سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماسک‌های جدیدی که کرونا را نابود می‌کند

پژوهشگران آمریکایی، مفهوم نوینی از ماسک صورت را ابداع کرده اند که در آن مواد شیمیانی آنتی‌ویروس قادر به ضد عفونی‌سازی ذرات ریز و ویروس کرونا هستند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  به نقل از العربیه، با آغاز پاندمی کرونا در اوایل سال جاری، استفاده از ماسک‌های بهداشتی، جنبه‌ای فراگیر یافته و دیدگاه‌های مثبت و منفی در مورد کارایی آن درمقابله با کرونا یا جلوگیری از ابتلا، مطرح شده است، ولی تمامی تدابیر پیشگیرانه به اجرا درآمده از سوی کشور‌ها در مبارزه با پاندمی، بر ضرورت استفاده دائمی از ماسک در هنگام تماس با دیگران یا خروج از منزل، حتی پس از بعد از لغو مقررات قرنطینه تأکید کرده‌اند.

پژوهشگران آمریکایی، مفهوم نوینی از ماسک صورت را ابداع کرده و مواد شیمیانی آنتی‌ویروسی قادر به ضد عفونی‌سازی ذرات ریز همراه با بازدم ماسک‌زنندگان را به ماسک تزریق می‌کنند.

پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن آمریکا متوجه شدند که پارچه بافته نشده بکار رفته در ماسک عادی ابداعی، بسیار خوب عمل می کند و می‌تواند این مفهوم تازه از ماسک را عملاً عینی سازد.

برغم این که ماسک‌های معمولی قادر به جلوگیری یا تغییر مسیر ذرات ریز دستگاه تنفسی بازدم ماسک زننده هستند، ولی بخش بزرگی از این ذرات و ویروس‌های چسبیده به آن، به خارج از ماسک درز می‌کنند که همین امر، تیم تحت مدیریت پروفسور هایوی هوانگ را به تلاش برای بی اثر سازی ویروس‌ها به شکلی شیمیایی برای تسریع روند ایزوله سازی ویروس‌ها واداشت.

قاتل ویروس‌ها

این تیم قشری از پلیمر بولیاتین حاوی اسید فسفریک را به همراه نمک مس برای تقویت ماسک‌ها به شیوه‌ای مورد استفاده قرار داد که قاتل ویروس باشد.

آزمایش‌ها ثابت کرده‌اند که مواد شیمیایی از ماسک جدا و از طریق تنفس وارد شش‌ها نمی‌شوند که به معنای ایمنی استفاده از آن است.

قشر شیمیایی در جهت حمله به ویروس‌های همراه با ذرات بازدم عمل و کار آن‌ها را قبل از انتقال به رویه دیگر ماسک، متوقف می‌کند.

کنترل احتمال شیوع

تیم ناظر این ابداع فاش کرد که ۸۵ درصد ذرات بازدم از طریق ماسک، ضدعفونی می شوند لذا احتمال انتقال بیماری به دیگران به شکل ملموسی پایین می‌آید.

پروفسور هوانگ امیدوار است که این نوآوری بتواند مبنای علمی برای پژوهندگان، برای ساخت محصولات خود مبتنی بر استراتژی اصلاح شیمیایی ماسک‌ها در راستای ممانعت از شیوع ویروس‌ها ایجاد کند.

شیوع خطرناک

گفتنی است که سازمان جهانی بهداشت پیشتر نسبت به خطر شیوع مجدد کرونا در جهان بویژه در اروپا هشدار داده و اعلام کرده بود که منطقه اروپایی شامل روسیه، ترکیه و همچنین اسرائیل و آسیای مرکزی، در بر دارنده نیمی از آمار موارد ابتلای جدید بوده و ۲.۸ میلیون مورد تازه ابتلا در هفته گذشته ثبت شد.

این سازمان افزود که شمار جان باختگان در اروپا، افزایش قابل توجهی برابر با ۳۵ درصد در مقایسه با هفته گذشته داشته و موارد ورود به بیمارستان به دلیل بیماری کووید ۱۹ نیز بیشتر شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۲۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
جدا اگر اینا نبودن ما هنوز با چوبک لباس میشستیم