سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پولسازترین فیلم‌ها که سازندگان خود را ثروتمند کردند

بر خلاف تصور بیشتر دوستداران سینما که «انتقام جویان» را سودآورترین فیلم تاریخ می‌دانند، فیلم دیگری در این جایگاه قرار دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فیلم و فیلمسازی یک تجارت و صنعت مهم است و ساخت فیلم‌های سینمایی هزینه‌های زیادی را در پی خواهد داشت. خرج‌هایی برای ساخت فیلم وجود دارند که بیشتر سینمارو‌ها از آن بی اطلاع هستند و بودجه ساخت تنها بخشی از آن است. به همین خاطر فیلم‌ها باید فروش زیادی داشته باشند تا بتوان از آن‌ها به عنوان یک اثر سودآور یاد کرد.

به دلیل آنکه استودیو‌ها اطلاعات دقیقی از هزینه و همینطور فروش خود نمی‌دهند، محاسبه سود آوری فیلم‌ها کمی دشوار است. البته میتوان با معدود گزارش‌های سالانه‌ای که منتشر می‌شود، به مواردی رسید.

عموما فیلمی که ۱۵۰ میلیون دلار برای ساخت هزینه برداشته است، ۱۲۰ میلیون دلار هزینه بازاریابی و ۱۴۰ میلیون دلار هزینه‌های جانبی خواهد داشت. در واقع این فیلم ۴۱۰ میلیون دلار هزینه روی دست استودیو گذاشته و باید تا این میزان بفروشد. گفتنی است که استودیو‌ها از بلیت فروشی داخلی ۶۰ درصد و از بلیت فروشی در گیشه خارجی ۳۰ درصد سهم خواهند داشت.

با در نظر داشتن تمامی این موارد، به سراغ فیلم‌هایی می‌رویم که سود آورین آثار تاریخ سینما هستند.

پلنگ سیاه «Black panter»


این فیلم اثر مهمی برای کمپانی های مارول و دیزنی بود که نامزد بهترین فیلم اسکار شد. در ابتدا این دو کمپانی از موفقیت فیلم مطمئن نبودند، اما وقتی این فیلم اکران شد در جایگاه دومین فیلم پرفروش سال ۲۰۱۸ قرار گرفت. با توجه به ارقام، این فیلم ارزان تمام نشده است و تنها بودجه ساخت فیلم ۲۰۷ میلیون دلار بود. البته «پلنگ سیاه» ۱.۴ میلیارد دلار در گیشه جهانی فروخت و طبق تخمین‌ها بیش از ۴۷۶ میلیون دلار سود آوری داشته است.

مینیون‌ها «Minions»


اولین قسمت از این مجموعه انیمیشن موفق که سال ۲۰۱۵ منتشر شد، به شدت موفق بود. این انیمیشن ۸۱ میلیون دلار برای شرکت سازنده هزینه داشت و ۱.۲۷ میلیارد دلار فروخت که برای یک محصول انیمیشنی کمی عجیب است. تخمین‌ها نشان می‌دهد که «مینیون ها»، ۵۰۲ میلیون دلار برای یونیورسال سود داشته است.

ده فرمان «The Ten Commandments»


این فیلم سینمایی که هفت جایزه اسکار دریافت کرده است در سال ۱۹۵۶ حدود ۱۳ میلیون دلار هزینه داشت. با احتساب تورم، این هزینه به ۱۲۴ میلیون دلار می‌رسد. فروش این فیلم نیز ۱۲۲ میلیون دلار بود که با اعمال نرخ تورم، ۱.۱۷ میلیارد دلار می‌شود. در نهایت می‌توان اینطور حساب کرد که این فیلم برای استودیو سازنده آن ۵۲۷ میلیون دلار سودآوری کرده است.

