سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمار‌هایی که حباب بازار مسکن را دو چندان می‌کند/ آیا رشد ۱۱۰ درصدی قیمت مسکن در تهران واقعی است؟

وزارت راه و شهرسازی معتقد است انتشار آمار تنها ۲ منطقه مسکونی از پایتخت بر التهاب بازار مسکن کشور تاثیر گذار است.

 به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار مسکن این روزها درگیر حاشیه های مختلفی در حوزه ارائه آمار شده به طوری که برخی از آمارهایی که بانک مرکزی و یا سایر دستگاه ها منتشر می کنند باعث ایجاد حباب و نگرانی ها برای مردم و خریداران مسکن شده است.

چندی پیش بانک مرکزی در جدید‌ترین آماری که منتشر کرده اعلام کرد که متوسط قیمت مسکن در تهران به ۲۷ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان رسیده  و ونسبت به مدت مشابه سال گذشته  حدود ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.  

این در حالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان و مسئولان ارائه چنین آماری باعث افزایش بیشتر قیمت مسکن در سایر مناطق پایتخت شده و این خود بر گرانی مسکن در سایر شهرها و حتی مناطق حاشیه نشین دامن می زند.

آمار مسکن بانک مرکزی تنها برای شهر تهران است

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آماری که اخیراً بانک مرکزی درباره قیمت مسکن منتشر کرده است، گفت: برخی از دستگاه‌ها می‌توانند برخورد هدفمندی با آمار داشته باشند و برخی هم می‌توانند برخورد شکلی با آمار داشته باشند.

او با اشاره به اینکه از هفته آینده وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن و ساختمان آمار کل کشور را منتشر خواهد کرد، افزود: در یکی دو ماه گذشته معاونت مسکن با همکاری دستگاه‌ها، تمامی آمار شهر‌های کشور را استخراج کرده و با ارزیابی‌های نهایی آمار این قیمت‌ها را اعلام می‌کند.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه آمار بانک مرکزی تنها مربوط به شهر تهران است، ادامه داد: بزرگترین ایراد این آمار‌ها آن است که بانک مرکزی تنها نوسان قیمتی چند منطقه از شهر تهران را ارزیابی می‌کند و آمار نهایی این بانک تنها مربوط به شهر تهران است.

محمودزاده با بیان اینکه ۱۳۰۰ شهر در کشور وجود دارد و یک شهر نمی‌تواند راهنما و مقیاس قیمتی سایر شهر‌ها باشد، گفت: زمانی که آمار  قیمت مسکن در یکی از شهر‌های کشور را اعلام می‌کنند، در سایر شهر‌های کشور افراد سعی می‌کنند متناسب با این قیمت، نرخ ملک‌های خود را افزایش یا کاهش دهند.

محمود زاده اظهار کرد: بسیاری از مالکان در شهر‌های مختلف، قیمت مسکن در شهر خود را با تهران مقایسه می‌کنند در صورتی که این قیمت‌ها در سایر شهر‌ها واقعی نیست و آمار‌ها بسیار متفاوت‌تر از این بخش‌ها است.

در سه مرکز استان قیمت مسکن زیر ۱۵ میلیون تومان است

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: از ۲۷ استان کشور متوسط قیمت مسکن بسیاری از شهر‌ها زیر ۱۰ میلیون تومان است و در سه مرکز استان کشور هم قیمت مسکن زیر ۱۵ میلیون تومان است بنابراین نمی‌توان آماری که چند روز پیش بانک مرکزی منتشر کرد به عنوان ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان را مبنای کل کشور قرار داد.

محمود زاده همچنین درباره قیمت مسکن در شهر تهران هم گفت: مناطق یک، دو و سه تهران در این آمار‌ها پر رنگ شده، در صورتی که طبق بررسی‌های صورت گرفته در سایر مناطق نوسان قیمت چندانی نداریم و این مناطق دارای رشد و جهش قیمتی بوده و نمی‌توان این آمار‌ها را به سایر مناطق تطبیق داد.

