سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ربیعی در نشست خبری:

باید هزینه‌های وارد شده به ملت ایران جبران شود/ انتظار ما از بایدن روشن است

سخنگوی دولت گفت: باید هزینه‌های وارد شده به ملت ایران جبران شود و این حق ملت ماست که بهترین زندگی را در بهترین فضا تجربه کنند.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نسشت خبری هفتگی خود با رسانه‌ها اظهار کرد: باز هم کرونا با افزایش ابعاد فاجعه آمیز خودش، جان انسان‌ها را بیش از گذشته در معرض خطر قرار داده است. دولت و همچنین امورز مهمترین مسئله شان مسائلی است که هم در کنار زندگی روزمره خودشان و هم بیماری کرونا و مشکلاتی که پشت سر گذاشته است را باید پشت سر بگذارند.

ربیعی گفت: متاسفانه ویروس کرونا شباهت کمتری به اجداد خودش دارد و از رفتار آن‌ها تبعیت نمی‌کند و نسبت به آغاز، این ویروس دچار تغییرات جهشی شده است و امروز تهاجمی‌تر و با خشونت عمل میکند. شاهد بودیم که درفرانسه در یک روز ۶۰۰ نفر فوت کردند.

وی تاکید کرد: تاکنون ۸۸ درصد افرادی که دچار مرگ و میر می‌شدند از سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای بودند، اما هم‌اکنون این ویروس، سنین پایین‌تر را هم مورد درگیری شدید قرار می‌دهد. با این وصف، گذر زمان نه تنها نباید سبب خستگی از مبارزه بی‌امان با کرونا و عادی انگاری ما شود. بلکه برعکس، باید سبب ایجاد رویکرد جدی‌تر به سبک زندگی همراه با سلامت شده و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ابعاد گسترده‌تری در زندگی روزمره ما بیابد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: با این‌حال، به رغم تمامی محدودیت‌ها و توصیه‌های بهداشتی، همچنان با زندگی بهداشتی متناسب فاصله زیادی داریم.
تمامی کارشناسان سلامت و اپیدمیولوژیست‌ها رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بیش از ۹۰ درصد را، راه حل بی بدیل و اجتناب‌ناپذیر این مقابله می‌دانند. دولت و ستاد ملی کرونا، دائما تدابیر و تصمیمات جدیدی را برای مقابله با کرونا می‌اندیشند، اما راهکار مقابله اصلی، ایجاد یک جنبش عظیم اجتماعی مسئولیت‌پذیری برای حفظ جان خود و دیگران است.

ربیعی گفت: چاره‌ای جز یک نهادینه سازی گسترده از شهر و روستا تا محیط‌های اداری، تولیدی، آموزشی و خدماتی و مهم‌تر از همه در میان خانه‌ها نیست. در این میان، چند نکته مهم و حائز اهمیت که اطلاع از آن‌ها ضروری است قابل اشاره است.

وی با اشاره به دورهمی‌های خانوادگی، گفت: یافته‌های مطالعات در اسپانیا نشان می‌دهد که ۳۱ درصد مبتلا‌ها به خاطر دورهمی‌های خانوادگی بوده است.
تحلیلگران سلامت معتقد هستند در ایران بیش از ۵۰ درصد موارد ابتلا به خاطر دورهمی‌های خانوادگی است. با طولانی شدن شب‌ها در زمستان، درخواست ما از هموطنان این است که از تجمعات دوستانه فامیلی و خانوادگی به صورت گسترده کاسته شود.

سخنگوی دولت تاکید کرد: بحث مهم دیگر ضرورت انجام تهویه مناسب در فضا‌های بسته است. مطالعات نشان می‌دهد تهویه مناسب باعث کاهش بسیار جدی در شیوع خواهد بود. گزارشاتی از انتقال ویروس از انسان به حیوان خانگی مشاهده شده است. این موضوع می‌تواند به فزایندگی ویروس کمک کند.

