سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماندگاری بیشتر مواد غذایی با کیسه‌های آنتی باکتریال

یک شرکت دانش بنیان داخلی برای افزایش ماندگاری موادغذایی، کیسه‌های آنتی باکتریال تولید و به بازار عرضه می‌کند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک شرکت دانش بنیان داخلی برای افزایش ماندگاری موادغذایی، کیسه‌های آنتی باکتریال تولید و به بازار عرضه می‌کند. این کیسه‌ها به دلیل داشتن نانومواد از خواص آنتی باکتریال بهره‌مند بوده و می‌توانند عوامل بیماری‌زا را از بین ببرند.

این شرکت کیسه نگهداری مواد غذایی آنتی‌باکتریال حاوی نانو ذرات اکسید روی را با نام تجاری آیری‌پلاست تولید و به بازار عرضه می‌کند. این محصول به عنوان یکی از بزرگترین زیر مجموعه‌های این شرکت دانش بنیان با پیوند پژوهشگران علمی و صنعت گامی قابل توجه را در حوزه فناوری نانو برداشته است تا دریچه ورود پژوهشگران به کاربرد فناوری نانو در تولیدات صنعتی باشد. این محصول به‌عنوان برند پیشرو در صنعت پلاستیک در کشور با استفاده از فناوری‌های روز محصولات مختلفی از جمله کیسه زباله، دستکش یکبار مصرف، سلفون، کیسه فریزر و سفره یکبار را به بازار عرضه می‌کند.

سال گذشته این شرکت اقدام به تولید بطری‌های پلاستیکی مقاوم در برابر شکستگی و ضربه کرد. شکستگی و ترک خوردگی بطری‌های پلاستیکی در صنعت تولید بطری‌های پلاستیکی برای شرکت‌های تولیدکننده و همچنین شرکت‌هایی که از این بطری‌ها استفاده می‌کردند مشکل‌هایی را ایجاد می‌کند. از این رو این شرکت افزودنی نانویی لازم برای مقاوم‌تر کردن این بطری‌ها را به‌دست آورد و اولین بطری‌های پلی‌پروپیلن تقویت شده با فناوری نانو را سال گذشته تولید کرد.

به گفته کارشناس تحقیق و توسعه این شرکت  با افزودن این ماده نانویی به بطری‌ها استحکام آن‌ها به حد قابل قبولی ارتقا پیدا کرد به طوری‌که با پرتاب از فاصله یک متری، هیچ شکستگی و درزی در بطری دیده نمی‌شود. این بطری‌ها پس از تست‌های متعددی و دریافت نتیجه مطلوب از آزمایش‌ها، وارد خط تولید این شرکت  شد و با تیراژ ۹۰۰ هزار بطری در ماه تولید انبوه آن درسال گذشته انجام شد.

استفاده از نانو افزودنی‌ها یکی از مؤثرترین روش‌ها به‌منظور بهبود خواص نهایی پلاستیک است. یکی از بزرگ‌ترین معضلات در تولید محصولات پلیمری به‌خصوص در پلیمر‌های PP و UPVC، بحث شکنندگی قطعات نهایی مانند لوله، اتصالات، پروفیل و پنل‌ها مخصوصاً در دما‌های پایین است. به این منظور تولیدکنندگان مجبور به استفاده از بهبوددهنده‌های ضربه آکریلیکی و CPE در صنعت UPVC و استفاده از ترموپلاستیک الاستومر‌ها در صنعت PP هستند که اغلب وارداتی بوده و در کنار بهبود خواص ضربه دیگر خواص قطعه را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. محصول نانوافزودنی این شرکت پیشگام به‌صورت پودری به‌منظور بهبود مقاومت ضربه لوله‌ها، اتصالات و پروفیل‌های درب و پنجره UPVC و در شکل مستربچ، در بهبود مقاومت ضربه پلی‌اتیلن و پروپیلن به کار می‌روند. مستربچ نانو پایه پلی‌اولفین برای افزایش مقاومت در برابر خراش‌پذیری سطح از محصولات این خانواده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.