سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غرضی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

سال ۹۲ به من گفتند که چه کسی تو را تایید می‌کند؟/ در مدیریت کشور باید حواسمان باشد که دست در جیب فقرا نکنیم/ مردم همه کاره کشور هستند نه جناح‌ها

غرضی از دغدغه‌هایش برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری گفت.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرمحمد غفاری؛ مدتی است که تنور انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ روشن شده است و هر چه زمان می‌گذرد، آمادگی افراد و گروه‌ها برای حضور در این انتخابات بیشتر و این تنور داغ‌تر از قبل می‌شود.

سید محمد غرضی که سابقه حضور در وزارت نفت، وزارتخانه پست، تلگراف و تلفن، نمایندگی مردم اصفهان در دور اول مجلس شورای اسلامی و استانداری خوزستان و کردستان را در کارنامه خود دارد، یکی از افرادی است که حضورش در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ در یاد بسیاری از ما مانده و اخیرا هم اعلام کرده است که قصد دارد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده حضور پیدا کند و برای حضور در این انتخابات اعلام آمادگی کرده است.

به همین مناسبت به صحبت با او نشستیم تا از تصمیمات او برای آینده خبردار شویم و برنامه‌های آتی او را بدانیم.

مشروح مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

اداره کشور مثل آب خوردن است، چون مختصات قدرت را دارد/ سال ۹۲ به من گفتند که چه کسی تو را تایید می‌کند؟

باشگاه خبرنگاران جوان: اخیرا مصاحبه‌ای از شما مبنی بر حضورتان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ منتشر شده است؛ می‌خواستیم بدانیم چه شد که این تصمیم را گرفتید؟

غرضی: ما همیشه آماده ایم که بیاییم و بعد از مراجعه به نمونه‌های مختلف، راه حل اداره کشور را ارائه کردیم. اداره کشور مثل آب خوردن است، چون دارای مختصات قدرت است و بهترین طبقه متوسط را در دنیا دارد. حدود صد هزار دکترای داخلی و خارجی ایرانی داریم که آمریکا و اروپا از ما قرض می‌گیرند و از همه مهم‌تر ملت ایران است که هزینه‌ای کم و کار بسیار زیادی را پیش روی خود دارد. سال ۹۲ به من گفتند که چه کسی تو را تایید می‌کند؟ گفتم عمل من، من را تایید می‌کند.

در اداره کشور نیازی به سرمایه، مدیریت و تکنولوژی خارجی نداریم

باشگاه خبرنگاران جوان: راه حل شما برای اداره کشور چیست؟

غرضی: ما در اداره کشور به سرمایه، مدیریت و تکنولوژی خارجی نیازی نداریم؛ در اداره کشور بسیاری از روش‌های موجود را نفی و نقد می‌کنیم و روش‌های متکی به مردم را پایه مدیریت خود قرار می‌دهیم.

در طول ۶۰ سال گذشته موارد مختلفی را در وزارتخانه‌های مختلف مانند نفت، مخابرات، نیرو تجربه کردم و هرگز از صندوق دولت چیزی دریافت نکردم و به قولی چاه ما از خود آب داده و به بهترین نحو عمل کرده است.

بهترین مثال آن مخابرات است که می‌توان گفت روزگاری قیمت تلفن معادل قیمت ۱۰ پیکان بود، اما امروز کشور ۸۰ میلیونی حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون سیم‌کارت دارد و مردم با ۵ هزار تومان سیم‌کارت می‌خرند؛ اما آمریکا ۳۲۰ میلیون جمعیت و ۲۷۰ میلیون سیم‌کارت دارد و هر صاحب سیم‌کارت هم باید ماهی ۵۰ دلار به ۶ شرکت خصوصی پرداخت کند، اما هر ایرانی به طور متوسط ماهی ۳۰ الی ۴۰ هزار تومان هزینه استفاده از سیم‌کارت را پرداخت می‌کند که از کرایه تاکسی هم کم‌تر است.

موبایل در ایران ارزان‌تر از آمریکاست

در دهه هفتاد که مسائل موبایل و ورود آن به کشور را پیگیری می‌کردیم به من گفتند که در داخل و خارج کشور ۲۰۰ هزار نفر در زمینه موبایل تخصص دارند، من با به کارگیری این افراد با تکیه بر نیرو و تکنولوژی داخلی این موارد را گسترش دادم و در حال حاضر تنها چیزی که در ایران ارزان‌تر از آمریکا می‌توان آن را خرید موبایل است.


