به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، علی درویشی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خلخال در بازدید از اقامتگاه بومگردی خلخال گفت: برای ایجاد و راهاندازی ۴۰ واحد بومگردی در مناطق مختلف این شهرستان پروانه صادر شده که با راهاندازی این واحدها صنعت بومگردی و گردشگری در منطقه تقویت میشود.
او افزود: در سالهای گذشته مجوز راهاندازی ۲۳ طرح بومگردی روستایی در این شهرستان از سوی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان صادر شده و امسال این تعداد افزایش یافته است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خلخال گفت: اقامتگاه بومگردی روستای کزج از توابع بخش خورشرستم خلخال به عنوان اولین اقامتگاه متمرکز درونروستایی با ۱۴ باب واحد مسکونی برای اولین بار در کشور با ظرفیت پذیرش ۱۰۸ نفر گردشگر دایر است.
درویشی ادامه داد: با توجه به انتخاب خلخال به عنوان پایلوت طرحهای اقامتگاه بومگردی استان اردبیل تاکنون ۲۳ مورد پروانه فعالیت برای راهاندازی این واحدها صادر شده و با احتساب مجوزهای صادر شده امسال مجموع پروانههای صادره برای توسعه فعالیتهای بومگردی و راهاندازی اقامتگاههای بومگردی این شهرستان به ۴۰ مورد افزایش یافت .
او افزود: پیش از این تعداد ۱۱ مورد پروانه بومگردی در روستای کزج از توابع بخش خورشرستم این شهرستان به عنوان نخستین روستای محل اجرای طرح بومگردی استان اردبیل و ۱۲ مورد پروانه فعالیت نیز برای روستاهای هدف گردشگری مجره، خوجین و خمس از توابع بخش مرکزی خلخال صادر شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خلخال با اشاره به ظرفیتهای موجود در مناطق عشایری این شهرستان برای راهاندازی طرحهای بومگردی گفت: اداره میراثفرهنگی خلخال برای تسهیل در صدور مجوز راهاندازی این گونه طرحها همه خدمات مربوط به استعلامهای اداری و سایر موارد را انجام داده و مجریان این طرحها هم از تسهیلات بانکی ارزانقیمت با بازپرداخت طولانی مدت بهرهمند میشوند.
درویشی با بیان اینکه با وجود قابلیتهای منحصر بهفرد خلخال برای راهاندازی طرحهای بومگردی عشایری، استقبال عشایر از طرحهای بومگردی در این شهرستان ضعیف است، گفت: «یکی از دلایل این مهم تبلیغات ضعیف و عدم آگاهی عشایر از عواید اجرای این طرحها است.»
او با اشاره به راهاندازی نخستین طرح بومگردی عشایری خلخال افزود: با توجه به تجربیات موفق کسب شده در این زمینه در سایر مناطق عشایری کشور سود حاصل از اجرای طرحهای بومگردی اقتصادیتر از سود فعالیتهای دامداری برای عشایر است.
انتهای پیام/ع