محمود زاده توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی برای ۳۱ استان و ۱۳۰۰ شهر در کشور یک شهر را الگو قرار نمی‌دهد و ما به این آمار‌ها اشکال وارد می‌کنیم چرا که در ۳۱ مرکز استان قابلیت سنجش دارد و ما با برنامه‌ریزی‌های که انجام داده ایم این قیمت‌ها را استخراج کرده ایم.

قیمت مسکن در سه منطقه تهران بالای ۴۰ میلیون تومان است

محمود زاده اظهار کرد: بانک مرکزی به عنوان یک مرجع رسمی برخی از اطلاعات و آمار را اعلام می‌کند و اگر در این آمار‌ها نمودار‌ها را در نظر بگیریم متوسط قیمت مسکن در منطقه یک، دو و سه از ۴۰ میلیون تومان به بالا است و این در حالی است که در سایر مناطق تهران چنین نوساناتی وجود ندارد و عمده مناطق تهران دارای قیمت‌های عادی هستند.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه نباید به این عدد‌های غیر واقعی دامن بزنیم، افزود: ارائه چنین آمار‌هایی باعث ایجاد حباب و هدف گذاری اقتصادی می‌شود چراکه تمامی مناطق شهر‌ها می‌خواهند خودشان را به این قیمت‌ها برسانند.

رشد ۱۱۰ درصدی قیمت مسکن در تهران  تنها در یک سال

متوسط قیمت مسکن در تهران برای مهر ماه امسال بر اساس اعلام بانک مرکزی، ۲۶ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان در هر متر مربع بود. این شاخص در مقایسه با ماه گذشته (شهریور ۹۹) رشد ۱۰ درصدی و نسبت به ماه مشابه سال قبل (مهر ماه ۹۸) رشد ۱۱۰.۱ درصدی داشته است.

همچنین تعداد معاملات مسکن نیز در مهر ماه امسال ۸۶۵۶ فقره بود که نسبت به ماه گذشته که ۸ هزار و ۴۶۳ فقره بود، رشد ۲.۳ درصدی و نسبت به ماه مشابه سال گذشته (مهر ماه ۹۸) که ۳۴۰۱ فقره معامله ثبت شده بود، افزایش ۱۵۴.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

بیشترین تعداد واحدهای معامله شده در تهران به تفکیک عمر بنا به واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۷ درصد از کل معاملات مسکن مهر ماه اختصاص داشت. واحدهای ۱۶ تا ۲۰ سال ساخت با ۱۹ درصد کل معاملات در رتبه بعدی قرار داشتند.

همچنین از نظر توزیع معاملات در مناطق ۲۲ گانه پایتخت منطقه ۵ با ۱۴.۷ درصد از کل معاملات بیشترین تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن در ماه گذشته را به خود اختصاص داد. در رتبه‌های بعدی مناطق ۱۰ و ۲ با اختصاص سهم‌های به ترتیب ۹.۴ درصد و ۸.۴ درصد قرار داشتند.

به طور کلی ۷۳.۴ درصد از کل معاملات مسکن مهر ماه تهران به ترتیب در ۱۰ منطقه ۵، ۱۰، ۲، ۴، ۱۴، ۷، ۱، ۸، ۱۵ و ۱۱ اختصاص داشت. بیشترین متوسط قیمت مسکن در مهر ماه امسال به منطقه یک با متوسط ۵۶ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان و ارزان‌ترین منطقه تهران نیز منطقه ۱۸ با متوسط قیمت ۱۲ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان در هر متر مربع بود که نسبت به مهر ماه سال گذشته به ترتیب ۱۱۰.۹ و ۱۲۵.۱ درصد افزایش داشته است.

تحولات بازار مسکن در هفت ماهه نخست امسال

بر اساس اعلام بانک مرکزی در هفت ماهه نخست امسال  ۶۳ هزار و ۵۷۷ فقره معامله مسکن به ثبت رسیده که نسبت به هفت ماهه نخست سال گذشته که ۳۵ هزار و ۸۰۷ فقره معامله انجام شده بود رشد ۷۷.۶ درصدی داشته است.

