سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حرکت دانشگاه‌ها به نسل چهارم و تعمیق پیوند با جامعه ضروری است

استاندار اصفهان گفت: حرکت دانشگاه‌های کشور به سمت نسل چهارم و تحکیم و تعمیق پیوند با جامعه ضروری است که باید در سیاست‌های کلان آموزش عالی و برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،عباس رضایی استاندار اصفهان امروز در بیست و نهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور در دانشگاه اصفهان، افزود: اهتمام به اصل پژوهش در کنار آموزش، ارتقای سلامت معنوی، جسمی و روحی، نشاط و خودباوری، تحکیم پیوند دو سویه با جامعه، تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال، متناسب سازی رشته‌های تحصیلی با نقشه جامع علمی کشور، توجه به نیاز‌های تولید و اشتغال و ایجاد فرایند تبدیل ایده به محصول و دانش به ثروت از رسالت‌های خطیر دانشگاه نسل چهارم و در این مقطع حساس تاریخ کشور است.

او با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی همواره بر ارتباط نهاد دانشگاه با مسائل کشور و جامعه تاکید دارند، اظهارداشت: در این جهت مدیریت دانش و پژوهش، انسجام بخشی در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و نظارت راهبری و روزآمدسازی نقشه علمی کشور برای دستیابی به دانشگاه‌های نسل چهارم در کشور ضروری است.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه امروز دانشگاه‌ها رسالت تولید فرهنگ برای جامعه و سرمایه اجتماعی را به عهده دارند، تصریح کرد: همچنین آینده پژوهی و تعامل دانشگاه‌ها با جوامع داخل و خارج کشور امری ضروری است.

رضایی به سخنان امام خمینی (ره) درباره اهمیت جایگاه دانشگاه و نقش آن در سعادت ملت اشاره و تصریح کرد: دانشگاه متعلق به مردم و ماحصل سرمایه یک ملت است بنابراین برونداد نهاد دانشگاه باید در راه بهروزی ملت به کار آید و همه برنامه‌های دانشگاه‌ها در جهت تعالی و سرمایه اجتماعی قرار گیرد.

استاندار اصفهان با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: دانشگاه‌های نسل چهارم باید از تماشاگری به بازیگری در عرصه جامعه گام بردارند و شهروند و آموزش عالی را مد نظر قرار دهند.

او ادامه داد: خروجی این دانشگاه‌ها باید در زمینه‌های اشتغال حرفه‌ای و الزامات زندگی شخصی و اجتماعی همراه با بینش، دانش و مهارت‌های موثر باشد و بتواند داشته‌ها و توانمندی‌های خود را برای تقویت پویایی و نشاط در فضای کنشگری جامعه به اشتراک بگذارد.

رضایی تاکید کرد: در این دانشگاه‌ها باید سه ضلع آموزش، پژوهش و حیات فرهنگی خلاقانه در یک سیستم در هم تنیده قرار گیرند، زیرا جدایی آنها، توسعه نیافتگی و مرگ یک جامعه را رقم می‌زند.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: اگر خروجی دانشگاه در جامعه ناکارآمد باشد، معلول نداشتن سیستم جامع نگر در عرصه یادگیری و تولید سرمایه اجتماعی است، زیرا آموزش و تحصیلات به تنهایی کارآمد نیست و داشتن مدرک تحصیلی لزوما به معنی داشتن روحیه تصمیم‌گیر گروهی، مشورت طلبی، انتقادپذیری و فهم دقیق و عمیق از مصلحت عامه و منافع ملی نیست.

او با بیان اینکه استان اصفهان دارای دانشگاه‌های برتر و بزرگ بسیاری همچون اصفهان و صنعتی اصفهان است، تصریح کرد: اصفهان، تاریخی بسیار درخشان در عرصه علم، فرهنگ و هنر و ظرفیت‌های بسیار در این زمینه‌ها در زمان حاضر دارد.

رضایی با اشاره به اینکه این روز‌ها بیماری کرونا بر همه کار‌ها و رفتار‌های مردم تاثیر گذاشته است، اظهارداشت: شیوع این بیماری سبک زندگی جدیدی را پیش روی مردم قرار داده که یکی از مهمترین تحولات مربوط به آموزش است.

بیست و نهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور روز پنجشنبه در دانشگاه اصفهان برگزار شد؛ در این اجلاس یک روزه رییسان دانشگاه‌های تهران، اصفهان و صنعتی اصفهان، استاندار اصفهان و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بصورت حضوری و سایر رییسان دانشگاه‌های بزرگ کشور بصورت مجازی شرکت کردند.

موضوع محوری اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور در نشست امروز، پیشنهاد برای برنامه هفتم توسعه کشور و توجه بیشتر به جامعه محور بودن دانشگاه‌ها و مسوولیت اجتماعی آن‌ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

دانشگاه‌های بزرگ کشور در این اجلاس شامل اصفهان، صنعتی اصفهان، تهران، شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، تبریز، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف، شیراز و علامه طباطبایی است.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.