سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رضایی در دیدار با اعضای ستاد فرماندهی بیماری کرونا:

نیازمند فرماندهی یکپارچه در مقابله با کرونا هستیم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اعضای این ستاد نشست مشترکی را برگزار کرد.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  محسن رضایی صبح امروز چهارشنبه ۱۴ آبان ماه با حضور در دانشگاه شهید بهشتی، با اعضای ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران دیدار کرد و ضمن دریافت گزارشی از وضعیت مواجهه مدافعین سلامت با همه گیری کرونا، بر تحقق انتظارات مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل ستاد منسجم، تامین نیازمندی‌های کادر درمان و یاری رساندن به مبتلایان و خانوار‌های آسیب دیده تاکید کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با قدردانی از گزارش دکتر زالی و سایر اعضای ستاد و تبریک خجسته سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام جعفرصادق (ع) گفت: شما عزیزان در خط مقدم یک جهاد قرار دارید و صمیمانه از طرف خودم و ریاست محترم مجمع و اعضای مجمع از شما تشکر می‌کنم و شما هم تشکر ما را به کادر تلاشگر حوزه بهداشت و درمان برسانید.

وی با اشاره به پیچیدگی‌های رفتاری ویروس کرونا افزود: واقعیت این است که ما با یک بیماری ناشناخته و فراگیر جهانی مواجه هستیم. هم ماهیت آن و هم رفتار آن ناشناخته است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه تشخیص رفتار در مواجهه با ویروس و بیماری مهم است، اظهار داشت: در گذشته ممکن بود که رفتار یک ویروس ناشناخته را بر اساس تجربه پیش بینی کنند که در مورد این ویروس دشوار است. برخورد اولیه کشور با این بیماری خوب بود. در پیک یا موج اول که تا اواسط اردیبهشت ادامه یافت همکاری مردم و نهاد‌های حکومتی و نیرو‌های مسلح قابل قبول بود. اما به نظر می‌رسد این سامانه تا تیر و مرداد از هم پاشید و اکنون در موج سوم مجددا نیازمند بسیج سراسری هستیم. با این تفاوت که سرعت انتقال و فراگیری این ویروس پنج برابر شده است.

رضایی با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با اعضای ستاد ملی کرونا گفت: از رهبر معظم انقلاب تشکر می‌کنیم که دستور دادند مه دولت قرارگاهی به ریاست آقای رحمانی فضلی تشکیل دهد تا با بسیج امکانات ویروس و بیماری کرونا پاکسازی و به کنترل در آید و به سلامت جامعه بیش از پیش رسیدگی شود. تشکیل این ستاد‌ها یک فرصت طلایی است که دولت ازهمه دستگاه‌ها به خوبی استفاده کنند. البته گاهی دیده می‌شود که از این فرصت‌ها به شکل مناسبی استفاده نمی‌شود مثلا از شورای هماهنگی سران سه قوه برای حل مشکلات کشور استفاده کافی نمی‌شود.

محسن رضایی گفت: امیدوارم همه نیرو‌ها در این قرارگاه جدید همکاری کنند و مساله را به کنترل در آورند و همزمان پاکسازی کشور از ویروس کرونا یک سامانه جدید را برای پایدارسازی سلامت و جلوگیری از موج‌های آتی بگیرد. اگر این همکاری‌ها به سامانه‌ای پایدار منجر نشود، باز انتشار ویروس از نقاط محدودی درکشور شروع می‌شود و از کنترل خارج می‌شود و سراسر کشور را فرا می‌گیرد.

وی افزود: طولانی شدن و امواج پی در پی حملات ویروس کرونا موجب فرسایش نیرو‌ها و امکانات می‌شود خستگی و نوعی بی حسی را ایجاد می‌کند و این یک چالش است که با خستگی کادر درمان و فرسودگی تجهیزات و امکانات و حتی خسته شدن مردم از قرنطینه خود را نشان می‌دهد. انتظار این است که در کنترل فوری ویروس و طراحی یک سامانه دراز مدت تلاش کنند، چون تشخیص دقیقی از پایان این همه گیری وجود ندارد و برخی محاسبات نشان می‌دهد که ممکن است بیش از سی هزار فوتی جدید تا پایان سال و در ماه‌های آینده داشته باشیم که نگران کننده است.