شیر شاه «Lion King»


تصمیم اخیر دیزنی برای بازآفرینی آثار کلاسیک خود باعث استقبال مخاطبان شده است. بازسازی «شیرشاه» اگرچه منتقدان را راضی نکرد، اما استقبال مخاطبان را به همراه داشت. این اثر با ۲۶۵ میلیون دلار بودجه از پرهزینه‌ترین آثار است که البته فروش ۱.۶۵ میلیاردی داشت. با احتساب تمامی هزینه‌ها می‌توان گفت که این فیلم سودی ۵۸۰ هزار دلاری داشته است.

اشک‌ها و لبخند‌ها «The Sound of Music»


این فیلم پرفروش‌ترین اثر در سال ۱۹۶۵ بود و رکورد فیلم «برباد رفته» به عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال را شکست. زمانی که این فیلم ساخته شد ۸.۲ میلیون دلار هزینه تولید داشت که با احتساب نرخ تورم سال ۲۰۲۰، بودجه فیلم به ۶۷ میلیون و فروش آن هم به ۱.۳۱ میلیارد دلار می‌رسد که در واقع یک سودآوری ۵۹۱ هزار دلاری می‌شود.

منجمد ۲ «Frozen 2»


اولین قسمت این انیمیشن در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و با ۱.۴۳ میلیارد دلار رکورد‌های زیادی را شکست. ساخت قسمت دوم برای دیزنی ۱۶۷ میلیون دلار هزینه داشت و ۱.۴۷ میلیارد دلار نیز فروخت که به این ترتیب دیزنی با تولید این اثر سود ۵۹۹ میلیون دلاری به جیب زد. دیزنی ساخت فیلم دیگری از این انیمیشن را تایید نکرده، اما این موضوع دور از انتظار نیست.

ئی. تی. موجود فرازمینی «E.T. The Extra-Terrestrial»


این فیلم که تولید سال ۱۹۸۱ است، ۱۰ میلیون دلار بودجه داشت که با نرخ تورم، ۲۸ میلیون دلار خواهد شد. ۷۹۲ میلیون دلار فروش این فیلم در همان سال بود و با حساب کردن نرخ تورم به فروش ۷۹۲ میلیون دلاری میرسیم. در نهایت کمپانی یونیورسال می‌ماند با یک سود ۷۵۰ میلیون دلاری. این فیلم در سال ۱۹۸۵ و همینطور سال ۲۰۰۲ به مناسبت ۲۰ سالگی اش اکران شد که البته فروش آن در آمار زیر لحاظ نشده است.

پارک ژوراسیک «Jurassic Park»

این فیلم به کارگردانی اسپیلبرگ در سال ۱۹۹۳ یکی از بزرگترین فیلم‌هایی بود که تا آن زمان ساخته شد. هزینه تولید این فیلم در دهه نود ۶۳ میلیون دلار بود که اگر امسال تولید می‌شد هزینه آن ۱۱۳ میلیون دلار می‌شد. این اثر هفدهمین فیلم جهان بود که بیش از یک میلیارد دلار فروخت. میتوان تخمین زد که تولید این فیلم ۸۳۷ میلیون سود داشته است.

انتقام جویان: پایان بازی «Avengers: Endgame»

این فیلم با ۳۵۶ میلیون دلار پرهزینه‌ترین فیلمی است که تاکنون ساخته شده است. نیازی هم به تطبیق بودجه نیست چرا که این فیلم پارسال تولید و اکران شد و ۲.۸۴۴ میلیون دلار در گیشه جهانی فروخت. با این حال سودآوری این فیلم که اکنون پرفروش‌ترین تاریخ سینماست ۹۰۰ میلیون دلار است.

جنگ ستارگان:نیرو برمیخزد «Star Wars: The Force Awakens»


این فیلم تنها در بخش تولید برای دیزنی  ۳۳۶ میلیون دلار هزینه داشت و هزینه‌های دیگر فیلم مثل تبلیغات باعث کم شدن سودآوری آن شدند. بعد از فروش ۲.۲۷ میلیارد دلاری «جنگ ستارگان» در سال ۲۰۱۵، سود ۹۲۳ میلیون دلاری نصیب کمپانی دیزنی شد.

