمایمون گذاشتیم روش خدا ازدهنتون بشنوه
عسل
۰۱:۳۵ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
مگه برای شما نیومده آخه ماله باز شده با ضرر