ربیعی ادامه داد: متاسفانه این روزها، به نقل از افراد مختلف، اخبار گوناگون نادرست یا ناقص بیان و منتشر می‌شود. این‌گونه اخبار باعث سردرگمی بیشتر مردم می‌شود. از این رو ستاد ملی مقابله با کرونا، سخنگویی مشخص تعیین نموده، توصیه دولت به همگان این است که صرفا به اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا توجه و استناد کنند و هر گونه اظهار نظری مغایر با سخنان ایشان فاقد صلاحیت هست.

وی در ادامه به انتخابات آمریکا اشاره کرد و گفت: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته گذشته یکی از مهم‌ترین اتفاقات در فضای بین‌الملل بود. موضع ما در خصوص رهبران آمریکا روشن است. همانطور که بار‌ها تاکید کرده‌ایم ما به سیاست‌ها کار داریم نه سیاستمداران. آنچه واضح بود خود مردم آمریکا در این انتخابات به نژادپرستی، شناعت، جنسیت زدگی، قانون‌شکنی و ایجاد دردسر‌های جهانی "نه" گفتند. ترامپ با این صفات چهره آمریکا را در نزد افکار عمومی ملت خودش و ملت‌های جهان مخدوش کرد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما امیدواریم دولت بعدی آمریکا، نماینده‌ای شایسته از آرا و دیدگاه‌های مردم آمریکا باشد و اظهارات خود در خصوص نقض معاهدات بین‌الملل توسط دولت قبل را مدنظر قرار دهد. بنابرابن، تحولات را با دقت بررسی کرده و قضاوت را به آینده موکول می‌کنیم.

ربیعی با اشاره به اهم مصوبات دولت گفت: در جلسه گذشته دولت، آخرین تحولات و تغییرات در عرصه بین‌الملل بررسی شد. در این جلسه، ضرورت اتخاذ سیاست‌های متناسب در ابعاد منطفه‌ای، بین‌المللی، همسایگان و نیز سیاست‌های اقتصادی متناسب با تاکید بر افزایش پایداری اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و توجه به فرصت‌های جهانی و فرصت‌های پیش‌رو و در حوزه اقتصاد مورد بحث و چارچوب‌های کلی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: علاوه بر آن، علل و ابعاد مختلف افزایش غیر منطقی قیمت‌ها در این جلسه نیز به بحث گذاشته شد و وزارتخانه‌های ذیربط هر یک موظف شدند کالا‌های مربوط به دستگاه‌های خود را با پیگیری روزانه و دقیق مورد نظارت قرار دهند. وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت دادگستری تکالیف ویژه‌ای در این زمینه عهده دار شدند.

سخنگوی دولت تاکید کرد: علاوه بر مسئله کاهش قیمت‌ها، دولت با تاکید بر حفظ ارزش پول ملی، حمایت از بازار سرمایه را مورد بحث قرار داد. دولت در ماه‌های اخیر برای ترخیص کالا‌های اساسی از گمرک دو تصمیم گرفته است. تصمیم اول ترخیص کالا بدون کد رهگیری و با تعهد ۳ ماهه بانک برای تامین ارز بود و دوم بخشنامه جدید دولت که ۹۰ درصد کالا‌ها ترخیص و الباقی بعد از تامین ارز توسط بانک مرکزی وارد بازار شوند.

ترخیص یک میلیون تن کالای اساسی تا پایان هفته آینده

ربیعی گفت: با استفاده از بخشنامه جدید دولت تا پایان هفته آینده حدود یک میلیون تن کالای اساسی ترخیص می‌شود و ترخیص کالا‌های اساسی بعد از این تاریخ هم ادامه خواهد یافت. این تصمیم با توجه به ضرورت ترخیص سریع کالا برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و عدم کاهش تولید اتخاذ شده است.