همچنین متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در هفت ماهه نخست امسال ۲۰ میلیون و ۸۹۱ هزار و ۷۰۰ تومان بود که نسبت به هفت ماهه نخست سال گذشته که شاخص مذکور ۱۲ میلیون و ۷۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان بود رشد ۶۴.۳ درصدی داشته است.

ارائه یک آمار دقیق مسکنی برای کل کشور  توسط معاونت مسکن

حسینی یکی از مشاوران املاک در منطقه جنوب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،   با بیان اینکه میانگین قیمت در ناحیه ۴ منطقه ۱۲ حدود ۱۰ تا ۱۳ تومان است گفت: آمار‌هایی که برخی از دستگاه‌ها ارائه می‌کنند تنها مربوط به مناطق بالای شهر تهران است و با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد کشور بسیاری از خریداران قدرت خریدشان به این مناطق هم نمی‌رسد چه برسد که بخواهند در مناطق دیگر ملک خریداری کنند.

همچنین  وطنی یکی دیگر از مشاوران املاک که  در محدوده افسریه ساکن بود با بیان اینکه ارائه چنین آماری باعث ایجاد التهاب در حوزه مسکن می شود افزود: باید سعی کنیم برای هر شهر و یا هر منطقه آمار جداگانه ای ارائه شود تا شاید مالکان فکر افزایش قیمت و جهش قیمتی را از سرشان دور کنند.

