به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، سرهنگ حسن عجمی رئیس
سازمان بسیج سازندگی اصفهان در رابطه با اقدامات صورت گرفته توسط بسیج سازندگی برای ایجاد اشتغال اظهار داشت: یکی از اقدامات بسیج سازندگی ایجاد صندوقهای قرضالحسنه مردمیار و
اشتغالزا بوده است که توانستیم با استفاده از ظرفیت مردمی اهدافی را در جهت احیای سنت قرضالحسنه، تقویت مشارکت مردمی، محرومیتزدایی، کاهش وابستگی به بانکها، ایجاد اشتغال و ایجاد تعاونی با شعار و مدل کار برای مردم، کار با مردم و کار توسط مردم دنبال کنیم.
او ادامه داد: این طرح از سال ۹۷ شروع شد و ایجاد یک هزار و ۵۶۸ صندوق در دستورکار بوده که ما توانستهایم یک هزار و ۲۶۵ صندوق را تشکیل داده، سامانه رسام ۱۱۰ و یارا را ثبت کنیم، به مربیان تسهیلگر آموزش داده و آنها را برای ایجاد صندوق به دامن مردم بفرستیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان خاطرنشان کرد: برای ایجاد و تکمیل
صندوقهای قرضالحسنه، با برخی بانکها که طرح بانک جاری اجتماعی دارند و صندوقهای کارآفرینی تفاهمنامههایی داشتیم که توانستیم از ظرفیت صندوق کارآفرینی در روستاها استفاده بکنیم و از تمام این ظرفیتها بهره بردیم تا بتوانیم ایجاد این صندوقهای قرضالحسنه را محقق کرده و یک گام موثر درجهت ایجاد اشتغال برداریم.
عجمی در ارتباط با نتایج این طرح بیان کرد: امروز مفتخر هستیم که ۱۲۶۵ صندوق با تعداد ۵۳ هزار و ۳۳۲ نفر عضو و ۱۵ میلیارد تومان اندوخته مالی ایجاد کردهایم و صندوقها توانستهاند ۶ هزار و ۴۲۰ وام اشتغال و معیشت را ارائه کنند و عملا توانستیم به طور متوسط وام ۲ میلیون تومانی در اختیار افراد قرار بدهیم؛ هر صندوق باید براساس دستور کار ۳ اشتغال ایجاد کند که از ظرف ۳ هزار اشتغال به ۲ هزار و ۵۲۵ مورد در قالب صندوقها ترتیب دادیم.
او افزود: ایجاد ۶۰ تعاونی در دستور کار هست که توانستیم با تفاهمنامهای که با ادارهکار و رفاه اجتماعی داریم، امسال تعدادی از این تعاونیها را ایجاد کرده و آموزش تعاونیها را دنبال کنیم؛ از ظرفیت ادارهکار و امور اجتماعی شهرستانها استفاده کرده و برای ایجاد تعاونیها پیگیریهای لازم را انجام دادهایم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان در رابطه با اقدامات بسیج سازندگی در راستای اقتصاد مقاومتی گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی که شعار مقام معظم رهبری بود، توانستیم ۲۰۰ میلیارد وام قرضالحسنه به مجموعهها داده و برای ۱۲ هزار نفر در ۹ هزار واحد تولیدی اشتغال ایجاد کنیم؛ درجهت آموزش مشاغل خرد و خانگی از ظرفیتهایی مثل جهاد کشاورزی، فنی و حرفهای استان و میراث فرهنگی استفاده کرده و در این چند سال اخیر از سال ۹۴، ۳ هزار و ۷۳ دوره آموزشی ایجاد و ۶۳ هزار و ۲۵۷ نفر را در بحث آموزشی مشارکت دهیم.
او افزود: آموزشهای ذکر شده در مقولههایی مثل کشت زعفران، دام سبک و سنگین، زنبور عسل، قارچ، شترمرغ، گلخانه، پرورش مرغ بومی، موضوعاتی مثل پرورش بلدرچین و کبک، پرورش ماهی اتفاق افتاده یکی دیگر از کارهای خیلی خوب که در بسیج سازندگی انجام شده، تبدیل کار در صنایع مختلف است مثلا در مکانهایی مثل سمیرم که محصول سیب خیلی خوبی دارد، توانستیم از این صنایع تبدیلی استفاده کنیم.
حسن عجمی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب قطب صنایع تبدیلی مثل لبنیات گلپایگان، عسل خوانسار، سرامیک شهرضا و صنایع دستی اصفهان ایجاد شده و محصولات این عزیزان را با ایجاد نمایشگاه اقتصاد مقاومتی به فروش رساندیم.