وی افزود: برای روشن شدن برخی از شبهات، تاکید می‌شود این اجازه فوری ترخیص‌ها، صرفا شامل کالا‌های اساسی و مواد اولیه تولید است که اولویت آن‌ها تنها توسط وزارت صمت مشخص خواهد شد. از همین‌جا اعلام می‌کنم خارج از این اولویت گذاری هیچ کالایی به این شکل ترخیص نخواهد شد؛ بنابراین کالا‌های مصرفی، لوکس و غیر ضرور اصلا با این بخشنامه امکان ترخیص ندارند.

سخنگوی دولت گفت: نابر گزارشی که از رئیس محترم گمرک دریافت کردم، بلافاصله بعد از این بخشنامه ۲۵ هزار تن برنج از گمرک ترخیص شده است و تا یک میلیون تن کالا به زودی ترخیص خواهد شد.

سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه فارغ از تصمیماتی که امیدواریم دولت جدید آمریکا به نفع جامعه جهانی و دو ملت اتخاذ کنند، ما برنامه توانمندسازی داخلی خود را ادامه خواهیم داد، گفت: در دوران جنگ اقتصادی آموختیم پایه‌های اقتصاد داخلی را محکم و معیشت مردم که از این جنگ بزرگ آسیب دید ترمیم کنیم. در پاسخ به سناریو‌های متخذه، تصمیمات مقتضی براساس شرایط در زمان خود اتخاذ خواهد شد.

ربیعی ادامه داد: آقای بایدن با این شعار به عرصه انتخابات آمد که خواهان اعاده حیثیت آمریکا در نزد مردم جهان است. او هم معتقد است که اعتبار آمریکا به شدت مخدوش شده است.

وی تاکید کرد: حق مردم کشورمان از اقتصاد جهانی بیش از اینهاست و برای احقاق این حق با آمریکا خواهیم جنگید و ایران از هر فرصتی استفاده می‌کند. امیدوارم که رهبران جدید آمریکا از تجربه ۴ سال اخیر درس‌هایی آموخته باشند، عصر قلدری و یکجانبه گرانی پایان یافته و مسائل جهانی نیازمند تعمیق همکاری بین المللی و احترام به حقوق بین الملل و ملت‌ها است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در رابطه با ایران امیدوارم آموخته باشند زبان زور و فشار کارایی ندارد و مشاهده کردند نه تنها ایران تسلیم نشده بلکه در دفاع از کرامت، استقلال و حقوق ایران مقاوم‌تر شد.

ربیعی در پاسخ به سوالی در خصوص توقع ایران از رئیس جمهور جدید آمریکا چه خواهد بود؟، گفت: انتظارات ما کاملاً روشن است. امیدواریم که دولت بعدی آمریکا تداوم اشتباهات گذشته را متوقف کرده و برای جبران آن‌ها تلاش کند. بازگشت به برجام و تعهد بی قید و شرط به همه الزامات آن، اولین گام در تصحیح این سیاست هاست.

وی افزود: همینطور امیدواریم دولت آینده آمریکا به خوبی درک کند که سیاست فشار بر ایران شکست خورده و شدیدترین تحریم‌هایی که در تاریخ علیه کشوری اعمال شده نه تنها ما را به تسلیم وادار نکرد بلکه ملت ما را برای ایستادگی بر اصول استقلال، کرامت و شرافت ملی راسخ‌تر کرده است. باید هزینه‌های وارد شده به ملت ایران جبران شود و این حق ملت ماست که بهترین زندگی را در بهترین فضا تجربه کنند و ما در این زمینه متعهد هستیم و تلاشمان در راستای تحقق این موضوع است.

سخنگوی دولت گفت: در برابر ایران و همه ملل مستقل دنیا، تنها زبان صلح، احترام و عزتمداری جواب می‌دهد، ما از نزدیک اقدامات و حرف‌های دولت آینده آمریکا را دنبال می‌کنیم. می‌دانیم که آقای بایدن قول داده توافق‌های چندجانبه، قانونمندی و چندجانبه گرایی بازگردد.