دولت باید هرچه سریعتر اقدامات لازم برای کنترل و یا ارائه آمارهای دقیق و کارشناسی شده تنها برای یک منطقه را ارائه کند تا شاید دندانی که برخی از مالکان با ارائه چنین آمارهایی برای گرانی ملک خود تیز می کنند، کنده شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: مسکن ، ساخت وساز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۳
تیرانی
۰۳:۳۸ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
۹۵ درصد خرید و فروش ملک توسط دلالان انجام میشود و به دروِ ع بازار گرمی میکنند هشتاد مردم ایران زیر خط فقر هستند که زندگی حد اقلی دارند ار کجا بیارن چند میلیارد برای مسکن بدهند حقیقت بازار مسکن بطور کلی مرده است و هیچ خرید و فروش واقعی انجام‌ نمیشود
نادر
۰۰:۵۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
دولت...واقعآ اگر خواسته باشه قیمت مسکن کنترل کنه به راحتی میتونه وقتی بیان کل مناطق قیمت گذاری و کارشناسی بشه بعد هر کی خواست ملک معامله کنه حتمآ باید قیمت کارشناسی رسمی دادگستری داشته باشن تا بتونن محضر سند بزنن یعنی بدون قیمت نامه کسی نتونه سند بزنه دیگه دست دزد ها قطع میشه و شاید تا دو الی سه ماه کسی ملک خودشو به این قیمت نده ولی با این قانون ارزان شدن کل منطقه دیگه همه بهتر و با خیال راحت و افزایش معامله و بیشتر شدن ساخت و ساز روبرو میشیم اگر دولت خواسته باشه
حسین
۱۶:۵۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
باسلام وقتی در کشور عزیزمان تو مدت ۶ماه قیمت یک خودرو (کوییک) بیش از ۱۱۰ درصد افزایش پیدا کند.وکسی جوابگو نباشد.قیمت کارخانه از ۶۲ م به ۱۳۰ م رسیده .که ارزشش نصف این قیمته .توقع دارید ملک گرون نشه.
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
قیمت مسکن در محله جنوب شهر به میزان 10 برابر دو سال پیش شده باور نکردنی.
ناشناس
۱۶:۲۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
آقای وزیر حال که حباب مال دو منطقه است جلوی آن را بگیر مکر شما مسول نیستند چرا آنقدر بی عدالتی به یک عده‌ای از مردم می شود یعنی شما روزتان به سوداگران مافیای دلال املاک نمی رسد چرا اکر بخواهید می تواند چون همه مسولبن همه از حرج مرج سود می برند منطقه یک دو مال کی است کاخ های شاهنشاهی که علم شده مال مسولین است بس کنید چرا مردم را سر کار گذاشتید تا که دروغ عاقبت نابودی است با این وضع صبر مردم هم حدی دارد بس کنید به کل دولت است نه شما کل میولین که راحت از حق مردم می کذرند پیام را بنوس درد مردم است
علی
۱۵:۲۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
آمار قیمت مسکن را ول کنید
مقایسه یکساله قیمت آهن،سیمان،شیرآلات ومصالح ساختمانی را بگذارید نرخ تورم مسکن مشخص میشود
مهناز
۱۴:۳۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
رزمایش کنترل قیمت هم برگزار کنید و دقیقه به دقیقه قیمت های مغازه ها را بررسی کنید ببینید این مغازه تا مغازه بعد قیمتها چه تفاوتی دارند و در هر دقیقه چه اقلامی گرانتر شده
علی اکبر سیف جمالی
۱۱:۱۸ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
سلام
لطفا زمانی که مصاحبه می‌کنید یکنفر متخصص و کارشناس قیمت گذاری که واقعیات رو بگه هم باشه تا نتونن مصاحبه یک طرفه انجام بدن قیمت ملک رفتعه بالا چند علت داره
1. اییجاد جلوگیری از ساخت و ساز توسط شهرداری
2. واگذار نکردن زمین های بلا استفاده ارگان ها برای ساخت
3. تراکم جمعیت و کمبود ملک
4. تورم بیش از حد
5. و...
در استانی مانند قم به علت وجود ملک و زمین فراوان قیمت ملک چندان دستخوش تغییر نیست
بنده کارشناس نیستم ولی عواملی که ملموس هست و یک شهروند عادی میتونه ببینه همین ها هستن
فرد سرمایه گذار که پولش تو این مملکت داره از بین میره چه چیزی بخره که بتونه آینده مالیش رو تضمین کنه
لطفا به این موارد هم رسیدگی کنید ممنون
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
هر کس عقل و اختیار خدادادی داشته باشه درس عبرت از مسولین این نظام میگیرد که مسولین واقعی نیستن و دلسوز و هر چه گفتن بر عکس اتفاق افتاد تو دام تحریم بدبخت تر شدیم
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
هر کس عقل و اختیار خدادادی داشته باشه درس عبرت از مسولین این نظام میگیرد که مسولین واقعی نیستن و دلسوز و هر چه گفتن بر عکس اتفاق افتاد تو دام تحریم بدبخت تر شدیم
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
هر کس عقل و اختیار خدادادی داشته باشه درس عبرت از مسولین این نظام میگیرد که مسولین واقعی نیستن و دلسوز و هر چه گفتن بر عکس اتفاق افتاد تو دام تحریم بدبخت تر شدیم
