سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه در ارتباط با اطرافیان قاطعیت داشته باشیم؟

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت گفت: قاطعیت در ارتباط با اطرافیان و جامعه، سبب برخورداری شخص از سلامت روان بیشتر در مقایسه با سایر افراد می‌شود.

مریم مسکین کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در تشریح اهمیت و ضرورت قاطعیت در ارتباط با اطرافیان گفت: زمانیکه فرد قاطعیت داشته باشد، از سلامت روان بیشتری برخوردار خواهد بود، ضمن اینکه خودپنداره مثبت تری نسبت به سایر افراد جامعه به دست می‌آورد.

او عزت نفس بیشتر، دستیابی به اهداف و آرزوها، کنترل خشم، مدیریت مطلوب استرس، تجربه روابط با کیفیت و عملکرد بهتر در حل مسائل موجود در زندگی را از دیگر مزایای قاطعیت افراد در ارتباطات عنوان کرد و افزود: همچنین جزو والدین موفق در جامعه محسوب می‌شوند.

مسکین درخصوص یادگیری قاطعیت بیان داشت: برای اینکه بتوانیم این خصوصیت اخلاقی را در خود به وجود بیاوریم، باید باور‌های اشتباه را به چالش کشیده و آن‌ دسته را که به عنوان موانع داشتن رفتار قاطعانه عمل می کنند بی اعتبار کنیم، که از آن جمله می‌توان به ترس از تنهایی یا طرد شدن، برداشت اشتباه از مفهوم گناه، تغییر نگرش نسبت به معنا و مفهوم خودخواهی، تعریف اشتباه از رضایت دیگران مفهوم فداکاری، ادب و احترام و گذشت نابجا اشاره کرد.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت ادامه داد: برداشت خودخواهی از سوی دیگران در قبال شنیدن "نه" از طرف ما تفکری اشتباه است، چراکه ما نمی‌توانیم همیشه و در همه شرایط اطرافیان را از خود راضی و خوشحال نگه داریم، ضمن اینکه هیچ فردی حق بی حد و مرز به گردن ما ندارد و به عبارتی دیگر می‌توان گفت زیربنای این باور‌های اشتباه ارزش‌های تسریع نشده است و والدین باید این ارزش‌ها را از سن ۶ تا ۱۱ سالگی به کودکان خود آموزش دهند و مفاهیم مذکور را برای آن‌ها توضیح دهند.

شناخت حقوق خود و ارزش نهادن بر آن‌ها

مسکین در ادامه شناخت حقوق خود و ارزش قائل شدن برای آن‌ها را از دیگر راهکار‌های فراگیری و استفاده از قاطعیت در رفتار عنوان و اظهار کرد: هر فردی حق داشتن افکار، رفتار و احساسات ویژه خود، حق داشتن انتخاب البته در کنار راهنمایی و مشورت از دیگران، حق داشتن اشتباه، حق جواب منفی دادن به طرف مقابل، حق درخواست داشتن از دیگران، تغییر دادن نظرات و عقاید خود، تصمیم گیری مستقل و در نهایت حق گفتن کلماتی مثل؛ نمی‌دانم، نمیتوانم، نمی‌خواهم را دارد.

او در پایان تاکید کرد: البته باید به این نکته توجه کرد که بین قاطعیت، اخلاق، هنجار و قانون تفاوت‌های محسوسی وجود دارد و باید در کنار قاطع بودن به هنجار‌ها و قوانین جامعه و خانواده احترام گذاشته و آن‌ها را زیر پا نگذاریم.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.