ربیعی تاکید کرد: جهان منتظر است ببیند که چگونه دولت آمریکا به یک قانون‌شکنی بزرگ که بهای آن را ملت ایران با مال و جانشان در عصر همه گیری ویروس کرونا پرداختند، خاتمه خواهد داد. امیدواریم دولت آمریکا این بار از این فرصت تاریخی برای تغییر مسیر به سوی آینده‌ای بهتر و انعکاس دیدگاه واقعی مردم صلح دوست آمریکا استفاده کند.

وی ادامه داد: امروز گزارش‌های ارائه شده نشان می‌داد که به رغم توافق دولت‌های کره جنوبی و ژاپن و نیز دولت سوئیس در استفاده از کانال سوئیس برای خرید دارو و کالا‌های اساسی، در نهایت دولت آمریکا دخالت کرده و گفته است که نیازمند تایید اپک است و جلوی این اقدام را گرفته است. این هم نشان دهنده دروغ پردازی‌های دولت ترامپ مبنی بر عدم جلوگیری از انتقال دارو به ایران است.

ترامپ ۷۰ روز دیگر رفته اما ایران برای همیشه اینجا می ماند

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه یکی از سیاست‌های آمریکا فشار بر مردم ایران و منزوی کردن کشورمان در جامعه جهانی و منطقه بوده است و در منطقه تلاش کرده رابطه ایران با کشورهایی را که با آنها داد و ستد داشت را محدود کند، راهبرد دولت بعد از شکست ترامپ چیست؟ گفت: اجازه بدهید از تعبیر درست و به جای وزیر امور خارجه کشورمان استفاده کنم. «ترامپ ۷۰ روز دیگر رفته اما ایران برای همیشه اینجا می ماند».

ربیعی تصریح کرد: به رغم فشارهای آمریکا، سیاست‌های منطقه ای و همسایگی ایران همواره مبتنی بر ایجاد صلح و فعال کردن داد و ستدهای اقتصادی به نفع مردم منطقه بوده است. ترامپ نتوانست با جنگ اقتصادی، فرهنگ و جغرافیای یک منطقه را نابود کند.

وی ادامه داد: ما کماکان سیاست صلح و دوستی و منطقه عاری از جنگ و خشونت را در دستور کارمان خواهیم داشت. امیدواریم با کاهش مداخله دولت آمریکا ما به پیمان‌های جمعی اقتصادی و امنیتی برای بهبود وضعیت مردم منطقه دست یابیم. بنابراین در شرایط جدید با رفتن جنگ افروز اقتصادی، فضای مساعدتری برای پیگیری سیاست‌های اصولی ما به وجود آمده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش اخیر نرخ ارز با وجود عدم تصویب لوایح Fatf گفت: پاسخ سوال شما در بطن سوال شما نهفته است. این روز‌ها با چند متناقض نما در اظهارات روبه‌رو هستیم. از طرفی اگر وقتی قیمت دلار بالا رفت، گفته شد ربطی به برجام و تحریم ندارد و ناکارآمدی دولت بوده است، حالا که به تعبیر شما همه از کاهش قیمت ارز و خودرو حرف می‌زنند، می‌فرمایید به تحولات خارجی ربطی ندارد، حداقل پس بگویید مربوط به کارآمدی و عملکرد دولت است.

وی ادامه داد: ۳ سال قبل گفته شد ترامپ از برجام خارج نمی‌شود، چون این توافق همه منافع آمریکا را تامین کرده است. امروز می‌گویند بایدن به برجام برنمی‌گردد، چون هیچ منافعی در بازگشت به برجام ندارد. همه بحث ما این بود که تروریسم اقتصادی، جنگ اقتصادی و فشار ترامپ، علیه معیشت، رفاه و زندگی ایرانیان بود و هدف ترامپ، سرنگونی ایران، تجزیه ایران، کوچک کردن ایران و فشار بر زندگی مردم و مستاصل کردن جامعه بود.

