سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص بی‌نظیر کلاهک بادمجان که نمی‌دانستید

کلاهک بادمجان خواص بی نظیری دارد که در مطلب زیر آن را می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بادمجان سرشار از فیبر و کالری کم است. بادمجان در رنگ‌ها، اندازه‌ها و انواع مختلفی موجود است. این سبزی (از نظر فنی نیز میوه) حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها است که به ارتقاء سلامت قلب، کنترل سطح قند خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود عملکرد شناختی و کاهش وزن کمک می‌کند.

در این مقاله، به همراه مفاهیم جانبی احتمالی آن، به طور مفصل در مورد مزایای سلامتی بادمجان‌ها بحث کرده ایم. تا انتهای این مقاله با ما همراه بمانید.

حقایق تغذیه بادمجان

بادمجان سرشار از کلسیم، آهن، منیزیم و چندین ماده مغذی مهم دیگر است که به عملکرد صحیح بدن شما کمک می‌کند. یک فنجان (یا ۸۲ گرم) بادمجان حاوی موارد زیر است:

انرژی: ۲۰٫۵ کیلو کالری

آب: ۷۵٫۷ گرم

پروتئین: ۰٫۸ گرم

کربوهیدرات: ۴٫۸۲ گرم

فیبر: ۲٫۴۶ گرم

آهن: ۰٫۱۸۹ گرم

فولات: ۱۸ میکروگرم

منگنز: ۱۹/۰ میلی گرم

پتاسیم: ۱۸۸ میلی گرم

ویتامین K: ۲.۸۷ میکروگرم

بادمجان همچنین حاوی ترکیبات پلی فنولیک، مواد مغذی گیاهی مانند نوزینین و اسید کلروژنیک، اسید‌های چرب، اسید‌های آمینه، ویتامین‌های B۶ و E و مواد معدنی است.

طبع بادمجان

طبع بادمجان گرم و خشک است و زیاده‌روی در مصرف آن به دلیل افزایش گرمی و سودا، برای افراد با مزاج سوداوی، دموی و صفراوی مضر است.

بادنجان برای قلب مفید است

گفته می‌شود بادنجان‌ها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که ممکن است به تقویت سلامت قلب کمک کند.

مطالعه‌ای که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه کانکتیکات انجام شده، نشان داد که بادمجان خام و پخته شده دارای خواص محافظت کننده قلب است. نسونین، یک جزء پلی فنلی در بادمجان، برای قلب مفید است.

بادمجان سطح قند خون کنترل می‌کند

بادمجان منبع غنی فیبر و کمی کربوهیدرات‌های محلول در آن است. این می‌تواند به تنظیم سطح قند خون و کنترل میزان جذب گلوکز کمک کند. در مطالعات آزمایشگاهی بادمجان مشخص شد که فنل‌های موجود در این سبزی به عنوان مهار کننده آنزیم‌های درگیر با دیابت نوع ۲ عمل می‌کنند.

مطالعه‌ای که توسط مؤسسه آلمانی تغذیه انسان انجام شده است نشان داد که مصرف فیبر در رژیم غذایی و اثرات متابولیکی آن ممکن است به جلوگیری از دیابت کمک کند. فیبر می‌تواند جذب قند را کند کرده و سطح قند خون را کنترل کند.

سلامت چشم با مصرف بادمجان

آنتی اکسیدان ممکن است از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، که عامل اصلی نابینایی جلوگیری کند.

تحقیقات طولانی مدت بیشتری برای درک اثرات محافظتی بینایی بادمجان در انسان مورد نیاز است.

عملکرد شناختی

یافته‌های مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که نسونین، آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان، ممکن است به محافظت از غشای سلول‌های مغزی در برابر صدمات ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کند.

نسونین همچنین به انتقال مواد مغذی به داخل سلول و انتقال مواد زاید به بدن کمک می‌کند.

آنتوسیانین‌ها همچنین به جلوگیری از التهاب عصبی و تسهیل جریان خون به مغز کمک می‌کنند. این می‌تواند به جلوگیری از از دست دادن حافظه و سایر جنبه‌های کاهش روانی مرتبط با سن کمک کند.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده اند که نازونین ممکن است تجزیه چربی‌ها در مغز را کاهش دهد، فرایندی که می‌تواند باعث آسیب سلول شود.

فواید بادمجان برای سلامت استخوان

بادمجان به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد.

