سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حواله فروشی در فضای مجازی به چه قیمتی؟ /تجار تازه کار نباید در دام صرافی‌های غیر مجاز بیفتند!

در حالی که بسیاری از تاجران برای دریافت حواله‌های ارزی خود باید ماه‌ها در صف دریافت حواله ارز بمانند؛ سودجویانی هستند که اقدام به خرید و فروش حواله ارزی در فضای مجازی می‌کنند!

به گزارش خبرنگاربانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خرید و فروش حواله خودرو, لاستیک, سیمان و کاشی کم بود که چندی پیش خرید و فروش حواله های ارزی  در سایت های داخل کشور موجب تعجب بسیاری از افراد به خصوص خبرنگار باشگاه خبرنگاران شد.

حواله هایی که به ظاهر رسمی  در قالب قانون عرضه می شوند اما نه تنها موجب رانت خواری و فساد شده بلکه در حق بسیاری از افرد نیز کوتاهی می شود.کافیست گشتی در چند سایت رسمی بزنید تا متوجه این موضوع شوید.

مدتی است وارد کنندگان از دریافت حواله های خود توسط بانک مرکزی شاکی بوده و معتقدند که  باید ماه ها در صف حواله بمانند. از این رو برخی از سودجوبان از این فرصت سوء استفاده کرده و اقدام به خرید و فروش حواله های ارزی در سایت های مختلف می کنند.

کاری به نوع کالای شما نداریم؛ هرطور که بخواهید ارز می دهیم!

برای اینکه صحت این ماجرا برایمان روشن شود به طور نامحسوس با یکی از این فروشنده اظهار کرد: این کار غیر قانونی نیست و ما به صورت قانونی  کمک می کنیم تا این حواله ها  زودتر در اختیار تجار قرار بگیرد. ما در بانک مرکزی آشنا داریم و فقط در تسریع این روند به تجار کمک می کنیم!

وی می گوید: کافیست مدارکتان را در اختیار من بگذارید تا به راحتی ارز مورد نیازتان را تامین کنم. من کاری به جنس وارد کننده شما ندارم, بلکه این ارزها به صورت چمدانی از ترکیه و دبی وارد می شود. حواله های ارزی برای کالاهای ممنوع الورود هرجور که شما تمایل داشته باشید, تامین می شود.

این خرید و فروش حواله های ارزی در صورتی برچسب قانونی بودن می خورد که رئیس کل بانک مرکزی از عدم گشاده دستی تامین ارز خبر داد.

خرید و فروش حواله های ارزی  در این سایت ها به این گونه است؛ در ابتدا فرد وارد کننده کالا باید ثبت سفارش انجام دهد و منتظر تائید و دریافت حواله خود باشد.

خرید و فروش حواله های ارزی  در فضای مجازی کلاهبرداری است!

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تنها ۳ روش برای انتقال ارز وارد کنندگان وجود دارد، گفت: بازرگان باید پس از ثبت سفارش و مراحل مربوطه، برای تامین ارز مورد نیاز از طریق سامانه نیما بانک مرکزی یا صرافی‌های مجاز و یا از طریق خرید ارز صادر کننده‌های دیگر، اقدام کنند.

او در ادامه هرگونه راه تامین ارز خارج از این روش‌ها را ناکارآمد دانست و افزود: حجم عمده‌ای از اکثر تجاری که به روش‌های دیگری رجوع می‌کنند را بازرگان تازه کار برشمرد که به دام این صرافی‌های غیر مجاز افتاده و مورد سواستفاده قرار می‌گیرند.

لاهوتی با اشاره به خرید و فروش حواله‌های ارزی در فضای مجازی تصریح کرد: برخی از آن‌ها شرکت‌های ثبت شده‌ای هستند که با داشتن کارت بازرگانی اجاره‌ای در ظاهر اقدام به واردات کالای مورد نیاز شما می‌کنند، اما زمانی که کالای وارد کننده‌ها به مرز گمرک می‌رسد، اجازه ترخیص آن‌ها داده نمی‌شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات اذعان داشت: برخی از این شرکت‌هایی که در فضای مجازی تبلیغ می‌کنند، صرافی‌های خارج از چارچوب و غیر مجاز هستند از طریق غیر قانونی و با هدف کلاهبرداری از منابع مالی تجار استفاده می‌کنند و درنهایت این متقاضیان هستند که با مشکلات ترخیص و گمرکی مواجه خواهند شد.

با رسوب کالا‌ها در گمرکات نمی‌توانید کالای ممنوعه را وارد کنید

او با بیان اینکه انتظار از تجار برای انتقال ارز مورد نیازشان بیش از این حرف هاست، گفت: برخی از آن‌ها مدعی هستند که می‌توانند ارز کالا‌های ممنوع الورود را هم تامین کنند، اما بازرگانان باید به یاد داشته باشند اینگونه انتقال ارز‌های خارج از عرف و ضوابط حتی اگر انجام هم شود درنهایت چگونه می‌خواهند کالا‌ها را به بازار تزریق کنند؟

لاهوتی ادامه داد: در گذشته گاهی شاهد موارد این چنینی بودیم که تجار با داشتن رانت‌هایی اقدام به واردات کالا‌هایی با حجم بالا می‌کردند سپس با ایجاد هجمه‌هایی و سواستفاده از پدیده رسوب کالا‌ها در انبار‌های بنادر اقدام به ترخیص کالای خود می‌کردند.

رئیس کنفدراسیون صادرات در پایان گفت: در بازدید اخیر معاون اول رئیس جمهور از بندر شهید رجایی مجددا به موضوع ممنوعیت ورود برخی کالا‌ها اشاره شد بنابراین کلیه تجار باید اطلاع داشته باشند حتی اگر از امتیازات برخی از این شرکت‌ها هم استفاده کنند، اما مجددا در آینده با مشکل ترخیص مواجه خواهند شد.

در پایان؛ خرید و فروش حواله های ارزی همچنان در فضای مجازی دست به دست می چرخد و نه تنها بانک مرکزی تا کنون به آن واکنشی نشان نداده، بلکه این سودجویی روز به روز بیشتر می شود!

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.