سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساماندهی رودخانه‌های کاشان نیازمند اعتبار ملی است

مدیر منابع آب کاشان با اشاره به وجود ۷۰۰ کیلومتر رودخانه در این شهرستان گفت: سر و سامان دادن به این رودخانه‌ها نیازمند اعتبارهای ملی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسن جوکاری مدیر منابع آب کاشان بیان کرد: طول کاربری رودخانه‌های کاشان که اطراف آن ساخت و ساز مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی، دامداری، خدمات یا کاربری‌های دیگر انجام شده، نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر است.

او تشریح کرد: کار‌های مطالعاتی ۳۵۰ کیلومتر از این رودخانه‌ها تا کنون در قالب اولویت نخست انجام شده است و ۵۰ کیلومتری باقی‌مانده در اولویت دوم قرار دارد.

مدیر منابع آب کاشان اضافه کرد: عملیات ساماندهی لای‌روبی و تعریض بستر شامل خاک‌برداری و خاک‌ریزی برای باز کردن مسیر سیل در ۱۰۰ کیلومتر از این رودخانه‌ها تا کنون انجام شده که بیشتر آن در دهه ۸۰ بوده است.

او با اشاره به اینکه در نتیجه کاهش اعتبار‌ها به طور تقریبی ۳۰ کیلومتر از این اقدام‌ها در دهه ۹۰ اجرا شده است، افزود: همه رودخانه‌ها در محدوده شهری باید دیوارچینی شوند؛ زیرا این اقدام افزون بر ایمن‌سازی، به زیباسازی محیط شهری کمک می‌کند و دخل و تصرف در آن‌ها نیز از بین می‌رود.

جوکاری ادامه داد: عملیات دیوارچینی در برخی منطقه‌های حساس به ویژه مکان‌های دارای کاربری مسکونی منجمله رودخانه‌ای که از بلوار‌های امام رضا و دانش شهر کاشان می‌گذرد یا رودخانه‌های برزک، مرق، علوی، سادیان، خرمدشت، زنجانبر، جهق، سوک‌چم و حیدر با مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی انجام شده است.

به گفته او، تا کنون در مجموع دیوار چینی ۱۰ کیلومتر از رودخانه‌های شهرستان کاشان با کمک سایر دستگاه‌ها در ۲۰ سال گذشته انجام شده که البته نسبت به کل آن (حدود ۱۵۰ کیلومتر) خیلی کم است.

مدیر منابع آب کاشان هزینه عملیات دیوارچینی رودخانه‌ها در محدوده شهری را خیلی زیاد دانست و گفت: سال‌های گذشته هزینه اجرای هر یک کیلومتر آن ۱.۵ تا ۲ میلیارد ریال بود که این رقم در نتیجه افزایش قیمت‌ها به ۱۰ میلیارد ریال رسیده است که البته افزون بر ساخت دیوار، پشت آن نیز قطر تحکیم ساخته می‌شود و ضخامت دیوار در پایین آن به ۲ متر می‌رسد.

او سازه قطر تحکیم که با سنگ و سیمان داخل زمین ساخته می‌شود را یک کار ریشه‌ای و بنیادی برای جلوگیری از تخریب رودخانه‌ها در جریان سیل برشمرد و اظهار داشت: علت چنین اقدامی این است که باید سازه‌ای ساخته شود تا آب نتواند آن را تکان دهد و خراب کند.

جوکاری در مورد آزادسازی حریم رودخانه‌های کاشان نیز گفت: ۵۰۰ هزار مترمربع از حریم رودخانه‌ها از سال ۸۶ تا کنون آزادسازی شده و این شهرستان رتبه نخست را در استان اصفهان به خود اختصاص داده است.

او افزود: برخی از این آزادسازی‌ها در رودخانه‌های سوک‌چم، روستا‌های جهق، مرق، سادیان، کامو، قزاآن و قهرود به صورت سراسری بوده است؛ اگرچه در برخی موارد با مقاومت روبه‌رو شدیم، اما با تدبیر‌های لازم، نشست شورای مدیریت بحران و ابلاغ و اخطار قانونی با حکم دادستان آزادسازی‌ها صورت گرفت.

مدیر منابع آب کاشان تصریح کرد: افرادی که اسناد مالکیتی مربوط به پیش از سال ۱۳۴۷ در حریم رودخانه را ارایه دهند، خسارت پرداخت می‌شود، اما نه برای بستر رودخانه؛ چون بستر رودخانه ملک وزارت نیرو است و مبلغ برای عیانی مانند درختی که کاشته‌اند، پرداخت خواهد شد.

او شناسایی رودخانه‌ها (شامل موقعیت، مشخصات، حجم سیلاب، مطالعات نقشه‌برداری، حریم و بستر) را از دیگر اقدام‌های اداره منابع آب کاشان برشمرد و یادآور شد: ۳۵۰ کیلومتر از طول ۴۰۰ کلیومتر کاربری رودخانه‌ها در این شهرستان تا کنون انجام شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.