سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام مربیان خارجی از باشگاه‌های ایران به فیفا شکایت کرده اند؟

باشگاه‌های فوتبال ایرانی به نوعی منبع درآمد برای برخی از مربیان خارجی تبدیل شده اند.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، مدیران برخی از باشگاه‌های فوتبال ایرانی بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و مسائل حقوقی و صرفا برای خودنمایی و آرام کردن هواداران اقدام به جذب مربی می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود که پس از مدتی کوتاه یا مربی و یا مدیریت باشگاه به این نتیجه برسند که با طرف مقابل قطع همکاری کنند، اما این قطع همکاری به همین جا ختم نمی‌شود و طرفین باید به مفاد قراردادی که امضاء کرده بودند پایبند باشند.

همین موضوع سرآغاز مسیری طولانی است، چرا که مدیران بدون دانش حقوقی اقدام به امضای قراردادی کرده اند که باعث می‌شود با قطع همکاری طرفین، باشگاه ایرانی به غیر از پرداخت تمام دستمزد مربی مجبور شود غرامت سنگینی را نیز پرداخت کند.

بارزترین نمونه این موضوع، قرارداد فدراسیون فوتبال ایران با مارک ویلموتس بلژیکی است. قراردادی که باعث محکومیت چند میلیون یورویی ایران شده است. در این پرونده فیفا، فدراسیون فوتبال ایران را پرداخت مبلغ ۶.۲ میلیون یورو به مارک ویلموتس محکوم کرده است.

این در حالی است که ویلموتس تنها ۶ بازی هدایت ملی پوشان فوتبال ایران را برعهده داشته است.

البته پرونده مارک ویلموتس و فدراسیون فوتبال، اولین و آخرین پرونده ایران در فیفا نیست. تقریبا بیشتر مربیانی خارجی که هدایت تیم‌های باشگاهی کشورمان را برعهده داشته اند، از باشگاه‌های ایرانی به فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) شکایت کرده اند.

برانکو ایوانکوویچ

برانکو ایوانکوویچ، سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس توانست با سرخ‌های پایتخت تاریخ سازی کند و در کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر هت تریک کند، اما این مربی آرام و خوش آوازه به دلیل پرداخت نشدن دستمزدش توسط پرسپولیسی‌ها، از این باشگاه ایرانی به فیفا شکایت کرد.

در نهایت فیفا باشگاه پرسپولیس را به پرداخت ملبغ یک میلیون و ۵۵ هزار یورو به اضافه ۵ درصد سود دیرکرد محکوم کرد.

البته چند روز قبل مدیران پرسپولیس با برانکو تسویه حساب کردند و این پرونده که باعث بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی سرخ‌ها شده بود را بستند.

به غیر از برانکو، دستیاران این مربی کروات هم از پرسپولیس به فیفا شکایت کرده بودند. البته مدیران پرسپولیس قبل از تسویه حساب با برانکو مطالبات دستیاران این مربی را پرداخت کرده بودند.

گابریل کالدرون

گابریل کالدرون آرژانتینی هم به دلیل پرداخت نشدن دستمزدش توسط پرسپولیسی‌ها از این باشگاه به فیفا شکایت کرد. قرارداد کالدرون با پرسپولیس ۸۵۰ هزار دلار بود. پرسپولیس تنها ۳۳۵ هزار دلار به این مربی آرژانتینی پرداخت کرده است. گابریل خواهان ۵۱۵ هزار دلار باقی مانده از قرارداد خود به همراه پاداش پیروزی با پرسپولیس است.

هنوز پرونده شکایت کالدرون از پرسپولیس در جریان است. مدیران این باشگاه لایحه دفاعی خود در این پرونده را مدتی قبل به فیفا ارسال کردند.

مانوئل ژوزه

مانوئل ژوزه پرتغالی از آن دست مربیانی است که به دلیل کسب نتایج ضعیف بار‌ها از سمت خود در تیم‌های مختلف برکنار شده است. ژوزه که در زمان مدیریت محمد رویانیان هدایت سرخ‌های پایتخت را برعهده گرفته بود پس گذشته تنها چند هفته از لیگ برتر و کسب نتایج دور از انتظار جای خود را به یحیی گل محمدی داد. پرسپولسی‌ها از ژوزه خواستند قرارداد خود با سرخ‌ها فسخ کند، اما این مربی پرتغالی حاضر به انجام این کار نشد و خیلی زود برای دریافت باقی مانده قرارداد خود از پرسپولیس به فیفا شکایت کرد.

طبق معمول باشگاه ایرانی در این پرونده شکست خورد. فیفا سرخ‌های پایتخت را به پرداخت یک میلیون و ۳۰۰ هزار یورو به این مربی محکوم کرد.

پرسپولیس چند سال قبل با مانوئل ژوزه تسویه حساب کرد و پرونده او برای همیشه بسته شد.

وینفرد شفر

وینفرد شفر آلمانی با تیم فوتبال استقلال نتایج خوبی توانست کسب کند. این مربی خیلی زود محبوب هواداران استقلال شد، اما به یک باره همه چیز تغییر کرد و به شکل عجیبی با شفر قطع همکاری شد. همین موضوع باعث شد وینفرد شفر، دستیاران و پسر او برای دریافت مطالبات خود از استقلال به فیفا شکایت کنند.

مثل همیشه نماینده ایران در فیفا شکست خورد. استقلال در این پرونده به پرداخت مبلغ ۵۵۰ هزار دلار به اضافه رقم دیرکرد محکوم شد. آبی پوشان با پرداخت ۵۹۲ هزار دلار پرونده این مربی آلمانی را برای همیشه بستند.