این سبزی حاوی مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که به تقویت قدرت استخوان کمک می‌کند.

درمان کم خونی با مصرف بادمجان

امروزه طیف وسیعی از جمعیت جهان از کم خونی رنج می‌برند.

کمبود آهن یکی از دلایل اصلی کم خونی است که علائمی مانند سردرد، ضعف و مشکل در تمرکز به دنبال دارد؛ بنابراین، پزشکان برای مقابله با کم خونی، رژیم غذایی سرشار از آهن را پیشنهاد می‌کنند.

بادمجان حاوی حدود ۰٫۲ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم است. این سبزی تغذیه‌ای همچنین سرشار از مس (حدود ۱۷۳/۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم) (۱۷) است. این دو ماده معدنی با هم همکاری می‌کنند تا به تولید و توزیع مناسب گلبول‌های قرمز کمک کنند، بنابراین سطح انرژی و هموگلوبین را تقویت می‌کنند. غلظت-خون-بالا

فواید بادمجان برای بارداری

بادمجان‌ها حاوی اسید فولیک هستند که برای زنان باردار ضروری است.

مصرف رژیم غذایی سرشار از اسید فولیک ممکن است به جلوگیری از نقص هنگام تولد کمک کند.

کمبود فولات منجر به ناهنجاری در مادران و جنین می‌شود.

خواص بادمجان برای پوست

بادمجان‌ها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتوسیانین‌ها (ترکیبات گیاهی طبیعی) و آنتی اکسیدان‌ها هستند.

شواهد متقن حاکی است که این موارد ممکن است به بهبود درخشش پوست و کاهش سرعت پیری کمک کند. اما هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا در دست نیست.

فواید بادمجان برای لاغری

بادمجان از آب زیادی برخوردار است و از نظر کالری کم است. این باعث می‌شود آن را برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند، ایده آل کند. بافت اسفنجی سبزی این خصوصیات را تسهیل می‌کند.

از این رو، شما باید تا حد ممکن بادمجان را به شکل طبیعی آن مصرف کنید. این سبزی همچنین از فیبر بالایی برخوردار است. فیبر شما را سیر نگه می‌دارد و ممکن است به کاهش وزن کمک کند.

خواص پوست بادمجان در پیشگیری از سرطان

عصاره‌های موجود در پوست بادمجان سرشار از گلیکوزید‌های رامنوزیل هستند.

این ترکیبات دارای خاصیت ضد سرطان هستند و ممکن است به درمان سرطان پوست کمک کنند.

یک مطالعه انجام شده توسط تحقیقات پزشکی استرالیا نشان داد که SRG‌ها ممکن است باعث مرگ سلول‌های سرطانی شوند.

مطالعه دیگری که توسط دانشگاه کوئینزلند انجام شده، نشان داد که مخلوط استاندارد گلیکوزید‌های سولدودین در درمان تومور‌های بدخیم و خوش خیم پوست انسان مؤثر است.

خواص کلاهک بادمجان برای افراد دیابتی

در یک آزمایش ابتدا کلاهک میوه بادمجان را بر روی چند موش که مبتلا به دیابت نوع یک و دو بودند، آزمایش کردند که نتیجه بسیار معجزه آسایی نشان داد و در نمونه انسانی نیز افراد زیادی داوطلب شدند و پس از استفاده از این محصول نتیجه مثبتی بر روی آن‌ها حاصل شد.

فواید آب بادمجان

شواهد حاکی از آن است که نوشیدن آب بادمجان مزایای سلامتی زیادی دارد. ممکن است دارای خواص ضد التهابی و ملین باشد. آب بادمجان ممکن است به سم زدایی بدن و بهبود جریان خون کمک کند. با این حال، تحقیقات محدود برای تأیید این ادعا در دسترس است.

فواید و مضرات ترشی بادمجان

ترشی بادمجان دارای کلسترول و چربی با اشباع کم است. از این رو، برای سلامتی مفید است. با این حال، مقدار زیاد سدیم در ترشی بادمجان ممکن است برای سلامتی بد باشد.

نکاتی برای استفاده از بادمجان


بیشتر بخوانید

چگونه از سیاه شدن بادمجان جلوگیری کنیم؟

همیشه برای برش بادمجان از چاقو استیل استفاده کنید. فولاد کربن می‌تواند با مواد مغذی موجود در بادمجان واکنش نشان دهد و بادمجان را سیاه کند.