ربیعی گفت: متاسفانه عده‌ای در زمان جنگ اقتصادی، حتی حاضر نبودند اسم تحریم بیاورند و علل فشار اقتصادی بر زندگی مردم را بیان کنند و حتی این لاپوشانی به لاپوشانی جنایات آمریکا منجر شد. به طور طبیعی با کنار رفتن محور شرارت و ترامپ و احتمال تغییر سیاست‌های آمریکا باعث شد بخشی از اثر روانی جنگ اقتصادی از فضای جامعه زدوده شد و از ابتدا هم می‌گفتیم که قیمت واقعی ارز این نیست و این قیمت‌ها آثار جنگ اقتصادی و تحریم و آثار روانی آن است؛ و کاهش قیمت‌های این روزها، در حقیقت بخشی از آثار روانی جنگ اقتصادی در حال تخلیه شدن است.

دولت در سال ۹۵ و ۹۶ تورم متوسط بلند مدت را به نصف رساند

سخنگوی دولت گفت: فراموش نشود در دوران جنگ اقتصادی، دولت با تدبیر و برنامه ریزی نگذاشت آمریکا به هدف خود که به دنبال فروپاشی ۳ ماهه، ۶ ماهه و شکستن ایران بود برسد، هر چند در این جنگ اقتصادی، فشار بر دولت، فشار بر زندگی مردم و تلخ شدن زندگی و معیشت مردم پدید آمد و عده‌ای حتی نمی‌خواهند مدیریت مقاومت جامعه را هم ببینند.

وی افزود: در نهایت باید گفت همین که صدای شکسته شدن صدای ضد ایرانی و فشار حداکثری به گوش مردم ما رسید شاهد این کاهش قیمت‌ها هستیم. صدای شکسته شدن فشار حداکثری را ملت شنید و عده‌ای نشنیدند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: سوال خوب شما باعث شد به تفسیر علل مسائل اقتصادی سال‌های ۹۷ بپردازیم. این تلاش‌ها و دستاورد‌های اقتصادی دولت پیش از تحریم‌ها و جنگ اقتصادی برای مردم و کارشناسان روشن است و همین عملکرد آن‌ها را نسبت به روز‌های آینده خوشبین کرده است.

ربیعی تاکید کرد: دولت در سال ۹۵ و ۹۶ تورم متوسط بلند مدت را به نصف رساند. یعنی دو سال پیاپی تورم تک رقمی شد در حالی که تورم بلند مدت ایران۱۸.۲ درصد بوده است. همزمان نرخ رشد تولید ناخالص داخلی را که متوسط بلند مدت آن ۲.۲ درصد است در فواصل سال‌های ۹۴ تا ۹۶ به ۴.۷ درصد رسید. یعنی تورم کمتر از نصف و نرخ رشد تولید بیش از ۲ برابر شد.

وی ادامه داد: شاخص دیگر خالص ایجاد شغل در متوسط بلند مدت کشور است که میانگین آن ۲۶۱ هزار نفر بوده و در سه سال ۹۴ تا ۹۶ متوسط خالص ایجاد شغل به ۶۸۴ هزار نفر رسیده است. در همین مدت پایه پولی که متوسط بلند مدت ۴۰ ساله اش۲۳.۸ درصد بود به ۱۷.۷ درصد رسید.

سخنگوی دولت اظهار کرد: نکته دیگر مسئله وابستگی به نفت است که همیشه از دغدغه‌های مقام معظم رهبری هم بوده است. وابستگی کشور به درآمد‌های نفتی در متوسط بلند مدت ۴۸.۵ درصد بوده که در سال‌های ۹۴ تا ۹۶ این وابستگی ۳۰.۵ درصد شده بود. یعنی در زمانی که هنوز وارد جنگ اقتصادی نشده بودیم در چهار شاخص رشد اقتصادی، کاهش تورم، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به نفت دوره افتخارآفرینی داشتیم.

وی افزود: اکنون نیز در سایه پایمردی مرد و تدابیر دولت در دوران فشار حداکثری آمریکا در آستانه خروج از جنگ تحمیلی اقتصادی هستیم و همه باید رفاه مردم را اولویت اصلی خود قرار دهند.

