سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

دلایل عرضه مرغ با نرخ بالاتر از مصوب در بازار/ قیمت هر کیلو مرغ ۳۰ هزار تومان شد

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت:با توجه به عدم تعهدات دولت به تامین نهاده‌های دامی، امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب وجود ندارد.

محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۶ هزار و ۸۰۰ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ درب کشتارگاه ۲۳ هزار و ۳۷۰ تا ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان و  در خرده فروشی ها ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان است.

وی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان وجود ندارد، افزود: تاکنون دولت به تعهدات خود مبنی بر تامین کامل نهاده‌های دامی با نرخ مصوب عمل نکرده که با این وجود مرغدار مجبور به تامین از بازار آزاد شده است که اختلاف چشمگیر قیمت ذرت و کنجاله با نرخ مصوب و همچنین افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی کرایه حمل، هزینه‌هایی به تولیدکننده تحمیل کرده است. در این شرایط عرضه با نرخ مصوب ، ناپایداری تولید و خروج مرغداران از گردونه تولید را به همراه دارد.

کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ تا پایان هفته نوسان چندانی نداشته باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر ۸۵ درصد ذرت و ۵۵ درصد کنجاله سویا با نرخ مصوب تامین شود، امکان عرضه مرغ با نرخ‌ مصوب در بازار وجود دارد.

وی نرخ کنونی هر کیلو ذرت را ۳ هزار و ۸۰۰ تا ۴ هزار تومان و کنجاله سویا را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان  اعلام کرد.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران با اشاره به واگذاری وظایف تنظیم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی در حوزه قیمت بیان کرد: از ابتدا مخالف قیمت گذاری وزارت صمت بودیم و پیش بینی می‌شود که با واگذاری وظایف بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی مشکلات مرتفع شود.

وی ادامه داد: اگر تعزیرات به صورت دستوری مرغداران را مجبور به عرضه مرغ با نرخ مصوب کنند، مرغداران تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه قیمت ذرت و کنجاله سویا در بازار آزاد همچنان بالاست، بیان کرد: با توجه به آنکه اسامی برخی مرغداران در سامانه بازارگاه نیست و تاکنون سهمیه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است، توزیع از طریق سامانه بازارگاه تاثیری در بازار نداشته است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت عرضه مرغ به بازار بیان کرد: هم اکنون عرضه مرغ به بازار به حدی نیست که بازار اشباع باشد.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه مرغداران با احتیاط جوجه ریزی می‌کنند، گفت: اگر نهاده‌های دامی تامین شود، میزان جوجه ریزی به ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون قطعه می‌رسد.

این مقام مسئول از ثبات قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه یک هزار و ۷۳۰ تومان است.

وی با بیان اینکه نسبت به سامانه بازارگاه نظر مثبتی نداریم، بیان کرد: با وجود آنکه سامانه بازارگاه گرفتاری و سرگردانی زیادی برای مرغداران از زمان صدور حواله تا توزیع برای مرغداران ایجاد کرده است، همین امر موجب شده در زمانیکه جوجه در سالن‌ها ریخته نشده، نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری کنند که با این وجود روش توزیع باید تغییر کند.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه فضای تامین نهاده دامی در حدی نیست که مرغداران تصور می‌کردند وزارت جهاد کشاورزی در سامانه عرضه کند، به همین خاطر رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به کاهش قیمت جوجه در بازار شده است.

کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: بازار مرغ به تامین نهاده‌های دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌کنند. 

این مقام مسئول با بیان اینکه نظر مثبتی در خصوص سامانه بازارگاه نداریم، گفت: این سامانه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکل‌ها و اتحادیه واگذار کند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه باید تعطیل شود.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست، گفت: مسئولان ستاد تنطیم بازار، قیمت مرغ را باید نرخ منطقی، متناسب با هزینه‌های تولید و واقعیت اعلام کنند، در غیر این صورت نرخ دستوری شرایط قیمت در بازار را بدتر می‌کند چرا که مرغداران در ماه بعد تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت، درحالیکه با اعلام قیمت منطقی علاوه بر امکان خرید برای پشتیبانی امور دام به منظور تامین ذخایر، تولیدکننده هم متحمل زیان نخواهد شد.

کمالی سروستانی با بیان اینکه آماری از زیان مرغداران طی ماه‌های اخیر در دسترس نیست، گفت: اگر تامین‌نهاده‌ها هر چه زودتر به روال عادی بازگردد، مرغداران اقدام به جوجه ریزی می‌کنند، در غیر این صورت صنعت با چالش جدی مواجه می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: سامانه بازارگاه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکل‌ها و اتحادیه واگذار کنند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه را تعطیل کنند.

وی در پایان عرضه و تقاضا را تعیین کننده قیمت مرغ در بازار دانست و گفت: گرچه قیمت‌های دستوری در کوتاه مدت ممکن است مرغداران را مجبور به عرضه مرغ‌های تولیدی به بازار کند، اما کمبود نهاده دامی موجب شده مرغدار تمایلی به جوجه ریزی نداشته باشد و به عبارت دیگر تازمانیکه تامین نهاده به درستی انجام نشود، التهابات قیمت در بازار ادامه خواهد داشت.


انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، نهاده دامی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.