بیشتر بخوانید:


در مدیریت کشور باید حواسمان باشد که دست در جیب فقرا نکنیم، به مردم تکیه کنیم و به خارجی جماعت تکیه نکنیم؛ البته این به این معنی نیست که با کشور‌های خارجی تعامل نداشته باشیم و سیاست خارجی را کنار بگذاریم.‌

می‌توانم کشور را بدون تکیه بر احزاب و گروه‌ها اداره کنم

امروز با شرایطی مواجه هستیم که مردم ماهی یک و نیم الی دو دلار از دولت یارانه می‌گیرند؛ این در حالی است که دولت در مرداد ماه اعلام کرد که ۵ میلیارد دلار درآمد داشته است؛ کاش کسی باشد و بگوید که این پول‌ها در کجا مصرف می‌شود و به کجا می‌رود. من حتی می‌توانم کشور را بدون تکیه بر احزاب و گروه‌ها و با تکیه بر مردم اداره کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ هم شرکت کردید و رای کم‌تری نسبت به بقیه آوردید؛ چرا دوباره این تصمیم را گرفتید؟

غرضی: در سال ۹۲ آرای من از آرای باطله هم کم‌تر بود و تنها در اصفهان که محل تولدم بود توانستم رای بیشتری به نسبت بقیه شهر‌ها به دست بیاورم، اما تصمیم دارم که به مردم خدمتم کنم و با راهکار‌هایی که گفتم کشور را از وضع فعلی نجات دهم.

جناح‌های مختلف منافع مردم را به نفع خود مصادره کرده اند

باشگاه خبرنگاران جوان: از اسامی مطرح شده برای حضور در انتخابات مطلع هستید؟ فکر می‌کنید بتوانید در کنار این افراد رقابت جدی در آینده ایجاد کنید؟

غرضی: در طول چهل سال گذشته مدام جناح‌های اصلاح طلب و اصولگرا قدرت اجرایی را در دست گرفته اند و امتیازات مردم را به نفع گروه خود مصادره کردند. اگر دقت کنید می‌بینید که ۵ هزار نفر از فرزندان مدیران میانی کشور در خارج از کشور حضور دارند و مجموعا از ۵۰ میلیون تا یک میلیارد دلار ارز از کشور خارج کرده اند؛ با این حال این افراد مدعی اداره کشور هستند و به همین خاطر است که مردم به آن‌ها اعتماد نمی‌کنند. حالا اگر باز هم در انتخابات آتی یکی از این افراد رای بیاورد، نمی‌تواند کشور را اداره کند و مانند ادوار گذشته مشکلاتی را به وجود می‌آورند.

اعتقادی به جناح ندارم؛ مردم همه کاره کشور هستند/ وقتی مردم در جنگ شهید می‌دادند، احزاب و جناح‌ها در مجلس اول و دوم با هم درگیر بودند

باشگاه خبرنگاران جوان: پس با این وجود شما از طرف جناح خاصی وارد انتخابات نخواهید شد؛ درسته؟

غرضی: من اصلا به جناح اعتقاد ندارم؛ اگر تاریخ را مطالعه کنید می‌بینید که مردم همه کاره کشور بودند و حزب و جناح نقشی در اتفاقات مهم تاریخی نداشتند. تاریخ مشروطه را که بخوانیم می‌بینیم که این مردم بودند که در این واقعه نقش آفرینی کردند؛ افرادی هم در آن حضور داشتند، اما این بطن جامعه بود که کار نهایی را انجام داد.

در برهه‌ای دیگر بعد از جنگ جهانی دوم کشور توسط نیرو‌های خارجی اشغال می‌شود؛ این بار هم مردم هستند که وارد عرصه می‌شوند و نفت را ملی می‌کنند و گروه‌ها و احزاب نقشی در آن نداشتند. در حالی که احزاب و جناح‌ها در مجلس اول و دوم با هم درگیر بودند، مردم در جبهه‌ها حضور داشتند و شهید می‌دادند. حدود ۲۴۳ هزار شهید دادیم، اما هیچ کدام از این شهدا وابستگی به اصلاح طلب و اصولگرا نداشتند.