سخنگوی دولت در ادامه گفت: من این اتهام را که دولت ارز را گروگان گرفته بود تا بعد از انتخاب بایدن ارزپاشی کند از برخی تریبون‌های رسمی شنیدم، ظاهرا این‌ها ابعاد و آثار ادعای خود را نمی‌دانند، چنین اتفاقی اگر رخ داده باشد یک خیانت بزرگ به ملت ایران است. این یک ادعای نادرست یا از روی کم آگاهی است یا یک موضع سیاسی است که حتما غیراخلاقی است و امیدوارم از روی کم آگاهی باشد، چون آسیب زننده به آرامش اجتماعی نیز هست.

وی افزود: همانطور که زندگی روزمره مردم بازیچه نیست، روح و روان جامعه نیز بازیچه اظهاراتی از این دست نیست. این نوع مواضع را من هر شب در رصدی که برایم تهیه می‌شود، در رسانه‌های فارسی زبان خارج هم می‌بینم و می‌شنوم.

ربیعی تاکید کرد: مجددا لازم است به دوستانی که این نوع ادعا‌ها را مطرح میکنند، یادآوری کنم بحث فروش نفت را با دسترسی به ارز، اشتباه نگیرند. ما بخاطر تحریم‌های ظالمانه آمریکا، هم در معاهدات و هم در دریافت ارز ناشی از فروش نفت مشکل داریم و تاکنون هم بخاطر اقدامات و تدابیر بانک مرکزی این مشکل به نحوی کنترل شده است بنابراین ادعایی وجود ارز به جز خزانه بانک مرکزی یک ادعای نادرست است.

وی افزود:‌ ای کاش جایی مرجعی، نهادی به این اتهامات نادرست و بر هم زننده روح و روان جامعه رسیدگی می‌کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه دولت برای برخورد قاطع با هرج و مرج‌های اخیر دلالان، گفت: بدیهی است عوامل متعددی در افزایش قیمت ارز موثر بوده اند. این عوامل بخشی اقتصادی و بخش‌هایی عوامل روانی مبتنی بر روانشناسی اجتماعی فعالان اقتصادی و بازار و حتی افراد جامعه، بوده است. علاوه بر این‌ها متاسفانه در کشور ما همیشه سودجویی و برخی کسب و کار‌های ناسالم و حتی بعضی وقت‌ها فعالیت‌هایی مبتنی بر دستکاری‌های خارجی در فضای ارز و سکه به چشم می‌خورد.

ربیعی تصریح کرد: اخیرا افرادی بطور سازمان یافته اقدام به افزایش نرخ ارز و سکه می‌کردند که توسط سیستم امنیتی برخورد شده است و دستگیر شدند و در همین راستا برنامه ریزی لازم با نهاد‌های قضایی و امنیتی برای تشکیل کمیته‌ای برای این امر انجام شده است و مطلعم که اقدامات مهمی نیز صورت گرفته و افراد در شبکه‌هایی دستگیر یا متواری شده اند.

برنامه ۹ ماهه در تداوم طرح‌های متناسب با شرایط جنگ اقتصادی است

وی در پاسخ به سوالی در خصوص جزئیات طرح اقتصادی ۹ ماهه که رئیس‌جمهور در هیئت دولت اعلام کرده بود، گفت: اولا برنامه ۹ ماهه در تداوم طرح‌های متناسب با شرایط جنگ اقتصادی است که بعد از خروج ترامپ از برجام اتخاذ شده‌اند. ما در دوران برجام نوعی از سیاست‌های اقتصادی را دنبال می‌کردیم که مبتنی بر ایجاد رشد اقتصادی و جلب سرمایه گذاری بود. ما در یک سال شاهد آمدن شرکت‌های خارجی به ایران با حدود ۸۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری خارجی بودیم.

