سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم هم افزایی میان دستگاه‌های متولی فرهنگ در استان قزوین

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قزوین خواستار هم افزایی میان دستگاه‌های متولی فرهنگ در استان برای جلوگیری از موازی کاری‌ها و هدر رفت منابع مالی و انسانی شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ،  اسماعیلی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: شورای فرهنگ  عمومی در استان قزوین با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین، گفت: فلسفه وجودی تشکیل شورای فرهنگ عمومی، جلوگیری از موازی کاری‌های دستگاه‌های فرهنگی است و باید میان دستگاه‌های دولتی و غیردولتی حوزه فرهنگ اتحاد ایجاد شود.

اسماعیلی تصریح کرد: موازی کاری فرهنگی و جزیره‌ای عمل کردن در آن باعث هدر رفت منابع مالی و انسانی و خنثی کردن فعالیت‌های نهاد‌های فرهنگی می‌شود و باید شاهد هم افزایی میان دستگاه‌های متولی فرهنگ در استان باشیم.

او اضافه کرد: شورای فرهنگ عمومی در استان سه وظیفه شناخت فرهنگ عمومی بر اساس شاخص‌های فرهنگی تدوین شده، اصلاح و ارتقای فرهنگی عمومی و همچنین نظارت و پیگیری مصوبات این شورا را بر عهده دارد.

وی افزود: تمام تصمیمات مهم حوزه فرهنگی که لازم الاجراست در شورای فرهنگ عمومی استان اتخاذ می‌شود.

اسماعیلی به احیا و تقویت شورای فرهنگ عمومی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: بنا به دلایل مختلفی جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان برگزار نمی‌شد که از شهریور ماه سال گذشته تا به امروز ۵ جلسه برگزار شده و جلسه ششم نیز هفته آینده برگزار می‌شود.

وی افزود: در جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان به موضوعاتی از جمله مسائل فرهنگی مبتلابه کرونا و فرهنگ در استان و همچنین فعالیت‌های قرآنی و دفاع مقدس پرداخته شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: به فرهنگ باید با نگاه جامع، کلی و بلند مدت نگاه کرد چرا که نتایج مصوبات و اقدامات فرهنگی به زودی محقق نمی‌شود.

وی افزود: در استان باید هم نگاه بلند مدت و هم کوتاه مدت در زمینه فرهنگ عمومی باید داشته باشیم.

اسماعیلی گفت: طرح رصد و اندازه گیری سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی استان به تصویب رسیده است و بر اساس این طرح موضوعات مهمی همچون بررسی سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی در روستا‌ها در دست اقدام است.

وی افزود: همچنین تدوین سند جامع توسعه فرهنگی استان قزوین در شورای فرهنگ عمومی استان به تصویب رسیده و با حضور نخبگان در حال تدوین است و این دو طرح مهم تا پایان سال رونمایی می‌شوند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین خاطرنشان کرد: اجرای این دو طرح زمان بر است و از سال گذشته مقدمات اجرایی این دو طرح فراهم شده و شرایط کرونا نیز اجرای این دو طرح از جمله سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی را با کندی روبه رو کرده است.

وی افزود: تمامی فعالیت‌های قرآنی زیر نظر شورای فرهنکی قرآنی استان که از سازمان‌های مختلف دولتی و خصوصی قرآنی تشکیل شده، متمرکز شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: همچنین کارگروه فضای مجازی استان نیز ساماندهی دستگاه‌های متولی این حوزه را بر عهده دارد.

وی افزود: موضوع شناسایی معضلات فرهنگی و ارتقای شاخص‌های فرهنگی در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار دارد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: در شورای فرهنگ عمومی استان با همکاری دستگاه‌های فرهنگی درصدد تدوین سند سبک زندگی اسلامی- ایرانی بر اساس سند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستیم.

وی افزود: مصوبات شورای فرهنگ عمومی در حکم قانون است و باید از سوی دستگاه‌های فرهنگی اجرا شود و این مصوبات با امضای استاندار به عنوان نماینده عالی دولت به دستگاه‌های فرهنگی ابلاغ می‌شود.

شورای فرهنگ عمومی بزرگترین مرکز تصمیم گیری فرهنگی در استان

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی، نماینده، ولی فقیه در استان نیز گفت: شورای فرهنگ عمومی بزرگترین و اصلی‌ترین مرکز تصمیم گیری فرهنگی در کلان کشور و مراکز استان هاست و اگر این تصمیمات با همراهی و هماهنگی ارکان اصلی فرهنگی در هر استان اتفاق بیفتد کار‌ها به خوبی پیش خواهد رفت و آسیب‌ها و آفت‌ها هم می‌توان جلوگیری کرد.

وی افزود: اگر هماهنگی صورت نگیرد بسیاری از سرمایه‌های فرهنگی صرف تقابل‌ها خواهد شد.

نماینده، ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: امیدواریم همه با اتحاد در یک جهت مشخص وارد میدان حمایت از فرهنگ عمومی شوند.

وی افزود: هر روز شاهد این هستیم که نگاه فرهنگ به سرمایه‌های فرهنگی کشور از جمله انقلاب و دفاع مقدس نزدیک شده است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: ملت ایران پشتوانه فرهنگ عمومی هستند و امیدوارم شاهد پیشرفت مصوبات این شورا در میان مردم باشیم.

وی افزود: فرهنگ عمومی باید توانمندی‌های قرآنی و فرهنگ دینی ما را بر سر سفره مردم بیاورد و به عنوان شاخص و برتری ویژه جامعه ایمانی در مقابل جهانیان به نمایش بگذارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.