بیشتر بخوانید

یادداشت تحلیلی محسن رضایی درباره جهان پس از کرونا منتشر خواهد شد


عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: ما در آستانه یک تصمیم ملی هستیم که فراتر از توان وزارت بهداشت است. در این مدت خدمت آقای دکتر زالی تماس‌هایی داشته‌ایم. از سه ماه پیش جلسات طولانی با اعضای کمیته سلامت دبیرخانه مجمع برگزار کرده ایم. پیشنهاد دبیرخانه مجمع این است که رویکرد فردی باید به رویکرد محله‌ای و اقلیمی یعنی شهرستان و استانی تبدیل شود.

وی افزود: انتقال و انتشار ویروس که فقط از بیرون شهر‌ها نیست در داخل شهر و محله‌های مختلف انتشار ویروس وجود دارد. باید یک اقلیم را با عملیات سلامت ابتدا پاکسازی کرد لذا نقشه عملیاتی سلامت باید از یک منطقی که براساس رفتار ویروس است طراحی و اجرا شود. نسخه یکسان برای محله‌ها و شهرستان‌ها اشتباه بزرگی است. محله‌هایی هست که نفوذ و انتشار ویروس در آن‌ها کمتر ازمحلات و شهرستان‌های دیگر است آن‌ها را باید شناسایی کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: لازم است که عملیات سلامت را برای اقلیم‌های گوناگون کشور طراحی پیاده سازی کنیم. این ویروس ظاهرا به همه افراد و محلات اثر مشابه نمی‌گذارد و به همه اقوام و شهر‌ها و استان‌ها اثر یکسان ندارد. برای هر استانی، باید با شناخت رفتار ویروس کرونا در آن استان، برنامه ریزی کرد.

وی افزود: در عملیات سلامت باید فاکتور‌های گوناگونی را در نظر بگیریم که به عنوان مثال چطور در کشور‌های عربی کمتر از ایران و فرانسه منتشر شده است. اگر این عملیات بخواهد انجام شود نیازمند فرماندهی یکپارچه استانی و ملی هستیم که با اختیارات به مسئولیت‌های خود بپردازند.

رضایی با اشاره به حضور نمایندگان۲۵ دستگاه در ستاد فرماندهی عملیات در تهران گفت: همه نهاد‌ها می‌خواهند همکاری کنند تجمیع همکاری‌ها را در قالب قرارگاه اقدام بسیار موثری است. این مسائل قابل برطرف کردن است. موضوع تامین منابع را باید به جدیت پیگیری کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت گفت: اگر سیاست‌های کلی نظام سلامت اجرایی و عملیاتی می‌شد، مشکلات مردم در سلامت کمتر بود مثلا در این سیاست ها، آگاه سازی مردم و استفاده از ظرفیت‌های محیطی مورد تاکید قرار گرفته تا به مسئولیت‌های اجتماعی خود درامر مراقبت عمل کنند. رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین، اولویت پیشگیری بر درمان و داشتن پیوست سلامت برای همه طرح‌ها و تامین اعتبارات پایدار مورد تاکید این سیاست‌ها است که باید در همه قوانین و دستورالعمل‌ها دیده شود. سهم سلامت در درآمد ملی و بودجه عمومی کشور باید به نحوی باشد که اعتبارات تخصیصی از همسایگان بیشتر باشد.

وی افزود: ویروس کرونا دارای تهدید و فرصتی است که آسیب‌های نظام سلامت را ببینند و از بین ببریم که اگر موج دیگر یا حادثه‌ای دیگر در آینده پیش آمد با هزینه و آسیب کمتر با آن روبرو شویم. از تک تک شما تقاضا می‌کنم که نظرات خود را در تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشنهاد بدهید. نظرات شما می‌تواند یاری بخش ما در تقویت بخش سلامت در این برنامه باشد.
در ابتدای این نشست، دکتر زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با ارائه گزارشی از وضعیت شیوع ویروس کوئید۱۹ و چالش‌های فراروی کادر درمان گفت: تا کنون ۳۵شهید مدافع سلامت در استان تهران داشته ایم و نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه و جذب نیروی انسانی تخصصی و فنی و داوطلب برای مقابله با کرونا هستیم و لازم است پنجره واحدی برای تامین تجهیزات و دارو‌های مورد نیاز بویژه برای فصل زمستان تشکیل شود.

گفتنی است در این نشست، برخی از مدیران نظام سلامت، روسای بیمارستان‌های بقیه الله (عج) و لقمان، دانشگاه علوم پزشکی ایران و نمایندگان بسیج، سپاه پاسداران، قرارگاه خاتم الاوصیا (ص)، نیروی انتظامی، پلیس راهور و قوه قضائیه گزارشی از عملکرد و برنامه‌های آتی خود را در مقابله با همه گیری کرونا به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.