سخنگوی دولت گفت: بدیهی است در دوران جنگ اقتصادی لازم بود در برخی عرصه‌ها سیاست‌های انقباضی و در برخی حوزه‌ها نیز سیاست‌های انبساطی جدید اتخاذ شود. در هزینه‌های دولت و واردات کالا‌ها سیاست انقباضی در پیش گرفته شد به نحوی که ورود بیش از دو هزار و ۲۰۰ قلم کالا به کشور ممنوع شد.

ربیعی تاکید کرد: در سیاست‌های انبساطی گسترش صادرات، حمایت از تولید داخل و اهتمام به تکمیل پروژه‌های در حال اتمام که یادگار ارزشمندی برای دولت‌های بعد از ۱۴۰۰ است در دستور کار قرار گرفت که متاسفانه اقدامات زیرساختی دولت در اتمام پروژه‌های استراتژیک به دلیل عدم تمایل عده‌ای برای انعکاس خدمات اطلاع رسانی مناسب نشده است.

وی افزود: بنابراین برنامه ۹ ماهه مورد اشاره رئیس‌جمهور مبتنی بر فرصت‌های جدیدی است که با رفتن جنگ افروز اقتصادی به وجود خواهد آمد. هوشمندی یک سیستم و دولت در این است که از فرصت‌های جدید به سرعت انطباق و بهره‌برداری کند؛ لذا ما یک برنامه ۷۰ روزه و یک برنامه تا مرداد ۱۴۰۰ خواهیم داشت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ایجاد سوال در مورد ضرورت تنظیم سیاست‌های ۹ ماهه جای تعجب عمیق دارد. امروزه حتی اقتصاد‌های شکوفای دنیا استراتژی‌های مخالفان را اتخاذ می‌کنند. اگر ما به سیاستگذاری اقتصادی و سیاسی ۹ ماهه نمی‌پرداختیم جای سوال داشت.

ربیعی اظهار کرد: سیاست اقتصادی ۹۲ تا ۹۷ دولت مبتنی بر شرایط جهانی و داخلی پدید آمده بود. از سال ۹۷ تا به امروز مبتنی بر مقابله با جنگ اقتصادی بود.
امروز با توجه به سقوط فرد نامتعادل حاکم بر بزرگترین اقتصاد جهان نه تنها همه دولت‌ها با اقتصاد قوی بلکه کشور‌های منطقه و حتی شرکت‌های بزرگ مبتنی بر تکنولوژی‌های ارتباطی نفتی و فولاد هم در حال انطباق با سیاست‌های جدید است.

وی افزود: در همین راستا سیاست‌های تجاری، سیاست‌های مالی، سیاست‌های پولی، تقویت تامین منابع مالی و سیاست حمایتی – رفاهی در قالب برنامه‌های ۹ ماه آینده دولت و در راستای مقابله با جنگ اقتصادی تداوم خواهد داشت. در سیاست‌های حمایتی و رفاهی طرح‌های حمایتی معیشتی با منبع یابی صحیح و پایدار در حال پیگیری است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات هفت تپه گفت: اصل ۴۴ قانون اساسی یکی از ضرورت‌های مهم اجرای آن می‌تواند تحولی بزرگ در اقتصاد کشور باشد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند خصوصی سازی نیاز مبرم اقتصاد است و نباید جلوی آن گرفته شود. تمامی کارشناسان به اتفاق باور دارند بزرگی دولت عامل فساد و ناکارآمدی است.

ربیعی گفت: جریان خصوصی سازی در ایران مراحل مختلفی را پشت سرگذاشته است. در دوره‌ای شاهد تجربه‌ای از خصوصی سازی بودیم که بخش کمی از جامعه از آن بهره‌مند شدند و با نگاهی تجاری، خصوصی سازی دنبال شد.

