سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

آرامش به بازار پیاز و گوجه فرنگی بر می‌گردد

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: با عرضه انبوه محصول طی هفته‌های آتی، بازار پیاز و گوجه فرنگی به آرامش می‌رسد.

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش قیمت گوجه فرنگی و پیاز را مقطعی دانست و گفت: در ماه‌های اخیر، گوجه فرنگی به علت مازاد تولید و نبود بازار در مزارع رها شد و هم اکنون قیمت آن در پی سرمای ناگهانی، تغییرات فصل و یخ زدگی با نوساناتی روبه‌رو شده است که پیش بینی می‌شود با برداشت از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری این التهابات در بازار ادامه یابد.

او افزود: اگر شرایط بازار به گونه‌ای باشد که تولیدکننده سود متعارفی از فروش محصول داشته باشد، تولید پایدار استمرار خواهد یافت، هر چند افزایش قیمت فعلی در بازار پیاز و گوجه فرنگی را قبول نداریم.


بیشتر بخوانید


شادلو بازار محصولات کشاورزی را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: بازار محصولات کشاورزی به نوعی برگرفته از بازار سنتی است که ملاک و معیار دیگری ندارد و تمامی محصولات در مغازه‌ها بر مبنای فاکتور، سود قانونی خود را باید لحاظ کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه اجرای الگوی کشت در زراعت از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در زراعت محصولات موازی متعددی داریم به طوری که در یک مزرعه سیب زمینی و پیاز یا گوجه فرنگی کشت می‌شوند که با این وجود تولیدکننده از طغیان یک محصول گلایه‌مند است.

نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: با اجرای الگوی کشت و برنامه ریزی تولیدکننده برای تولید، تعادل در عرضه و تقاضا برقرار می‌شود.

به گفته او، در شرایطی که امکان برداشت گوجه فرنگی تا یک ماه آینده در مناطق سردسیر وجود داشت، اما سرمای ناگهانی و یخ زدگی محصول این مناطق را از بین برد و حال تا زمان برداشت محصول از مناطق گرمسیری مدیریت مصرف باید رعایت شود تا آرامش نسبی به بازار بازگردد.

شادلو قیمت پیاز و گوجه فرنگی را برحسب کیفیت متفاوت دانست و گفت: قیمت پیاز و گوجه فرنگی برحسب کیفیت با نرخ‌های متفاوتی از کشاورز خریداری می‌شوند که در فاصله تولید تا مصرف هزینه‌هایی همچون حمل‌ونقل، انبارداری، سود خرده فروش و غیره لحاظ می‌شود. هر چند در برخی مواقع سودجویی عوامل واسطه و دلال موجب شده این اختلاف قیمت به بیش از ۲ برابر برسد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران در پایان تصریح کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت اختلاف مزرعه تا بازار ۲ برابر است که دستگاه‌های مسئول با اعمال نظارت دقیق بر سطح بازار باید سود متعارفی از عمده فروشی تا خرده فروشی را لحاظ کنند تا شاهد آرامش بازار باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
نظرات روانتشار دهید
ناشناس
۰۸:۴۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
صادرات رو ممنوع کنید بازار گوجه به ارامش می رسه
نمیخواد خودتون رو به زحمت بندازید
ناشناس
۰۸:۴۲ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
اقای محترم 20روز هست که دارید صادرات می کنید گوجه کال ورسیده رو تجار افغان وپاکستانی دارن می برند اونوقت شما می گید سرما باعث گرانی شده خیر اقا فقط صادرات بی موقع
مهدی
۰۸:۳۹ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
خدایا تورا هزاران هزار بار شکر مسو لین دارند کاری می کند ما چقدر خوشبختیم ما چقدر خوشحالیم خجالت خوب چیزی!!!!!!!!!!