سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیوع نگران کننده قوز قرنیه د‌ربرخی مناطق ایران

تحقیقات نشان می دهد گسترش بیماری قوز قرنیه در برخی از مناطق ایران نگران کننده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جهادی فلوشیب فوق تخصصی قرنیه با بیان این آمار، گفت: مطالعات آماری در برخی مناطق ایران از جمله یزد خبر از شیوع بالای بیماری قوز قرنیه در ایران می‌دهد.

او، با اشاره به اینکه این  آمار در دنیا ۲ در یکصد هزار نفر بوده، و در ایران ۲ در صد نفر است، بیان کرد: قوز قرنیه از بیماری‌های قرنیه است که در آن قرنیه از حالت کروی متمایل به شکل مخروطی می‌شود.

جهادی، با بیان اینکه قرنیه با بافتی شفاف، محدب، کروی و باسطحی منظم در قسمت قدامی چشم قرار دارد و تصویر محیط اطراف را بر روی شبکیه ایجاد می‌کند، تصریح کرد: در قوز قرنیه، قرنیه شکل طبیعی خود را از دست داده وبه صورت مخروطی در می‌آید و سبب اختلالاتی، چون تاری دید، آستیگمات نامنظم همراه با نزدیک بینی ایجاد می‌کند.

فلوشیب فوق تخصصی قرنیه، ادامه داد: این بیماری یک بیماری پیش رونده است و علائم آن سریع تشدید می‌شود و شخص مبتلا را مجبور به تعویض مکرر و کوتاه مدت عینک می‌کند.

او، افزود: عامل ژنتیک و سابقه خانوادگی این بیماری و عوامل محیطی مثل اشعه ماورای بنفش نور خورشید در افرادی که حامل ژن این بیماری باشد میتواند سبب عارض شدن این بیماری شود.

جهادی، اضافه کرد: در حال حاضر عمل کراس لینکینگ که با استحکام بخشی به بافت قرنیه با اشعه فرابنفش انجام می‌شود برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند قابل انجام است که با بی حسی چشم انجام می‌شود.

 فوق تخصص قرنیه  اظهار کرد: این جراحی پیشرفت قوز قرینه را متوقف می‌کند و فرد با عینک د‌ید خوبی خواهد د‌اشت.

او، گفت: در مراحل پیشرفته‌تر بیماری برای در مان از لنز‌های تماسی، کارگزاری رینگ و یا لنز‌های داخل چشمی و در مراحل وخیم پیوند قرنیه برای در مان قوز قرنیه استفاده می‌شود.

  فلوشیپ قرنیه هم با تاکید بر اینکه این بیماری از سنین ۱۰، ۱۲ سالگی معمولا شروع می‌شود و تا ۳۵ سالگی ادامه دارد، بیان کرد: بهترین زمان برای تشخیص این بیماری در دوران بلوغ  بوده که در صورت مراجعه به پزشک و عکسبرداری از قرنیه قابل تشخیص  و درمان آن در این مرحله، حتی با عینک امکان پذیر است.

جهادی، تصریح کرد: افراد‌ی که بین بستگان نزد‌یک آن‌ها قوز قرینه د‌ید‌ه می‌شود برای تشخیص و درمان به هنگام به چشم پزشک مراجعه کنند.

فوق تخصصی قرنیه، ادامه داد: حساسیت‌های بهاره و آلرژی و خارش چشم و دستکاری کردن چشم با دست در زمان خارش از علل مهم شناخته شده ایجاد این بیماری است که باید در این شرایط با دارو‌های تجویز پزشک بر خارش آن غلبه کرد.

او، افزود: برای بیماران دارای قوز قرنیه امکان انجام عمل‌های لیزیک وپی آر کی امکانپذیر نیست.

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.