سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش ۱۸ درصدی اهداکنندگان خون در خراسان شمالی

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از کاهش ۱۸ درصدی تعداد اهداکنندگان خون در خراسان شمالی خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  سید احمد هاشمی رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی   گفت: اهدای خون پس از بحران کرونا کاهش داشته و برای رفع این مشکل، همکاری بیشتر افراد جامعه نیاز است.

هاشمی افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا، مراکز درمانی به صورت مستمر و روزانه به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند که اگر اهدای خون روند کاهشی داشته باشد، با وضعیت بحرانی برای ذخیره خون در استان مواجه خواهیم شد.

او درخصوص اهدای  پلاسمای درمانی عنوان کرد:، چون کرونا درمان قطعی ندارد، پلاسمای بهبود یافتگان کرونا اکنون به عنوان یک درمان در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و بهبودیافتگان، ۲۸ روز بعد از بهبودی می‌توانند پلاسمای خون خود را به هموطنان مبتلا به کرونا که در بیمارستان‌ها بستری هستند، اهدا کنند.


بیشتر بخوانید


هاشمی اظهار داشت: از زمان آغاز اهدای پلاسما در استان تا کنون تنها ۵۷ نفر از بهبودیافتگان کرونا، پلاسما اهدا کردند و میزان اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا در مقایسه با آمار مبتلایان بسیار کم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: در این فصل نیاز به پلاسما به مراتب بیشتر است و از بهبودیافتگان پلاسما می‌خواهم با توجه به اینکه با گذر زمان میزان پادتن تولیدی در خون آن‌ها کاهش می‌یابد و دو ماهه ابتدای بعد از بهبودی بهترین زمان ممکن برای اهدای پلاسما است، برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون استان مراجعه و به شکرانه سلامت خود و با هدف نجات جان بیماران اقدام به اهدای پلاسما کنند.

هاشمی با بیان این که پلاسم درمانی عوارضی ندارد، افزود: شرایط اهدای پلاسما همانند شرایط اهدای خون است، همه بهبود یافته‌ها شرایط اهدای پلاسما را ندارند و سن اهدا باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد.

او گفت: اهدای خون موجب ضعیف شدن بدن و یا کاسته شدن از سطح ایمنی آن نمی‌شود همچنین افرادی که اهدای پلاسما داشته‌اند برای بار دوم و سوم بعد از گذشت یک ماه از اهدای اولیه می‌توانند مجدد پلاسما اهدا کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهارکرد: برخی بر این باورند که احتمال خطر ابتلا به کرونا در مراکز انتقال خون زیاد است و بر این اساس هم از اهدای خون استقبال نمی‌کنند، اما اهداکنندگان خون و همین طور پلاسما اطمینان داشته باشند که در سازمان انتقال خون استان همه نکات ایمنی و بهداشتی رعایت و تمام تجهیزات این مراکز ضد عفونی و استریل می‌شوند بنابراین اهدا کنندگان با اطمینان خاطر خون و پلاسما اهدا کنند.

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.