سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه بهترین شرایط را برای کشت زعفران دارد

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : براساس آزمایشات و تحقیقات انجام شده، بهترین شرایط را برای کشت زعفران در استان داریم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ علی بهشتی آل آقا رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه زعفران را گیاهی استراتژیک خواند و گفت : از حدود یک دهه قبل و با توجه به روند تغییرات اقلیمی که شاهد آن بودیم، تلاش‌هایی برای تغییر الگوی کشت در کرمانشاه انجام گرفت.

او گفت : یکی از کشت‌هایی که برای استان در نظر گرفته شد و آن را سازگار با تغییر اقلیم استان می‌دانستند، کشت زعفران بود. برای همین از اواخر دهه هشتاد بود که تحقیقات وسیعی در حوزه کشت زعفران در استان شروع شد.

رئیس پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که کشت زعفران باتوجه به شرایط اقلیمی استان، کشت مناسبی است که علاوه بر نیاز کمی که به آب دارد، در زمین‌های دیم هم قابل کشت است.

او افزود: براین اساس، کشت این محصول در استان آغاز شد و از آنجایی که به صرفه بود، کشاورزان هم استقبال خوبی از آن کردند.

بهشتی آل آقا بااشاره به تحقیقات انجام گرفته در پردیس کشاورزی روی زعفران کرمانشاه، ادامه داد: نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد زعفرانی که در کرمانشاه کشت می‌شود، هم از نظر رنگدانه ها، هم عطر و هم به لحاظ مزه از زعفران قائنات مشهد مرغوب‌تر و با کیفیت‌تر است. البته در نظر داشتیم یکسری آزمایشات و تحقیقات دیگر در این رابطه انجام دهیم که به اعتبارات زیادی نیاز دارد.

این مسئول گفت: از آنجایی که نوع خاک، شرایط آب و هوایی، عمق کاشت، نوع پیاز و روش کاشت تاثیرات زیادی در کیفیت بخشی به محصول زعفران دارد، آموزش چنین اصولی به کشاورزانمان اولویت بالایی دارد.

او گفت: طبق بررسی‌ها شهرستان‌های صحنه، اسلام آبادغرب، سنقر، کرمانشاه و جوانرود بهترین شریط را برای کشت زعفران دارند، اما در مناطق گرمسیری استان این شرایط چندان مهیا نیست.

بهشتی آل آقا زعفران را از جمله گرانبهاترین ادویه‌های جهان معرفی کرد و با بیان اینکه این گیاه در صنایع دارویی هم کاربرد دارد، افزود: باتوجه به ارزش افزوده بالایی که این محصول دارد، باید کار‌های اساسی تری را در استان برای آن انجام دهیم.

این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر ۹۲ درصد از بازار زعفران دنیا دست ایران است، ادامه داد: ما نیز به عنوان یک استان مستعد باید سهم بیشتری را از این بازار به خود اختصاص دهیم، برای همین نیاز است شتابدهنده ها، شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های دانشگاهی برای شتابدهی به تولید این محصول و رنگ و لعاب بخشیدن به بازار آن در استان پای کار بیایند.

او مهمترین خلاء کنونی زعفران را در استان هم برندسازی و بسته بندی آن دانست و گفت: تاکنون دانشجویان این دانشگاه در قالب پروژه‌های تحقیقاتی و پایان نامه روی زعفران کار‌های زیادی کرده اند که حاکی از شرایط بسیار خوب استان برای کشت زعفران است، لذا باید در بحث برندسازی و بسته بندی برای ورود به بازار‌های جهانی جدی‌تر عمل کنیم.

رئیس پردیس کشاورزی دانشگاه رازی با بیان اینکه در حال حاضر حدود سه هزار متر مربع زمین در پردیس کشاورزی برای کشت زعفران و انجام تحقیقات روی آن به دانشجویان این دانشگاه واگذار شده، گفت: این پنجمین سالی است که از این زمین برداشت محصول می‌کنیم و البته سال گذشته حدود یک کیلوگرم برداشت محصول از آن داشتیم.

خدیجه مرادی قزلی کارشناس آموزشی گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی دانشگاه رازی گفت: زعفران محصولی است که نیاز چندانی به آب ندارد و اواخر شهریور تا نیمه اول مهر تنها دو مرحله آبدهی می‌خواهد، بنابراین می‌توانیم به عنوان یک کشت به صرفه آن را در استان ترویج دهیم.

او به برخی پروژه‌های تحقیقاتی انجام شده در حوزه زعفران در دانشگاه رازی هم اشاره کرد و افزود: گروه زراعت دانشگاه در حوزه کشت زعفران گلخانه‌ای به روش هواکشت (ایروپونیک) در حال انجام فعالیت‌هایی هستند.

کارشناس آموزشی گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی دانشگاه رازی گفت: نیاز به فضای کمتر برای کشت محصول، برداشت راحت‌تر و جلوگیری از باران زدگی و افت کیفیت محصول از مزایای این نوع از کشت است .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.