به همین خاطر است که به احزاب و گروه‌ها اعتقادی ندارم و نه تکیه‌ای بر قدرت سیاسی می‌کنم و حرف هایم را با مردم می‌زنم. در سال ۵۹ که استاندار خوزستان بودم با تکیه بر مردم توانستیم جنگ را مدیریت کنیم و نیرو‌های دشمن را شکست دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: مرسوم است افراد که اعلام آمادگی برای شرکت در انتخابات می‌کنند، کابینه فرضی هم برای خود تعیین می‌کنند، آیا برای خود کابینه هم تعیین کردید؟

غرضی: کابینه من یک کابینه ۵۵ میلیون نفری است؛ یعنی هیچ تصمیمی نمی‌گیرم مگر اینکه رضایت عامه مردم در آن باشد؛ موضوعی که فقه شیعه مدت‌ها پیش بر آن تاکید کرده و آن این است که "حقوق عامه بر حقوق خاصه ارجحیت دارد" و برنامه من برای دولتم این است که آن را بر این پایه بنا کنم.

وقتی در وزارت نفت بودم دست به جیب راه می‌رفتم و متخصصین کار می‌کردند

باشگاه خبرنگاران جوان: معمولا رایج است افراد اسمی از کابینه خود ببرند، شما تصمیم ندارید از کسی نام ببرید؟

غرضی: افرادی که تجربه اداره کشور را ندارند با اتکا به اسم اعضای کابینه خود برای رای آوردن این کار را انجام می‌دهند. بعد از پیروزی انقلاب که استاندار خوزستان شدم به آنجا رفتم و افرادی را که از عقبه اجتماعی خوب و حسن شهرت برخوردار بودند در جایگاه‌های مختلف منصوب می‌کردم و دیدم که همه چیز به راحتی اداره شد.

در وزارت نفت هم وقتی رفتم، افراد متخصص را جمع کردم و هر کدام را در جایگاه مرتبط با خود به کار گرفتم و به قول اصفهانی‌ها دست در جیب خودم کرده بودم و راه می‌رفتم و متخصصین کار می‌کردند و دیدم که خیلی خوب امور اداره شد؛ در مناصب دیگر هم که قرار داشتم همین کار را انجام دادم.

در ایران بعد از جلب رضایت اهل فن، کشور اداره می‌شود، ولی اگر دوستان و امتیاز طلبان و رفقا را جمع کنیم، مردم می‌فهمند کار‌های شما به نفع آن‌ها نیست و شما را همراهی نمی‌کنند.