ساشا شفر و فورکل

مارتین فورکل با شکایت به فیفا، استقلال را به پرداخت مبلغی حدود ۲۰ هزار دلار محکوم کرد. استقلالی‌ها با نامه نگاری با فدراسیون جهانی فوتبال این مبلغ را از محل درآمد‌های خود در فیفا به دستیار شفر پرداخت کردند.

ساشا شفر پسر سرمربی آلمانی اسبق تیم فوتبال استقلال که مدرک مربیگری ندارد و به عنوان آنالیزور در این تیم فعالیت می‌کرد هم از آبی پوشان به فیفا شکایت کرده است.

ساشا برای دریافت ۱۶۰ هزار دلار از استقلال همزمان به پدر خود به فیفا شکایت کرد، اما فدراسیون جهانی فوتبال به دلیل اینکه ساشا مدرک مربیگری ندارد شکایت او را رد کرد.

فیفا فقط شکایت مربیان، بازیکنان، مدیربرنامه‌های رسمی و باشگاه‌ها را بررسی می‌کند.

البته این پایان کار نبود و ساشا شفر برای دریافت مطالبات خود از استقلال به دادگاه عالی ورزش CAS شکایت کرده است.

آندره استراماچونی

آندره استراماچونی ایتالیایی خیلی زود تیم فوتبال استقلال را صدرنشین لیگ برتر فوتبال ایران کرد و محبوب دل هواداران شد. این در حالی بود که مسئولان باشگاه استقلال به دلایل مختلف تا آن زمان حقوق این مربی را پرداخت نکرده بودند. استراماچونی پس از صدرنشینی استقلال و کسب نتایج فوق العاده راهی ایتالیا شد. او اعلام کرد تا آبی پوشان مطالبات او را پرداخت نکنند حاضر نیست به ایران بازگردد و بعد از گذشت مدتی هم برای دریافت کل مبلغ قرارداد خود از استقلال به فیفا شکایت کرد.

قرارداد آندره استراماچونی با استقلال ۱.۸ میلیون یورو بود. در حال حاضر پرونده شکایت این مربی ایتالیایی در فیفا باز است.

به غیر از سرخابی‌های پایتخت باشگاه‌های ایرانی دیگری هم در فیفا پرونده باز دارند، اما این پرونده‌های مربوط به شکایت بازیکنان خارجی است.

دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران هم چند سال قبل از ملوان شکایت کرده بود که با حکم فیفا ملوانان به پرداخت غرامت به این مربی محکوم شدند.

البته مربیانی هم بودند که از سایر باشگاه‌های فوتبال ایرانی شکایت کرده باشند، اما مسئولان این باشگاه‌ها قبل از رسیدن پرونده این مربیان به مرحله صدور رای با آن‌ها توافق کردند.

پس از پایان نوزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران، مسئولان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان اعلام کردند که هیچ باشگاه ایرانی حق ندارد با بازیکن و مربی خارجی برای فصل آینده قرارداد امضاء کند. مسئولان فوتبال ایران اعلام کرده اند که یکی از دلایل وضع این قانون جلوگیری از شکایت خارجی‌ها از باشگاه‌های ایرانی است.

البته کارشناسان معتقدند که وضع چنین قانونی پاک کردن صورت مسئله است. کارشناسان اعتقاد دارند که اگر مدیران توانمند و آشنا به مسائل حقوقی سکان مدیریت باشگاه‌ها را در اختیار داشته باشند و قرارداد با مربیان و بازیکنان خارجی با دقت تنظیم و امضاء شود چنین پرونده‌هایی علیه باشگاه‌های ایران در فیفا باز نمی‌شود.

این‌ها تنها بخش کوچکی از پرونده‌های باشگاه‌های ایرانی در فیفا هستند. بازیکنان خارجی زیادی برای دریافت مطالبات خود از باشگاه‌های ایرانی به فیفا شکایت کرده اند. نکته عجیب این است که در بیشتر مواقع طرف ایرانی در فیفا شکست می‌خورد و به غیر از مبلغ قرارداد باید مبلغی را به عنوان غرامت پرداخت کند.

سید ایمان جعفری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
باید دو تیم بیت المال خور تهران منع میشدن از خرید مربی و بازیکن خارجی نه همه ی تیم ها
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
هرچی آتیشه از گور این دو تا تیم پایتخت بلند میشه، جفتشونو تعطیل کنید بقیه‌ی تیم‌ها یه نفسی بکشند
وحید
۱۵:۰۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ویلموتس چی شد ؟
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
تا سود خواص در میان نباشه اینهمه بیت المال هدر نمیرفت
حامد
۱۳:۴۴ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
مربیان تیمایی که از بیت المال میخورن
امید
۱۳:۳۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
شما فقط یک مربی خارجی نام ببرید که بدون حاشیه و شکایت از ایران رفته؟
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
بگو سرخابی طهران خلاص
حمید
۱۲:۰۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
مربیان خارجی فقط حقشونو میخوان
اگه حقوقشون سر موعد پرداخت بشه دلیلی برای شکایت ندارند
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
تيتررو اشتباه زدي
بنويس كدام مربي خارجي به فيفا شكايت نكرد
حامد
۱۱:۱۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
باید تیتر رو تغییر بدی
باید بنویسی کدام مربیان خارجی از باشگاه های ایران شکایت نکرده اند!
تقریبا میشه گفت هر مربی که اومد ایران از تیمش شکایت کرده.