وی افزود: پس از ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی توسط رهبری که می‌توانست یک پارادایم در تحول مثبت اقتصادی ایجاد کند، نوعی خصوصی سازی نارس صورت گرفت و بخش بسیار کمی به شکل نامناسب به بخش خصوصی و درصد زیادی به نهاد‌های عمومی واگذار شد که در حقیقت سرمایه و صنعت را در اختیار شرکت‌های نسل چندم دولتی قرار داد که مصیبت جدیدی از کاستن شفافیت و زمینه سازی فشار برای سهم گیری را ایجاد کرد که دولت تدبیر و امید با بردن سهام این شرکت‌ها در بورس در جهت شفاف سازی هرچه بیشتر گام برداشته است و نوعی خصوصی سازی بطور عمومی نیز را دنبال کرد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: خصوصی سازی‌های صورت گرفته نیز بنا بر مسیر قانونی و توسط هیات واگذاری تصمیم گیری و اجرایی شده است. قبلا هم گفته شد اگر هرگونه تصمیم غلط و یا خطایی صورت بگیرد باید از طریق قانونی و در شورای داوری در مورد آن تصمیم گیری کرد. عمل به قانون موجب تقویت کارآفرینی و سرمایه گذاری در کشور خواهد شد.

ربیعی اظهار کرد: ورود هریک از قوا به موضوع خصوصی سازی نیز اگر براساس مجاری قانونی صورت نگیرد نه تنها تاثیر مثبتی از خود برجای نمی‌گذارد بلکه در یک تداخل وظایف شرایط نامناسبی را برای محیط کار فراهم می‌کند. پیشنهاد ما هر گونه ادعا و اعمال نظر باید از سوی شورای داوری دنبال شود.

وی با بیان اینکه دولت در خصوص اصل ۴۴ بر سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری پایند بوده و معتقد است می‌توان فرآیند کوچک سازی دولت را اجرایی شود، گفت: در خصوص خبر دستگیری کارگران هر اتفاقی هم برای جامعه کارگری بیفتد برای من مهم است و شخصا موضوع را پیگیری می‌کنم.

هرگونه اعلام خبر کرونایی غیر از سخنگوی ستاد فاقد اعتبار است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در روز‌های اخیر اخبار متناقضی در خصوص تعطیلی دو هفته‌ای پایتخت شنیده می‌شود، گفت: هرگونه تصمیم گیری در خصوص کرونا را آقای رییسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا اعلام می‌کنند و هر گونه اعلامی غیر از سخنگوی ستاد فاقد اعتبار است.

ربیعی خاطرنشان کرد: از جامعه، رسانه‌ها و افراد خواهشمندیم برای تنظیم برنامه‌ها و یا اعلام یا انعکاس آن‌ها مطالبی که از سوی آقای رییسی سخنگوی ستاد اعلام می‌شود استناد کنند. بنابر بر تقسیم کار صورت گرفته در ستاد ملی کرونا، پیشنهاد تعطیلی‌ها با توجه به شرایط هر شهر و استان در کمیته بهداشت تعیین و در ستاد ملی مورد بررسی خواهد گرفت.

وی ادامه داد: بنابراین پیشنهاد‌هایی که هر نهاد یا فردی دارند صرفا در صورت تایید کمیته بهداشت ستاد ملی مورد بحث قرارمی گیرد. اساسا ستاد‌های استانی نیز می‌توانند پیشنهاد‌های خود را به وزارت بهداشت ارسال کنند و این پیشنهاد‌ها پس از بحث در ستاد ملی کرونا و شنیدن دیدگاه‌های مختلف از سوی اعضای جلسه توسط رئیس‌جمهور جمع بندی خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: امروز ما مشاهده می‌کنم که پیشنهاد‌های یک عضو ستاد استانی را بعضا به عنوان خبر مصوب مطرح می‌کنند. مصوبه پس از بحث در ستاد صرفا از سوی سخنگو اعلام خواهد شد. خبر فوق نیز فاقد صحت بوده و رئیس‌جمهور هیچ دستوری مبنی بر تعطیلی که استانداران از آن تبعیت نکنند اصلا صادر نکرده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.