انقلاب ستاد ندارد، قلب دارد و قلب آن رضایت عامه است

باشگاه خبرنگاران جوان: ستاد انتخاباتی هم راه اندازی کردید؟

غرضی: احتیاجی به ستاد ندارم؛ اگر مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرم اداره کشور را به همین صورت که گفتم پیش می برم. انقلاب ستاد ندارد؛ انقلاب قلب دارد و قلب انقلاب رضایت عامه است؛ باید با مردم طوری صحبت کرد که رضایتشان جلب شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
محسنی
۰۹:۳۸ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
حرفای خوبی میزنه ولی یه خورده پیره به درد ریاست جمهوری نمیخوره
کاش سال 92 به ایشان رای داده بودم از رییس جمهوری فعلی خیلی بهتر بود
متاسفانه گول سلبریتی ها را خوردم
رشید پور بیسواد و جعفری بیسوادتر و ...
سورج
۰۸:۱۰ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
حرفهاي قشنگ و ابدارهمه ميتونن بزنن اقاي وزير قبل . تازه كشور به رئيس جمهور جوانتر احتياج داره . شما بايد استراحت كني ، استراحت !!!
مخاطب
۰۷:۴۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
افرین به این حرفت..جناح ها فقط بفکر خودشون و جناحشون هستن..تا روزی جناح بازی باشه اوضاع همینه شایدم بدتر..هر جناحی میخواد جناح رقیب رو ضربه بزنه...فقط یک جناح اونم نماینده ملت ایران...نه نماینده جناح خودش..
ناشناس
۰۰:۳۱ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
دو تا سوال بکنید از اینها؛ بچه هات کجان و کجا درس خواندن؟ خانه ات کجاست؟ فرشته یا کاخ....؟
ناشناس
۲۳:۳۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
عجب
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
برا من خیلی عجیبه وقتی میگن موبایل در ایران ارزان تره از امریکا. کار با هیچ چیز دیگه ندارم ولی وقتی ادم میتونه یه مقایسه درست از قیمت و قدرت خرید مردم دو کشور بکنه که در هر دو کشور چند سال زندگی کرده باشه بعد نظر بده. وسایل الکترونیکی در آمریکا و کانادا جز بی ارزش ترین و ارزاان ترین وسایل هست و شما میتونید با یه کار نیمه وقت حقوق حداقلی بهترین تلفن همراه رو با حقوق ۱ ماه نقدی بخرید اگر نقدی نخواهید میتوانید بدون هیچ مشکلی هر وقت خواستید گوشی رو بگیرید بدون پیش پرداخت و ماهیانه مبلغی را همراه هزینه سرویس پرداخت کنید در طول دو سال.
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
دولت انقلابی جوان
بقیه عزیزان هم برای اخرت خودشون مشغول شوند و اگر مقدوره فقط مشاوره بدهند و مسئولیتها را واگذار کننند
خلیل
۲۱:۱۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
تو این اوضاع همه دلسوز مردم شدن.من نظرم اینه که مثل بازیهای ورزشی یه رییس جمهور از اونور آب بیاریم.خدا رو چه دیدی شاید اونا درد مارو بفهمن
سعید
۲۱:۱۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
فصل انتخابات ریاست جمهوری فرا رسید مردم باز سرلوحشون قرار گرفت مردم مهم شدن!بس نیست یکم عذاب وجدان اخه بخدا قسم اون ساعتی که تو دسته آقازاده آقای جهانگیری هست اگه من پولشو داشتم حداقل یه آپارتمان 45متری تو شهرستانمون میخریدم از این متاجری خلاص میشدم.من نمیدونم پس این عدالت خدا و خون شهدا کی قراره دامن این آقازاده هارو بگیره چرا هر چی گناه میکنن ما باید تاوان گناهانشونو بدیم
ناشناس
۲۱:۰۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
آقای غرضی به خدا دیگه چیزی برای این مردم نمونده.فقط یه پیراهن و شلوار وصله دار داریم.
حیدری
۲۰:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
حیف پیره
وگرنه رای میدادم
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
الله اکبر از دست اینا !
دست‌بردار نیستند که!
ایرانی
۲۰:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
دیروز تو شبکه خبر آقای روحانی گفت ما الان تو وضعیت جنگی هستیم و تو جنگ سختی وجود داره.
حالا من یه سوال از آقای روحانی دارم " این جنگ رو کی راه انداخته و قراره تا کی طول بکشه و چرا مردمی که کوچکترین دخالتی تو سیاست کشور ندارن باید تاوان این مثلا جنگ رو بدن
ناشناس
۱۹:۵۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
فعلاً که دست تو جیپ مردمه،جیب مردم رو سوراخ کردن از بس که جیپ رو فشار دادن تا اون تهش رو هم بکنن.چیزی دیگه برا مردم نمونده.
احمد
۱۹:۵۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
دست در جيب مردم كردن يك واقعيتي تلخ است اين دومين بار است كه پول جمع مي كنيم آپارتمانم را عوض كنم كه در چند قدمي خريد تورم اجازه اين كار را نميده.
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
یک شرط برای کاندید ریاست جمهوری اینکه باید آزمون بیماری کرونا به خوبی پشت سر گذاشته باشد کاندیدی که کرونا نگرفته باشد رد صلاحیت شود
