سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رحیمی مطرح کرد؛

کوچ نظام علمی کشور به فناوری در یک دهه گذشته

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از کوچ نظام علم و فناوری کشور در یک دهه گذشته به سوی فناوری خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری پانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی اظهار کرد: یکی از رویداد‌های مهمی که در ۱۸ سال اخیر به همت شهرک علمی- تحقیقاتی اصفهان فراهم شده است، جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی است. مهمترین نقش این جشنواره این است که صاحبان ایده حوزه فن آفرینی را شناسایی کرده و زمینه طرح ایده‌های کسب و کار را فراهم می کنند.

او در ادامه بیان کرد: در این جشنواره ایده هایی که از نظر فناوری تاثیرگذار هستند و توجیهه اقتصادی دارند به سرمایه گذاران معرفی می شود و در نهایت تعدادی از آن‌ها که به محصولات مورد نیاز کشور تبدیل می‌شوند، در این رویداد شرکت می‌کنند. در واقع زنجیره ای از علم تا عمل در این جشنواره فراهم می‌شود.

معاون وزیر علوم در ادامه اظهار کرد: در این رویداد، فناوران کشور حضور دارند و ایده های آن‌ها مورد ارزیابی و داوری قرار می گیرد. نظام علم و فناوری کشور در ۲۰ اخیر از آموزش صرف به علم، تحقیق و پژوهش کوچ کرده است. در یک دهه گذشته به سوی فناوری سوق پیدا کرده‌ایم و بسیاری از ایده ها‌ در چند سال اخیر تجاری سازی نیز شده اند.

راه اندازی کافه سرمایه برای صاحبان ایده و کسب و کار

او  در ادامه از راه اندازی رویداد کافه سرمایه در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی خبر داد و گفت: در این کافه، ۹ صاحب ایده و کسب و کار را دعوت  می کنیم تا ایده‌ها را مطرح کنند و ۹ فناوری‌های نوپدید کسب و کار‌های رشد یافته را معرفی می‌کنیم که در معرض داوری قرار بگیرند. کافه سرمایه بستری است که با باز شدن در این کافه، صاحبان ایده، فن و نوآوری و سرمایه گذاران در آن حضور پیدا می کنند تا به توافق مشترک برسند.

او  افزود: این مسیر پر شتاب، بسیار فشرده‌ای بود که نظام جمهوری اسلامی توانست از رشد آموزش به رشد فناوریِ معطوف به بازار کوچ کند؛ این امر به همت ساز و کار‌هایی صورت گرفت و فعال شد. به عنوان نمونه مراکز رشد واحد‌های فناور، پارک‌ها و پردیس‌های علم و فناوری همچنین مواردی که در چند سال اخیر به شدت رشد پیدا کرد.

رحیمی گفت: در نیمه دوم آذر هفته پژوهش برگزار خواهد شد که یک بخش تشویقی، ترویجی و زمینه ساز در کشور ایفا می‌کند.  امسال به دلیل وجود شرایط کرونایی، بسیاری از فعالیت‌ها به طور طبیعی کاهش پیدا می کند، اما در نامه‌ای به همه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها اعلام کردیم که بخش پژوهش و فناوری وزارت علوم باید پرشتاب‌تر و عمیق‌تر از گذشته باشد. این رویداد‌ها با توان هر چه بیشتر برقرار است و سعی در گسترش بیشتر آن‌ها داریم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.