امین
۱۱:۰۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
یا معنی حباب رو نمیدونین یا معنی کف و صابون رو
سیامک قهاری
۱۰:۴۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
جناب آقای محمود زاده
قیمت ها در سایر مناطق عادی است ؟؟؟!!!
در منطقۀ 21 مهر ماه پارسال قیمت حوالی 12 الی 13 میلیون تومان بود و الان به نزدیک 30 میلیون تومان رسیده !!!! قیمت ها عادی است ؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
خدا باعث وبانی این همه گرانی را ذلیل کنه قشر ضعیف ومتوسط زیر پا له شدند
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
خدا لعنت کنه رو که جز تورم و گرانی و فقرو اعتیاد و فساد چیزی نداشتن
مسکن شده رویای دست نیافتنی خدا لعنت کنه
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
مسکن مهر و ... را بیایید بیشتر در تبریز و اصفهان و شیراز و مشهد احداث کنید به جای اینکه بیشتر در تهران متمرکز شوید. با این کار ممکن است بودجه بیشتری به سایر مناطق برسد و مردم ناخودآگاه جذب شهرهای دیگر غیر تهران شوند. یا اینکه اگر با این سیاست مخالفید و می خواهید تهران به یک کلان شهر مثلا 30 میلیونی تبدیل شود، باید زیرساختهای تهران را به گونه ای زیاد و فراوان برای این جمعیت را فراهم کنید که امکانات تمام مناطق تهران با مناطق مرفه تقریبا برابر باشد و انگیزه ای برای گران کردن وجود نداشته باشد.
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
یعنی واقعا کسی نیست جلو این همه گرانی مسکن بگیره !!!!
این گرانی مسکن تا کجا می خواید بره بالا قیمت مسکت ساعتی بالا میره ..............
بابک صادقزاده
۱۰:۲۰ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
تو رو خدا اسم حباب رو نیارین آلرژی پیدا کردیم به این کلمه 4 حرفی الان 40 ساله همه چی رو میگین حباب ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
مسکن بخاطر تحریم گران شد چون زمین و مثل دارو و مواد غذایی نمیگذارن وارد کشور بشه و مصالح تولید کشور رو نمیگذارن وارد کشور بشه چون مصالح تولید داخل با کشتی از کشورهای دیگه وارد میشه؟؟؟
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
یکی از عواملی که باعث تورم ماهیانه قیمت ملک و مسکن شده است آمارهایی است که هر از گاهی اعلام می شود
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
یکی نیست اونهایی که آمار اشتباه به مردم میدن رو بازخواست و اگه خلافش دربیاد به اشد مجازات برسونه؟؟؟؟میگه فقط شاما تهرانه.من مازندرانم .خونه حدود 100 متری ی سال پیش فروختم 235 ملیون.همین الان شده 650تا هفتصد.چون به داداشم فروختم و الان قصد فروش داره اینهمه بالا رفته.مملکت هرکس هر کار خواست میکنه.بی صاحبه فعلا.بدبخت قشر کم درامد
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
يكي از مهمترين عوامل افازايش قيمت خانه، بنگاهها هستند كه براي افزايش كميسيون خود سعي در بالا بردن قيمت دارند. پيشنهاد مي شود مانند بيمه ها، كه نمايندگيها به ازاي فروش هر برگه بيمه يا قرارداد، مبلغي را از بيمه مي گيرند. در مورد خريد و فروش خانه نيز اقدام مشابهي انجام شود. و از باز گذاشتن دست بنگاهها كه هم منجر به افزايش قيمت و هم تخلفات بسيار و تشكيل پرونده هاي دادگاهي مي شود، جلوگيري شود
القرآن الکریم
۰۷:۵۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
«انّ الله لا يُغيِّرُ ما بقوم حتّي يغيّرو ما بانفسهم»
خداوند سرنوشت هيچ قومي و «ملّتي» را تغيير نمي دهد مگر آنكه آنها خود، تغيير دهند.
امیر
۰۷:۵۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
بنظر من اصلا چه لزومی داره که بانک مرکزی امار تورم مسکن را رسانه ای کنه این امار نه تنها مشکلی را حل نمیکنه بلکه خود باعث تورم مسکن خواهد شد
ناشناس
۰۶:۲۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
چند نکته در حال روز چند دهه اخیر ایران
بیشتر مردم دروغ را به عنوان عامل پیشرفت می دانند
بیشتر مردم راه دلالی و واسطه گری را انتخاب کرده اند
ما هر چیزی می خریم انتظار افزایش قیمت آن را داریم
رقابت ناصحیح بین مردم جهت افزایش سرمایه شدت یافته
مقامات از این آشفتگی سود می برند
راهکار کاهش قیمت ها زندانی کردن حدود 500 تا 1000، نفر در زندان در هر شهر است
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
مسکن هم تحریم هستیم از مسکن معلومه چه کسانی و با چه هدفی به دروغ میگن دارو و مواد غذایی تحریم هستیم بس نیست دروغ ایا مردم همه میدانند
مهدی
۰۱:۰۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
والا تنها چیزی که حبابه وجود مسئولینه