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
اینم مثل بقیه حرفای قشنگ قشنگ میزنه!
حالا کار نداریم خیلی جوونه!
ناشناس
۱۸:۳۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
سلام.ديگه به هيچ شعاري نميشود اعتماد كرد آقاي روحاني هم خيلي ميگفت كليد مشكلات در دست من است....من ديگه به هيچ كس اعتماد ندارم
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
موبایل در ایران از آمریکا ارزانتر است؟عجب شما انگار از قیمت دلار خبر نداری
والا تا جایی که من یادم میاد شعار پر رنگ شما اونموقع فقط این بود که فور جی رو به ایران بیاری انگار دغدغه مردم شبکه فورجی بود.من خودم الان دارم ولی استفاده نمیکنم به خاطر مصرف باتریش.
حتما این سری هم میگی فایو جی رو میاری.
من این سری فقط به کسی رای میدم که بتونه پراید هفت میلیون کنه دلار برگرده به سه تومن قیمت خونه هم قبل دوره روحانی بشه
علی
۰۸:۳۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
توهم داری
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ایران بیشتر دشمن داخلی داره تا خارجی عده ای مثل زالو مثل برخی جناح های سیاسی دشمنی امریکا از اینها خیلی کمتره
ناشناس
۰۷:۵۱ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
واقعا درسته.جناح ها فقط بفکر جناح خودشون و ضربه به رقیب هستن.این وسط مردم داغون شدن...جناح بی جناح
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
خودش با فروش سیمکارت کم دست تو جیب مردم نکرد.
ناشناس
۱۷:۵۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
فکر کنم یادش رفته که تا وقتی وزیر بود فقط یک اپراتور داشتیم که آنهم سیم کارت میلیونی تحویل میداد فکرشوبکنید سیم کارت 1 میلیون در دهه 70 و80 یعنی چه؟
ناشناس
۰۷:۰۸ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
اوایل قیمت واگذاری سیم کارت 1میلیون و 200 هزار تومان بود و منه کارمند حقوق 50 هزارتومانی میگرفتم
ناشناس
۱۷:۴۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
چرا سیر نمی شوید والله شهیدان اینقدره شما از مملکت خوردید طلب ندارن آنها جون خود را دادن شما چی؟
مجتبی
۱۷:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
کشور ما مردان و زنان آگاه و دانا میخاد نه رِئیس جمهور و نه کس دیگر
علی
۰۸:۳۸ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
هر دو را می خواد
كيوان
۱۷:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
آقاي غرضي سال 92 در مناظره هرچي گفتن يك كلمه گفت كنترل تورم
الان بزرگترين مشكل اقتصاد ما تورم بي حد و حساب هستش كه نه تاجر نه توليد كننده نمي دونه داريم بكجا ميريم ارزش پول ملي هم كه همه مي دونن
ولي حيف كه ديگه ديره
از ماست كه برماست
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
اگر به من باشد، اختیار یک کوچه را هم به غرضی و امثالهم نمی دهم. خاک بر سر ما که با وجود این همه نابغه و فیلسوف ایرانی باید این افراد به خود اجازه فکر کردن به پست ریاست جمهوری را بدهند.
ناشناس
۲۲:۴۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
احسنت
ه
۰۸:۳۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
ایشون هم نابغه هست و مدرک از دانشگاه تهران گرفته آنهم زمانی که قبولی دانشگاه مثل الان نبوده
ارش
۱۷:۱۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
من بهش قبلا رای دادم الانم بیاد بهش رای میدم.
ناشناس
۲۰:۲۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
حتما این کار رو انجام بده فکر کنم از ابن رو به اون رو میشه اوضاع ... !
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ای کاش یه کم در مورد زندگی این اقا اوایل انقلاب و نقشی که تو تضعیف ارتش و اعدام ها و... داشتن یکم بخونیم
ایرانی
۱۷:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ایشون گویی سرش به جایی خورده و بهتره کلا هیچ مسئولیتی نداشته باشن کلا از نظر علمی از یه سنی به بعد مغز دچار زوال میشه و دیگه کارایی نداره.ایشون فرمودن موبایل در ایران ارزون تر از آمریکاست ولی مگه خبر ندارن حقوق کارگر ساختمانی در آمریکا روزی 100 دلاره در صورتی که در ایران روزی 6 دلاره حالا ایشون چطور به این نتیجه رسیدن دیگه معلوم نیست
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
درست است که حزب وجناح دیگه بدرد کشور نمی خورد توهم در حد استاندار بیشتر نیستی کشور ما یک نخبه جوان دلسوز میخواهد
وطنم
۱۷:۱۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
کافی نیست چون سریع ناامیدش میکنند و تهدید. باید نترس و جربزه دار هم باشه مثل امیرکبیر.
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ایشان یک مهندس هستند نه یک حقوقدان کشک