آرواره‌ها «Jaws»


اسپیلبرگ این فیلم را در سال ۱۹۷۴ با هزینه ۹ میلیون دلار برای یونیورسال ساخت که در واقع در سال ۲۰۲۰، هزینه‌ ۲۴ میلیون دلاری خواهد داشت. فروش ۴۷۲ میلیون دلاری فیلم در واقع معادل ۲.۲۷۰ امسال است که میتوان گفت سودی یک میلیارد دلاری برای کمپانی باقی گذاشت.

آواتار «Avatar»


این فیلم ۱۵ سال قبل از آنکه به مرحله اکران برسد مراحل توسعه را آغاز کرد تا درنهایت در سال ۲۰۰۹ به سینما‌ها رسید. با محاسبه تورم، این فیلم ۲۴۲ میلیون دلار بودجه داشته و فروش ۲.۷۹ میلیارد دلاری آن معادل ۳.۳ میلیارد در سال ۲۰۲۰ می‌شود. به این ترتیب می‌توان گفت کمپانی فاکس قرن بیستم سود ۱.۲ میلیارد دلاری از این فیلم داشت.

جنگ ستارگان «Star Wars»


اولین فیلم از مجموعه سینمایی جنگ ستارگان در سال ۱۹۷۶ با یازده میلیون دلار ساخته شد که معادل ۴۷ میلیون دلار سال ۲۰۲۰ است. فروش ۷۷۵ میلیون دلاری فیلم نیز با اعمال نرخ تورم به ۲.۱۵ میلیون دلار میرسد که در نهایت سود ۱.۳ میلیاردی را برای کمپانی فاکس به جای می‌گذارد.

تایتانیک «Titanic»


این فیلم در ۱۴ بخش اسکار نامزد شده بود و ۱۱ جایزه را نیز به خانه برد. این فیلم در سال ۱۹۹۷ به پرفروش‌ترین فیلم جهان تبدیل شد و تا ۱۳ سال بعد این رکورد را در دست داشت. بودجه این فیلم در سال ۲۰۲۰، ۳۲۳ میلیون دلار می‌شود و ۲.۹۷ میلیارد دلار فروش فیلم است. میتوان تخمین زد که دو شرکت پارامونت و فاکس بعد از تمامی هزینه‌ها سود ۱.۴ میلیاردی دریافت کردند.

بر باد رفته «Gone With The Wind»


قدیمی‌ترین فیلم این لیست، همین برباد رفته است که سال ۱۹۳۹ با بودجه‌ای حدود ۴ میلیون دلاری ساخته شد و ۳۹۰ میلیون دلار فروخت. اگر نرخ تورم را حساب کنیم، بودجه فیلم به ۷۱ میلیون و فروش فیلم به ۷.۵ میلیارد دلار می‌رسد. کتاب گینس سود این فیلم را ۳.۷۵ میلیارد دلار برآورد کرده است.

منبع: What Culture

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
جواد
۱۶:۳۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
اخراجی ها هم ترکوند
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
خوب نرخ تورم رو حساب کردی ؟
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
پایتخت رو نگفتید، سری اولش یه سریال هچل هف ساختن و سری های بعدیش بیشتر سریال تبلیغاتی بود و تبلیغات مختلف انجام میداد

سری دوم : گنبد و گلدسته سازی
سری سوم : اطلس مال
سری چهارم : اقدامات شورای شهر شیرگاه در جهت چنگل خواری

سری پنجم: با بودجه سپاه و تبلیغات ادوات نطامی سپاه
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
فیلم های جدید 2020 هم معرفی کنید مثل فیلم جنگ با پدربزرگ با بازی رابرت دونیور که بسیار فوق العاده و خنده دار بود.