چگونه از حداکثر فواید بادمجان بهره‌مند شویم؟

بادمجان را با پوست میل کنید تا از تغذیه کامل برخوردار شوید.

چگونه از جذب زیاد روغن در هنگام پخت بادمجان جلوگیری کنیم؟

بادمجان را به اندازه و شکل مورد نیاز خرد کنید. مقداری نمک روی آن بپاشید و بگذارید حداقل ۳۰ دقیقه بماند. این باعث کاهش میزان آب آن می‌شود و باعث می‌شود در هنگام پخت و پز روغن کمتری جذب شود.

چگونه طعم تلخ بادمجان را بگیریم؟

نمک زدن بادمجان همچنین به کاهش طعم تلخ آن‌ها تا حدودی کمک خواهد کرد. بعد از اینکه بادمجان‌ها رادر نمک گذاشتید، بادمجان‌ها را بشویید. این به حذف نمک اضافی از آن‌ها کمک می‌کند.

بادمجان‌ها را در یخچال نگهداری کنید؟

بله، شما باید بادمجان را در یخچال قرار دهید. این سبزی اگر مدت طولانی در دمای اتاق نگهداری شود نمی‌تواند تازه بماند. اگر نمی‌خواهید ظرف ۲ روز بادمجان مصرف کنید، آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

غذا‌های تهیه شده با بادمجان

بادمجان‌ها علاوه بر فواید سلامتی یک ماده غذایی خوشمزه برای طبخ انواع غذاهاست و غذا‌های زیادی را با آن‌ها می‌توانید تهیه کنید. در زیر لیستی از غذا‌های تهی شده با بدمجان را مشاهده می‌کنید:

دلمه بادمجان قلمی خوشمزه

قیمه بادمجان با مرغ

یتیمچه

کشک بادمجان

دلمه-بادمجان

غذا‌های طبخ شده با بادمجان

مضرات بادمجان

اگرچه بادمجان‌ها سبزیجات خوشمزه‌ای هستند که مشخصات غذایی بسیار مهمی دارند، اما باید در استفاده از آن احتیاط کنید. آن‌ها ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کنند.

بادمجان با چند عامل خطر در ارتباط است. مصرف بیش از حد بادمجان ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند آلرژی، مسمومیت با سلانین و سنگ کلیه اگزالات شود.

مضرات بادمجان برای آلرژی

بادمجان‌ها متعلق به خانواده سبزیجات تیره هستند که با واکنش‌های آلرژیک همراه هستند.

در موارد بسیار نادر، ممکن است در بعضی از افراد به دلیل وجود پروتئین خاص انتقال چربی، واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند.

علائم این بیماری شامل مشکل در تنفس، تورم و کهیر است.

در موارد نادر، بادمجان نیز ممکن است باعث آنافیلاکسی شود (یک وضعیت حساس).

اگر هرگونه واکنش آلرژیک را تجربه کردید، خوردن بادمجان را قطع کنید و با پزشک مشورت کنید.

مضرات بادمجان برای کبد

طبع بادمجان گرم و خشک است و به همین دلیل مصرف زیاد و خارج از عرف آن می‌تواند برای کبد شما خطرناک باشد.

مضرات بادمجان برای اختلال در جذب آهن

نسونین یک آنتوسیانین در پوست بادمجان است که با آهن متصل می‌شود و آن را از سلول‌ها خارج می‌کند. به عبارت دیگر، آهن را شیرین می‌کند.

ممکن است باعث کاهش جذب آهن شود. گرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه ضروری است، اما بهتر است افرادی که سطح آهن کم دارند از بادمجان خودداری کنند.

مضرات بادمجان سرخ شده

بادمجان کم کالری است. اما بادمجان سرخ شده می‌تواند حاوی روغن بیشتری باشد و ممکن است سالم نباشد و برای بیماران قلبی عروقی ضرر داشته باشد. می‌توانید هنگام سرخ کردن بادمجان، با دستمال کاغذی، روغن آن را بگیرید تا از عوارض جذب روغن زیاد بادمجان در امان بمانید. بادمجان سرشار از چندین ماده مغذی ضروری است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. آن‌ها ممکن است به ارتقاء سلامت قلب، کنترل سطح قند خون، کاهش خطر سرطان و کاهش وزن کمک کنند.

اضافه کردن بادمجان به رژیم غذایی روزانه شما یک ایده سالم است. با این وجود چند خطر با مصرف این سبزی همراه است. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی با پزشک مشورت کنید.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.